7.2.13

ID alamäessä Montanassa

Montanan osavaltiossa oli tyrkyllä tuttu "akateeminen vapaus" lakialoite. Aloite 183 olisi tuonut koululuokkiin kriittistä ajattelua, kun aiheena olisi kiistanalaiset tieteelliset teoriat. Tietenkin tekstissä mainitaan erikseen nämä kiistanalaiset asiat: elämän kehittyminen, elämän synty, mutaatiot, luonnonvalinta, DNA ja fossiilit. Tuttua materiaalia edellisiltä vuosilta. Noin laaditut lakialoitteet eivät ole edistyneet mitenkään mainiosti Yhdysvalloissa.

Käsittelyssä nähdään miten heikosti ID-liike on nykyään liikkeellä. Salin penkeillä oli pelkästään lakia vastustavia puhujia paikalla. Aloitteen sponsori C. Fiscus puhui sentään sen puolesta.Käsittely menikin mukavasti. Lakialoite 183 päätyi keräämään pölyä. Sitä ei lähetetä edes äänestykseen osavaltion senaatissa. Parempi onni vuonna 2014!

4 comments:

MrrKAT said...

Google-analyysi osoittaa:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11200983
"Katso miten kreationismi romahti !"

Ja vieläpä maailmanlaajuisesti..
:D

Anonymous said...

Mietityttää, että tuleeko kreatonismi ihan oikeastikin kukoistamaan tulevaisuudessa. Jos historiaa katsotaan, uskonnon merkitys on vaihdellut ennenkin. Jospa olemme nyt vain aallon pohjalla?

Tuomo 'Squirrel' Hämäläinen said...

Joo mäkin oon selittänyt että ei uskonnoista debatoida pois järkeilyllä. Suosiossa on aaltoliikettä, sosiologista sellaista.

Itse uskon ns. "myyrävuosiin", eli aina välistä tulee vakavampia yritelmiä ja sitten niiden romahdettua on hämmennystä. Muistelen miten Doverin jälkeen ID -tahojen odottavahenkinen toivo lopahti ja muurahaispesä ihmetteli että "mitä nyt".

Vähän ennen sitä oli kyllä sellainen myyrävuosi että ei kyennyt edes uistelusta juttelemaan ilman että joku tulee vetämään tästä analogioita uistimen ja kalan välillä ja selitä miten Älykäs Suunnittelu siellä hiipparoi.

Nythän krisselit näyttää palanneen klassiseen fundamentalismiin. Eli siihen jonka boostaamiseen ID:t ja muut härpäkkeet on tavoittuneet. Juridisia strategioitahan ne de facto on. Siksi nyt annetaan ääntä jollekin W.L.Craigille ja vastaaville, jotka on selkeästi "pro oikeistokristinusko".

Joku voi tietysti murista vastaan, että vääriä epäilyjä ID:stä. Se on samaa harhaista murinaa kuin mitä tulee joiltain muiltakin. Onneksi tästä saadaan kätevä vertaus.

- Tiedätkö, miksi kukaan ei kuvittele, että minä olen rastistikusipää, ja miksi en joudu käyttämään aikaani sen selittelyyn, etten ole ole rasistikusipää?
- KOSKA EN HILLU RASISTIKUSIPÄIDEN KANSSA JA KEKSI JATKUVASTI TEKOSYITÄ SILLE, MIKSI RASISTISELTA NÄYTTÄVÄ TOIMINTA ON IHAN OOKOO.

- Tiedätkö, miksi kukaan ei kuvittele, että minä olen kreationisti, ja miksi en joudu käyttämään aikaani sen selittelyyn, etten ole olisikaan kreationisti?
- KOSKA EN HILLU USKONFANAATTISTEN FUNDAMENTALISTIEN JA KREATIONISTIEN KANSSA JA KEKSI JATKUVASTI TEKOSYITÄ SILLE, MIKSI KREATIONISTIEN TOIMINTA JA AJATUKSET ON IHAN OOKOO.

Reijo Nyman said...

themessage.com