5.2.13

WDWTY vs Simon Singh

What Doctors Won't Tell You -lehti on nostanut pientä kohua kuninkaallisessa saarivaltiossa. Lehtipisteissä myynnissä oleva lehti jakaa tietoa lääketeollisuuden pahuudesta. Toki mukana on ihan asiallista sisältöä, kun lähteinä on ihan oikeita tutkimuksia lääkkeiden tehosta ja sivuvaikutuksista. Toisaalta lehti sisältää vähintäänkin arveluttavaa materiaalia. Ns. vaihtoehtoisesta näkökulmasta tiirailtuna. Rokotteet ovat tietenkin vaarallisempia kuin sairastetut taudit. Ja parantumattomia tauteja ei tarvitse pitää parantumattomina, sillä lähes kaikki mahdolliset vaivat lähtevät WDWTY-lehden terveysvinkeillä. Esim. C-vitamiini tepsii hinkuyskästä AIDSiin asti. Kolumneissa mainitut sairaudet paranevat tietenkin lehden suosittelemilla ravintolisillä. Tarjolla aitoa huuhaata. Mukana on mainontasäännöksiä rikkovia mainoksia ja muuta mukavaa.

Aina viattomia ihmisiä vainoavat skeptikot (kuten Simon Singh) ovatkin tehneet kyselyjä ja valituksia lehden jälleenmyyjille. WDWTY-lehti on tietoinen valituskampanjasta. Singh kirjoitti, että WDWTY-lehti sisältää *kauhistus* pseudotieteellistä materiaalia ja perustelemattomia terveysväittämiä. Tuttuun tapaan se johti raastupa-uhitteluun lehden suunnalta. Siksi Singh on jälleen lakimiesten kohteena.

Esittäessään noita villejä väittämiä C-vitamiinista lehti on kuitenkin ajanut itsensä pahasti nurkkaan. Viimeistään AIDS:in ihmelääkkeiden heiluttelu mainoksissa on perinteisesti herättänyt valvontaviranomaiset unestaan. Toivottavasti lehti ei peru aikeitaan Singhin haastamisesta. Silloin saamme seurata miten asia etenee oikeudessa tänä vuonna.

No comments: