1.12.08

Pyhää Suklaata

Saksalainen Frank Oynhausen valmistaa suklaapatsaita. Joulusesonkia varten hän on tehnyt suklaa-jeesuksia. Maistuisi ateistillekin. Herkkupaloja on myyty tuhansia kappaleita. Mutta kaupallinen menestys ei sovi kirkoille. Protestantit ja katoliset kokevat hieman ekumeenisuutta sillä tutulla tavalla: tuomitsemalla suklaa-jeesustelun. Saksan protestanttinen kirkko kutsuu suklaisen messiaan valmistamista "mauttomaksi." Erään arkkipiispan edustaja, Aegidius Enge, ilmoitti paheksuntansa selkeästi:

"On hirveää, että Jeesus kääritään kultafolioon ja myydään suklaajänöjen, syötävien pingviinien ja tikkukaramellien seassa."

Olen aivan samaa mieltä! Toiminta pitää lopettaa mahdollisimman pian. Oynhaysen on salakavalasti muokannut sellaisen Jeesuksen, joka houkuttelee lapsia Jeesuksen luo. Missä on salmiakki-Darwin?

2 comments:

Anonymous said...

Mikäs freudilaine lipsaus.. ?? ;)
Japanilaisetkin sylkee salmiakki-Darwinin pois heti kun silmän kääntää..

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Was? Nyt tässä on selvästi takana jokin pervous, jota en tajunnut. Kun japanilainen ja sylkeminen laitetaan samaan lauseeseen ja mainitaan vielä Freud, voi kyseessä olla "vain se yksi tietty asia"...