14.5.12

Jumalan hullut

God's Lunatics - Lost Souls, False Prophets, Martyred Saints, Murderous Cults, Demonic Nuns, and Other Victims of Man's Eternal Search for the Divine, kirjoittanut Michael Largo
Jos olet niitä onnellisia ihmisiä joka ei ole perehtynyt uskontojen villiin sekamelskamaailmaan, niin tämä kirja voi korjata onnellisuutesi. Michael Largo käy tietokirjamaisesti läpi kulttien, paranormaaliuden, järjestäytyneiden uskontojen, ja monen huuhaan erikoisuuksia. Kuvailutyyli on ronskin kriittinen, sopivasti humoristisella ripottelulla rikastettuna. Largo ei kumartele, mutta ei tosin ole mielestäni (liian) ilkeäkään. Uskontojen maailmasta vaan sattuu löytymään niin erikoisia tapauksia, perinteitä, pyhimyksiä ja profeettoja. Kerettiläisten metsästäjiä, lentäviä nunnia, pyhän Agathan rinnat, Meksikon ateistipresidentin määrämät uskonvainot, raamatullinen masturbaatio, ja paljon paljon muuta.

Mainiota vessalukemista, sillä esitellyt kohteet käydään läpi sopivan lyhyinä pätkinä. Kirjaa, kuten sen mainitsemia aiheita, ei kannata ottaa liian vakavasti. Largolta on livahtanut mukaan asiavirheitä aina silloin tällöin, joten uskomattomilta vaikuttavat asiat kannattaa tarkistaa vielä toisista lähteistä. Se olkoon opettavainen kokemus kriittisen ajattelun tärkeydestä. Oikeastaan kirjaa pitäisi kuvailla tietokirjan sijaan tiedottomuuskirjaksi.

1 comment:

tyy said...

Jeesus kuulemma aikoinaan ratsasti aasilla.

Tiedä hänestä, mutta se on varma, että aasit ovat ratsastaneet Jeesuksella.