22.12.08

Lisää Puolimatkasta

Ajatuksia olemisesta-blogissa on uskallettu kuunnella Tapio Puolimatkan haastattelua. Avaimia Raamattuun-sivulla on useita Tapsan haastatteluja, mutta yksi niistä erottuu joukosta. Jaskaw on poiminut talteen parhaat palat.

4 comments:

Anonymous said...

Lyhyesti kiteytettynä:

Abiogeneesi,big bang, argument from personal incredulity.

*yawn*

paahtoleipä said...

Minusta on suorastaan kaksinaamaista se, että neuvoo että ensin pitää hankkia arvovalta -asema ja vasta sitten ruveta käännytystyöhön. ; Arvovaltahan on sitten saatu muulla, kuin sillä mihin ollaan käännyttämässä.

SciurusVulgaris said...

"Minusta on suorastaan kaksinaamaista se, että neuvoo että ensin pitää hankkia arvovalta -asema ja vasta sitten ruveta käännytystyöhön. ; Arvovaltahan on sitten saatu muulla, kuin sillä mihin ollaan käännyttämässä."

Eli mielestäsi pitäisi ensin hankkia arvovalta julkisena kreationistina? Oletkos sattunut miettimään ettei niin yleensä päästä pitkälle? Professuureja ei oikein tunnu irtoavan kovin paljoa jos sattuu ajattelemaan sopimattomia tietyistä aiheista, sitten ihmetellään kun siitä huolimatta kreationisteja on professoreina. Toiset ihmiset ymmärtävät ilmeisesti pitää päänsä kiinni niin kauan kuin ei ole turvallista.

Arvovaltahan saavutetaan tässä systeemissä nimenomaan oman pätevyyden kautta, ja kun pelaa korttinsa oikein, voi saada kivan pestin vaikka ajatukset eivät täytäkään ortodoksisia ateistisen tieteen vaatimuksia. Eihän Dawkinskaan hankkinut arvovaltaansa julistamalla evankeliumiaan, vaan tutkimalla tipujen nokkimisjärjestyksiä.

Paholaisen Asianajaja said...

Eli mielestäsi pitäisi ensin hankkia arvovalta julkisena kreationistina? Oletkos sattunut miettimään ettei niin yleensä päästä pitkälle?

Asia on todellakin näin. Uskonnollisella vakaumuksella kun ei kovin usein rakenneta tuottoisaa tieteellistä tutkimusta.

Professuureja ei oikein tunnu irtoavan kovin paljoa jos sattuu ajattelemaan sopimattomia tietyistä aiheista, sitten ihmetellään kun siitä huolimatta kreationisteja on professoreina.

Kreationistit pääsevät professoreiksi asti, kunhan tekevät toimivaa tiedettä. Siinä se avain menestykseen.

Arvovaltahan saavutetaan tässä systeemissä nimenomaan oman pätevyyden kautta, ja kun pelaa korttinsa oikein, voi saada kivan pestin vaikka ajatukset eivät täytäkään ortodoksisia ateistisen tieteen vaatimuksia.

Olet nyt useaan otteeseen maalannut tiedettä ateistiseksi. Johtuuko se siitä, ettei tieteessä käytetä yliluonnollista ja oikukasta entiteettiä selityksenä?

Eihän Dawkinskaan hankkinut arvovaltaansa julistamalla evankeliumiaan, vaan tutkimalla tipujen nokkimisjärjestyksiä.

Niin, pirun Dawkins ja hänen tekemä tutkimus! Olisi varmasti päässyt nopeammin pidemmälle tiedemaailmassa vain saarnaamalla jumalia vastaan.

Tai ehkä ei.