6.5.12

Nasa sensuroi ufo-kuvia!

Aina mielenkiintoinen Daily Mail esittelee uusinta avaruuskohua, sillä Aurinkoa tarkkailevan Solar & Heliospheric Observatory satelliitin kuvista on löytynyt jotakin salaperäistä. Tarkennus tuohon outoon objektiin tuottaa tällaisen tuloksen:Kuten Daily Mail toteaa, kuva on kuin suoraan Hollywoodin scifistelyistä. Mikä oikein seikkailee tuossa kuvassa? Minulla ei ole aavistustakaan, mutta toivottavasti se on muukalaisten avaruusalus.

Huolimattomuuttaan Nasa laittaa satelliittiverkostonsa napsivia aurinkokuvia suoraan nettiin, kaiken kansan pällisteltäväksi. Sen takia otsikoihin nousee (Yleensä Youtubevideoiden kautta) juttuja näistä salaperäisistä avaruusaluksista Auringon ympärillä. Seuraavaksi otsikoihin nousee melko varmasti tämä avaruusdonitsi, joka ampuu lasersäteitä.Miksi Nasa sitten päästä nämä [pokerface] aivan selvät [/pokerface] avaruusalukset tavallisten ihmisten tarkasteltavaksi? Satelliittien taltioimat kuvat ovat katseltavissa täällä. Useampi ufo-aktiivi on huomannut vuosien varrella, että heidän netistä bongaamista kuvista ilmenee ongelmia. Joskus alkuperäiseen Nasan kuvaan vievä linkki ei enää suostukaan toimimaan. Sitten alkuperäisen kuvan tilalle ilmestyy selkeästi toinen kuva, jossa ei ole enää nähtävissä avaruusaluksia. Salailua ja kepulikonsteja!

Nimimerkki BeePee on ollut erityisen aktiivinen Nasan temppujen tarkkailussa.

Nasa on jäänyt toistuvasti kiinni tuollaisesta manipuloinnista. Ovat ne epärehellistä porukkaa, nuo astronomit. Paniikissa nuo epärehelliset satelliittien salailijat ovat kehittäneet tekosyyn kuvien muuttumiselle heidän verkkosivuillaan. Tiedejargonia tulviva teksti väittää, että jokaisesta satelliitista välitetty tietoliikenne tapahtuu kahdella tavalla. Nopein tapa on lähettää jatkuvalla syötöllä dataa kuvista. Antennit ympäri maailmaa keräävät nämä lähetykset, sitten ne välitetään Nasalle. Toisella tavalla satelliitti taltioi huipputarkkoja kuvia nauhoittimiinsa, ja nauhoitetut kuvat välitetään parin päivän viivellä planeetallemme yhtenä pakettina. Siksi nettisivuille ilmestyy aluksi pikselimäisempiä pikaladattuja kuvia. Parin päivän jälkeen niiden tilalle laitetaan korkearesoluutoinen versio, jota ihan tiedetyypit ihastelevat. Wanhat kuvat tallennetaan omiin kansioihinsa.

BeePeen esittelemät esimerkit vahvistat Nasan sanomaa. Hän on havainnut pikselöityneitä kuvioita avaruuskuvista. Mutta ne ovat kadonneet parin päivän kuluttua. Tilalla on kuvia, jotka ovat selkeästi selkeämpiä. Auringon pinnalla on enemmän yksityiskohtia. Tähtisumuttelun sijalla on kirkasta tähtitaivasta. BeePee on myös tietoinen siitä, että hänen havaitsemansa pikselikuviot olisivat kooltaan kymmeniä kertoja isompia kuin esim. Maa-planeetta. Mutta hän ei yhtään ihmettele mikseivät nämä supermassiiviset esineet ole havaittavissa muiden satelliittien samalta alueelta nappaamista kuvista. Tai miksei niin valtava esine heijastaisi tarpeeksi valoa, jotta se erottoisi taivaalta siinä missä pienempi Venus on nähtävissä. Miksi Nasa päästäisi avaruusaluksia nähtäväksi nettiin joissakin nettiin ladattavissa kuvissa, mutta sensuroisi toisista ne pois?No comments: