11.2.13

Kuolleet eivät palttoota, tai hautausbudjettia, kaipaa


Kardinaali Roger Mahonyllä oli vaikea ongelma. Los Angelesin hiippakunta tarvitsi rahaa. Lasten seksuaaliset hyväksikäytöt ovat vieneet kiliset kassasta, sillä korvauksia on jouduttu maksamaan satoja miljoonia dollareita. Eikä aina edes korvauksia, vaan sovittelusummia oikeussalidraaman välttämiseksi. Hätä ei lue lakia, kuten kardinaali Mahony on varmasti kuullut. Hän ratkaisi ongelman yksinkertaisella tavalla.

Hiippakunnan vastuulla olevien hautausmaiden ylläpitobudjetista ohjattiin 115 miljoonaa dollaria uuteen suuntaan vuonna 2007. Se vastasi 88 % budjetista. Rahoilla maksettiin hyväksikäytettyjen uhrien perheille. Rahojen siirto ei sinällään ollut laitonta, mutta siitä ei ilmoitettu kuolleiden omaisille. Budjettia kun kerätään omaisten lahjoituksista. Onneksi kardinaali ja kumppanit osasivat laskea, että budjetista oli varaa ottaa nuo rahat. Hautojen ja kryptojen ylläpito ei kärsi tippaakaan, sillä sitä pyöritetään hautaustoimen myyntituloilla.

Onhan tuo parempi tapa maksaa sovittelusummia, kuin esim. järjestäytyneeseen rikollisuuteen turvautuminen.

1 comment:

Antti Ateisti said...

Mielenkiintoinen järjestely. USA:ssa tällaisille yleishyödyllisille organisaatioille rahan lahjoittaminen oikeuttaa verovähennyksiin. Voidaanko tästä oikeastaan päätellä, että liitto- tai osavaltio pantiin nyt korvausten maksumieheksi?