20.12.08

Sana sunnuntaille: Valinta

Äänestys on päättynyt. Kysyin "Minkä ikäisenä valitsit seksuaalisuutesi?" Aihe oli lähellä monen kaappia, sillä ääniä annettiin hieman tavallista vilkkaammin.

Alle 5 v 12 (20%)

5-10 v 12 (20%)

11-18 v 11 (18%)

Pohdin vielä vaihtoehtoja 24 (40%)


Näinä epävarmoina aikoina myös identiteetti on hakusessa. Sinun seksuaalisuus on meidän kaikkien asia (vaikuttaahan se jopa eduskunnassa käytyihin nahisteluihin). On hyvä huomata enemmistön lyöneen lukkoon seksuaalisuutensa teininä. Juuri silloin ihminen vielä tietää kaikesta kaiken. Vuosien kertyessä varmuus tiedoista tuntuu hiipuvan.

Me tiedämme, että seksuaalisuus on valinta. Useat empiiriset ja toisistaan riippumattomat Raamatunlukuhetket ovat todistaneet tämän. Asian voi tarkistaa wikistä. Jos seksuaalisuus ei muka olisi valinta, niin miksi sitten niin moni homoseksuaalisuutta kiroava on jäänyt kiinni housut nilkoissa ja elin samaa sukupuolta olevan käsittelyssä? Vastatkaa tuohon, liberaalit!

Koska seksuaalisuus on valinta, täytyy pohtia miksi niin moni vielä etsii omaa versiota.

Itse valitsen seksuaalisuuteni tilanteen mukaan. Villinä lauantai-iltana oikeassa baarissa voin olla mitä vaan. Tuuliviiriseksuaalisuus ei ole kovin harvinaista. Kuinkas muuten voisi tietää mistä seksuaalisuudesta pitää, ellei kokeile kaikkia vaihtoehtoja? Televisiossa on jatkuvasti tyrkyllä vaihtoehtoja. On meritähteä & pesusientä, on vaihtuva joukko nuoria lukittuna sponsoroituun asuntoon, on avaruusolentoja opettelemassa idylliperheen elämää.
Ehkä juuri tämä kasvava vaihtoehtojen rykelmä tekee valinnan niin vaikeaksi.

1 comment:

Anonymous said...

Niin, Paavohan on ollut syytettyjen penkillä joka kerta kun on pukeutunut naisten vaatteisiin. Älä myöskään unohda Jalmari Kalmaria, joka on ajoittain vaikuttanut valinneen tunnepuolella hyvinkin epäkristillisen tien.