12.11.09

Mitä eroa on katolisella kirkolla ja järjestäytyneellä rikollisuudella?Varmasti eroja löytyy (jos keksit niitä niin kommentoi), mutta myös epäilyttäviä yhtäläisyyksiä. Kumpikin hallitsee kiristyksen jalon taidon. Asia tuli selväksi viimeksi Washingtonissa. Kaupungin katolisen hiippakunnan pomo veti kovat piippuun. Kirkko ei ruoki kodittomia, jos kaupunki ei muuta samaa sukupuolta käsittelevää lakiehdotusta. Samalla loppuisi kaikki muut kirkon tarjoamat sosiaaliavustukset.

Voisi luulla, että lakiehdotuksella pakotetaan katoliset papit vihkimään homoja tai piispat asumaan lesbojen parissa.

Ei.

Lakiehdotus vaatisi, ettei homoseksuaaleja saa syrjiä. Mutta syrjintä on joidenkin mielestä se moraalinen vaihtoehto. Uskonnolliseen vapauteen kuuluu oikeus kieltäytyä palvelemasta poikkeavia ihmisiä. Näin kirkko perusteli asiaa, kun poliitikot äänestivät syrjintäkiellon pois jopa uskonnollisen vakaumuksen nojalla.

Katolisen kirkon itkuporkumanku ei ole saanut kaikkia poliitikkoja varpailleen.

He ovat sanoneet ihan avoimesti, että kaupungin pitää harkita yhteyksien lopettamista. Kirkko ei saisi ottaa vastaan yhteisiä rahoja korvauksina sosiaalityöstä, ja sitten syrjiä ihmisiä. Onneksi katolisen kirkon panos ei ole kriittistä koko kaupungin sosiaalityölle. Kirkon kolehdista tulee vuosittain 10 miljoonaa dollaria avustuksina eri ohjelmille. Kuitenkin lakiehdotuksen tukijat ovat valmiita etsimään katolisen kirkon tilalle jonkun muun, lakia noudattavan, järjestön.

Ennustan yliparanormaaleilla voimillani, että katolisen kirkon seuraava askel on kidnapata sekulaarit poliitikot ja vaatia lunnaita. Pormestarin sängystä voi myös löytyä jonkun eläimen pää.

3 comments:

Anonymous said...

Järjestäytynyt rikollisuus tyypillisesti kiistää olemassa olonsa siinä missä katollinen kirkko rummuttaa olemassa oloaan ihan avoimesti kaikille, myös niille, jota se ei voisi vähempää kiinnostaa.

T:
M.E

Sähis said...

Järjestäytynyt rikollisuus ei julkisesti kiellä "perheen jäsenten" normaaleita parisuhteita tai avioliittoja. Tai ainakin näin TV on opettanut

Arhi Kuittinen Finnsanity said...

No, kapinallinen Jeesus on jo kaapattu ja vangittu ristille.

Ällistyttävimpiä piirteitä katolisessa kirkossa on mm se, että Jeesus kielsi sanatarkasti, ettei ketään opettajaa saa kutsua isäksi - mutta mitä tekee katolinen kirkko?

Jeesuksella oli kuitenkin hyvin käteviä neuvoja tulevia katolisen kirkon jäseniä varten - älkää toimiko niin kuin teidän opettajanne toimivat.