13.2.13

Pyhän Malakian ennustus paaveista

Vatikaanista kantautui yllättäviä uutisia, kun paavi Benedictus XVI lisäsi puheeseensa valittelut eroamisestaan. Hän kertoi kuntonsa olevan huonossa kunnossa, joten seuraaja pitäisi valita ja Bene päästää eläkkeelle. Asiaa oli pedattu kulisseissa parin viime vuoden aikana, mutta yksikään tunnettu ennustaja ei osannut ilmoittaa sen saapumisesta tänä vuonna. Ratzinger oli kertonut aikeistaan veljelleen ja paavin tuoreissa kirjoituksissa on mainittu eroamisen mahdollisuus. Liike oli erittäin poikkeuksellinen ja sitä onkin ruodittu lehdissä monen aukeaman verran.

Pahat kielet puhuivat kulisseista tapahtuneesta kiristämisestä ja tulevien skandaalien peittelystä. Olihan siellä valmiina hyväksikäyttöjen salailua, pankkiirisalailua ja tulevia oikeudenkäyntejä sisäpiiritietojen käytöstä.  Ei niinkään hyvä veli -verkoston meininkiä, vaan pyhä veli -verkoston käytäntöä. Hyvällä tuurilla ex-paavi päätyy vielä joskus todistajaksi johonkin oikeudenkäyntiin. Ehkä ei päädy.

Erouutisen ilmaannuttua nettiväen parissa alettiin muistelemaan profetiaa paaveista. Pyhän Malakian profetia luettelee 112 paavia. 1094 syntynyt Malakia ennusti tulevien paavien ominaisuuksia kryptisillä lausahduksilla.
Katolisen kirkon kanta Malakian paavi-listasta on ollut, että sen varmuus on kyseenalainen..  Profetia nähtiin tarinan mukaan 1139, mutta löydettiin arkistoista vasta 1590. Edes Malakian elämästä kirjoittaneet kirkkohistorioitsijat eivät maininneet paavilistaa. Ehkä se vain pysyi piilossa jonkin kirjan välissä n. 400 vuotta.

Paavit näyttävätkin menevän kohdalleen mainiosti aina 1500-luvulle asti. Ilmestymisensä jälkeiset paavien profetiet ovatkin hieman suuremman tulkinnan takana. Sen jälkeen listan täydentäminen vaati hieman enemmän tulkintaa. Jostain löytyi jonkinlainen yhteys lyhyeen kuvaelmaan. Yhteys voidaan löytää paavin vaakunasta, kotikaupungin ominaisuuksista, jostain uran aikana vietetyistä kaupungeista, uran aikana pidetyn viran tunnuksista tai nimistä, tai jollakin muulla tavalla.

Meidän kannalta kauheinta tuossa profetiassa on sen loppu. Viimeinen paavi on merkki maailmanlopusta! Tämähän on pahempaa kuin Maya-kalenterin loppuminen.

"In the final persecution of the Holy Roman Church there will reign Peter the Roman, who will feed his flock amid many tribulations, after which the seven-hilled city will be destroyed and the dreadful Judge will judge the people. The End."

Pietari Roomalaisen aikana Rooma räjähtää, isoin tuomari palaa tuomitsemaan kansoja ja muutenkin meno menee ranttaliksi.  Viimeinen paavi ohjaa antikristuksen nousua. Kansakunnat alkavat palvomaan häntä ja uutta uskontoa. Mahdollisesti tuo antikristus ja uusi uskonto tuodaan Vatikaaniin tähdistä. Älä juo mitään kun klikkaat tuota linkkiä.

 Mutta ahdistus ja turhautuminen sentään. Maailmanloppu ei olekaan ihan kulman takana, eikä Rooma ole tuhoutumassa lähivuosina. Malakian kirjoitukset eivät tarkoita, että tuo Pietari Roomalainen olisi Benedictus XVI:n seuraaja. Malakia kirjoitti Pietari Roomalaisen olevan viimeinen paavi. Hänen kohdalleen ei kuitenkaan ole laitettu vuoronumeroa. Siihen väliin mahtuu täten X määrä paaveja. Eli profetiaa ei koskaan pysty kumoamaan havaitulla todellisuudella. Juuri sellaisia parhaat ennustukset ovatkin.

Siksi uskallan käyttää vain skeptikoille suotua aliluonnollista voimaani. Täten minä - epäpyhä Leinivaara - ennustan, että Benedictuksen seuraajan jälkeen valitaan vielä uusi paavi. Sitten vielä toinenkin paavi. Ja hänen jälkeensä vielä uusi paavi. Ja niin edelleen. Eikä Rooma tai katolinen kirkko tuhoudu siinä välissä.

3 comments:

Rami said...

"Tämähän on pahempaa kuin Maya-kalenterin loppuminen."

Onneksi en kerennyt ottamaan aamukahvia:)

Tomi said...

Täytyy yhtyä rajusti epäpyhän Leininvaaran ennustukseen.

Anonymous said...

Musta paavi ja Peter Roomalainen = Peter Turkson? *jännitysmusiikkia*
http://yle.fi/uutiset/vedonlyontitoimistot_uusi_paavi_on_peter_turkson/6489742