18.12.13

Whitstablen teehimoinen kummitus

Noin viisi kuukautta sitten viihdeuutisissa ihmeteltiin pienen kaupan kummitusta Whitstablen kaupungissa Isossa-Britanniassa. Ruokakaupan valvontakamera tallensi jotain outoa. Hyllyä selaavan herrasmiehen takana levitoi teepaketti.Kuinkas sattui, että nettiin päätyi videokameran kuvaa ruudusta jolla tapahtuma sitten pyörii. Skeptics can't be choosers. Pätkästä näkyy miten joku mustapainen mies häipyy juuri kuvaan tullessaan hyllyn taakse. Kuvakulman takia ei voi sanoa sen paremmin mistä on kyse. Mutta teehimoisen poltergeistin esittäminen selitykseksi on kaikkea muuta kuin todennäköistä. Varsinkin näin internetin ihmeaikana, kun kummitusvideoiden feikkaaminen on suosittu harrastus. Daily Mailin ja parin radiokanavan haastatteluissa omistaja Michelle Newbold ainakin vaikuttaa olevan aidosti yllättynyt siitä mitä näki valvontakameransa nauhoilla. Mikään ei tietenkään estänyt viihdelehdistöä levittämästä tätä tapahtumaa paranormaalina, jos tarkoituksena on vain uutisoida erikoisista tapahtumista.

 Kärsivällisyys palkitaan. Videon kuvanneet ihmiset eivät lavastaneet kummittelua. Mutta se ei ollut kummitus, vaan kummitus oli lavastettu. The Happenings tv-sarjan The Haunted Town jaksossa taikuriparivaljakko (Derren Brownin ohjelmien käsikirjoittajia) yrittävät saada pienen Whitstablen kaupungin uskomaan kummitteluun.

DoubtfulNews.com kertoo tarkemmin. Jakso oli kuulemma hyvä. Taikurit eivät paljastaneet temppujensa yksityiskohtia.

1 comment:

MrrKAT said...

Olen harkinnut tehdä opetusvideo miten avata kätevästi se ohut muovipussi johon pannaan hedelmiä, ilman että kostutetaan (hyhhyh) epähygieenisesti sormia.

Videon suosiota voisi kasvattaa jos joku siinä taustalla nostaa parin yhteen solmitun ohuen hiuksen varassa kummitusompun lattialle..

Tattis vinkistä ;D