25.2.13

Piru vieköön, demonologiaa Suomen kirkoissa

TV7 antoi hartaan kansan tietää tärkeitä asioita demoneista. Parantava Rukous - Pirkko Jalovaara sisältää tuhtia tavaraa henkivoimien toimintatavoista. Demonit muuttavat ihmisiä kauemmaksi Jumalasta, ja lähemmäksi paholaisen välikappaletta. Ilmiön todellisuus todistellaan Raamatulla. Kyseisessä kirjassa mainitaan demonien toiminnasta, joten demonit ovat todellisia. Tieteellinen näkemys ihmiskunnan edistyessä pakotti useita ihmisiä muuttamaan näkemyksiään. Mielenterveysongelmat korvasivat puheet riivauksesta. Demonit muuttuivat taikauskoksi. Jalovaara painottaa, ettei aidon uskovaisen kannata unohtaa Raamatun opetuksia. Olihan itse Jeesus ahkera henkivaltojen portsari.

Jalovaara kysyy katsojalta miten hän voi tietää onko ihmisissä demoni vai psyykeongelma, vai
"ovatko he vain säälittävän omituisia." Kirjassa kuvaillaan miten nämä demonit voidaan tunnistaa: raivokohtaukset, vallaton, kouristelua, huutelua, karjumista, tai sitten hän voi olla täysin mykkä.

Toinen tärkeä pointti Jalovaaran suusta liittyy vakaviin parantumattomiin sairauksiin. Mikä sen oikeasti aiheuttaa? Miksei se lähde pois? Miksei sairastaminen koskaan lopu? Pirkko viimeistelee hienolla kysymyksellä:

"Onko siellä taustalla joku pahan palava nuoli, jota vihollinen käyttää?"

Jalovaara kertoo myös esimerkistä, jossa syöpää sairastava mies kertoi kokemuksistaan. Hän valmistautui omaan kuolemaansa. Onneksi pari ystävää halusi rukoilla ja ajaa pois miehestä "syövän henkeä". Näin  kuusi vuotta myöhemmin mies onkin aivan terve. Se pistää Pirkon miettimään mistä sairaudet tulevat. Minkälaista valtaa uskovaiset voivat käyttää näitä ruumista tuhoavia henkiä vastaan. Jalovaara kertoo, että rukouksella pärjää niin alkoholismia kuin vakavia sairauksia vastaan. Ovathan ne sielunvihollisen aiheuttamia ongelmia.

Myöhemmin ohjelmassa Aila kertoo kamppailuistaan pimeyttä vastaan. Hän meni naimisiin afrikkalaisen miehen kanssa. Vieraillessaan Nigeriassa 1985, hänet kaapattiin kylän naisten toimesta. Ailaan kohdistettiin sukurituaali, jossa hänet otettiin vastaan sukuun esi-isien voimalla. Aila ei ymmärtänyt kieltä, mutta uskovaisena tiesi olevansa Jeesuksen suojassa. Nuo esi-isiin viittavaat rituaalit olivat tietenkin pimeiden henkivaltojen juttuja. Aviomies kertoikin jälkeenpäin, että hän pelkäsi vaimonsa puolesta. Jos esi-isät eivät olisi hyväksyneet Ailaa, niin nainen olisi voinut kuolla.

Onneksi rituaali ei jättänyt jälkiä Ailaan. Sen sijaan hän näki myöhemmin veteen liittyviä unia. Ja kuinkas ollakaan, kylässä oli palvottu veden henkiä. 17 avioliittovuoden jälkeen tuli ero. Sen jälkeen tuo vesihenki alkoi vainoamaan Ailaa. Sitä voisi kuvailla uniapneaksi, eli henkivoimien vesi yritti tukehduttaa Ailaa!
Vastalääkkeeksi Aila siunasi itsensä Jeesuksen verellä, eli kristillinen rituaali peittosi afrikkalaisen rituaalin. Kristillinen magia peittosi vanhan magian.

Ailan koti siunattiin omin voimin. Näin pidettiin pahat henget loitolla. Uuteen kotiin muutettuaan piti paikalle kutsua seurakunnan pappi, sillä Aila tunsi jonkun aina katsovan häntä. Hän ei nähnyt tuota tuijottajaa, mutta nopean vilkaisun jälkeen hän näki harmaan vanhan naisen katselevan Ailaa. Aila karkotti naisen jälleen Jeesuksen verellä. Näin koti pysyi rauhallisena.

Jalovaara tiedustelee Ailalta miten muut voisivat suojella kotejaan piruilta. Vastaus löytyy täysin yllätyksenä Raamatusta. Seuraa henkistä ylistystä, jne. Jos ihminen menee pois Kristuksesta, niin henkivallat pääsevät kimppuun. Aila sanookin:

"Henkivallat on todellisia. Länsimaissa niihin suhdaudutaan hyvin näin skeptisesti, koska nämä henkivallat ovat hyvin viisauta. Ne on oppineita, sivistyneitä. Ne eivät ole sellaisia kuin siellä Afrikan maissa."
 Yritän viettää loput illastani nautinnollisempien aiheiden parissa. Lukijakirjeissä kiitellään mm. parkinsonin taudin parantamisesta ja rukoillaan vapautumista kaikille joilla on skitsofrenia. Demoneita käsketään poistumaan masentuneista ja muista mielen ongelmista kärsivistä ihmisistä

.En ihan kykene seuraamaan ajatuksen kanssa loppuja ohjelmasta.

Ilmiöstä lisää Ylen MOT-ohjelmassa: Riivaajat kirkossa.

1 comment:

Ötöpesän jengi said...

Entäs Touretten syndrooma sitten? Riivaustahan se!

http://www.a-voice.org/main/tourette.htm

Oikeita lääkkeitä ovat rukoilu, piiska ja suun peseminen saippualla!