26.11.09

Skientologien pomo David Miscavige haastettu oikeuteen

Teknisesti on vasta laitettu virallinen valitus Kalifornian osavaltion oikeuteen. Tällä kertaa syytteen on laittanut alulle John Lindstein. Hän on entinen skientologi. Syytteessä on kolme kohtaa.

1) Ihmiskauppaa.

2) Palkka ja työtuntirikkomuksia.

3) Osavaltion lakeja rikkovia liiketoimia.

Valituspaperissa on Lindsteinin tarina ja ura skientologina. Hän aloitti työskentelyn kahdeksan vuotiaana. Lapsuus meni hanttihommia tehden. Palkka oli parhaimmillaan minimipalkkaa. Lindstein oli alaikäisenä töissä myös skientologien rakennustyömailla. Sitten hän oli mukana L. Ron Hubbard videoiden käsittelyssä. Ne piti saada dvd-formaattiin. Työstä sai 50 dollaria viikossa. Filmiteollisuuden vastaava palkka lisäisi pari nollaa kuitin perään. Työpäivät venyivät joskus 16 tuntisiksi.

Lyhyesti: Lindstein teki työtä vuosikaudet orjatyönä.

Tiedoissa mainitaan myös Gold Base, eli nykyään surullisen kuuluisa työleiri. Siellä vain parhaimmat työläiset saivat kantaa kortensa skientologiakekoon. Leirin piikkiaidan piikit osoittivat sisäänpäin, aina siihen asti että toimittaja kysyi miksi noin outo turvajärjestely. Työläiset nukkuvat tyylikkäästi armeijan parakkeja muistuttavissa tiloissa.

Syytteissä luetellaan David Miscavigen lisäksi itse Church of Scientology International. Jos valitus otetaan vakavasti tuomarin pöydällä, niin edessä on tyylikästä draamaa. Vaikka samanlaista kuin mitä tapahtui vuonna 1986, kun Lawrence Wollersheim v. the Church of Scientology of California taistelu päättyi.

1 comment:

Sähis said...

Sitten vaan kädet syyhyten odottamaan seuraavat 16 vuotta, jos vanhat merkit pitää paikkansa.