30.3.07

Tärkeä ohje

Minun täytyy laittaa muistiin tämä linkki. Näin olennainen osa kaikkien omaan turvaan ja yksityisyyteen liittyvissä asioissa ei saa jäädä huomioimatta. Linkistä löytyy askarreltavaa täksi iltaa. Muista, että SUPO valvoo puolestasi, joten voit nukkua rauhassa.

Muistatko erotetun opettajan?

Kerroin siitä opettajasta joka sai potkut Oregonilaisesta koulusta. Kris Helphinstine opetti omalla tavallaan biologiaa ja sai aikaan älämölöä. Löysin vasta tänään linkit hänen PowerPoint-esityksiinsä:

Eugeniikka

"This “understanding” of human evolution and eugenics was integral to the creation and development of the NAZI killing machine…"

Ihmiset

Varoitus: sivu 30 sisältää erittäin pelottavan kuvan.

Ateistit voittivat Teistit: 1205 - 778

Englannissa järjestettiin väittely. Paikalla oli huomionarvoisia professoreja, tohtoreita ja filosofeja. Mukana oli myös Dawkins. Heidät jaettiin teistehin ja ateistehin. Aiheena oli "onko maailma parempi paikka ilman uskontoa." Seurasi tiukkaa väittelyä ja nahistelua.
Yleisö äänesti, ja tulokseksi tuli siis 1205 - 778. Ateistien eduksi.

29.3.07

Yllätys: Homot kasvattavat heteroita

Kuka olisi voinut arvata, että homoseksuaalit vanhemmat eivät aivopese kaikkia lapsia homoiksi, vaan heistä voi kasvaa heteroseksuaaleja? Tämän järkyttävän yllätyksen havaitsivat homoseksuaaleja vanhempia tutkivat psykologit. Lopussa todetaan mm. :

"In summary, there is no evidence to suggest that lesbian women or gay men are unfit to be parents or that psychosocial development among children of lesbian women or gay men is compromised relative to that among offspring of heterosexual parents. Not a single study has found children of lesbian or gay parents to be disadvantaged in any significant respect relative to children of heterosexual parents."

American Idol ja uskonnollisuus

Jos olet seurannut tätä ohjelmaa (minä en seuraa kuin alun hirveät - eli parhaat - esitykset), niin haluat ehkä tietää enemmän Chris Slighin taustasta. FoxNews kertoo, että eräät Chrisin fanit ovat huolissaan. Hän ei kuulemma enää laula pelkästään kristillisiä lauluja. Hui kauhistus! Ehkä haluaisin nähdä Simon Cowellin reaktion sellaiselle esitykselle.

ID:n tulevaisuus: Lisää oppikirjoja

Metro Pulse Onlinen kommentaattori kertoo mitä kaikkea tapahtui eräässä IDeistien kokouksessa. Discovery Instituutti piti Knoxvillessä pienen kokouksen (sisäänpääsy 55$) jossa oli kuultavana neljä johtavaa IDeistiä, muita faneja, ja tarjolla oli tietenkin ID-kirjallisuutta ja dvd:tä, sopivaan hintaan. Ehkä kaikkein parhaat kommentit saatiin tällä kertaa Stephen C. Meyeriltä. Hän totesi, että on liian aikaista opettaa Älykästä suunnittelua kouluissa. Meyer myös kehoittaa etteivät IDeistit ajaisi sitä kouluihin. Yritykset kun ovat päättyneet ymmärrettävistä syistä erittäin huonosti. Tämä ja ID-tutkimuksen ammottava puute eivät kuitenkaan estä IDeistejä suunnittelemasta (huoh) uusia oppikirjoja biologian tunneille. Ensin oli Of Pandas and People, eli kreationistien tekemä kirja josta vain vaihdettiin termit Intelligent Design-termeiksi. Nyt on tulossa Exploring Evolution, ja sen pitäisi kertoa meille miten DNA:ssa oleva informaatio osoittaa älyyn.

28.3.07

Kreationistien tuoretta tiedettä

AiG on rakentamassa jälleen uutta museota jossa esitetään maailman historiaa kreationistien näkökulmasta. Tällä kertaa mukana on useita "tiedemiehiä", oikein tiedepaneelissa, antamassa syväanalyyttisiä arvioita siitä miten näyttelyistä saadaan tarkkoja ja todenmukaisia.

Mukana on mm. "Genetiikan perusteella Aatamin rintakarvojen pitäisi olla lyhyitä, kuten Sean Conneryllä." Ja tietenkin tulvageologian tuomat ongelmat. Kreationistit ovat yhtämieltä siitä, että se tapahtui, mutta eivät pääse ymmärrykseen miten ja missä. Eri ajatusten tuomat potentiaaliset ristiriidat toivat kuitenkin huolia. Uusin idea jota esitetään ihan vakavissaan on se, että mannerlaatat hajosivat ja levisivät nykyisille paikoilleen vain muutamassa päivässä.

Jäämme jännittämään kuinka nerokkaita paljastuksia museo tarjoaa vierailijoille. Mukana pitäisi olla multimediaelämyksiä, musiikkia ja elokuvia.

27.3.07

Dembski valittaa

Dembski on taas hieman sekaisin. Richard Dawkins täytti 66 vuotta, ja hänen webbisivulla on synttärionnitteluja. Dembski oli reilu mies ja lähetti oman onnittelunsa. Sitten hän valittaa Uncommon Descentissä, että sitä ei ole laitettu Dawkinsin sivuille. Tosin hän valittaa siitä, että ei päässyt korostetulle paikalle PZMeyersin, Penn Jilletten ja Daniel Dennetin seuraan. Ego kärsii vähemmästäkin. Onneksi Dembskin nimi kuitenkin löytyy nimilistalta. Tällä hetkellä sijalta 3396. Nimet ovat tosin vaikeasti aakkosjärjestyksessä, joten on ymmärrettävää ettei Dembski heti löydä omaa nimeään.
Kyllä se siitä...

Tässä Dembskin onnittelu:

There are rare times and places, in the illustrious history of science, when outbursts of genius supply human civilization with the supreme wonders of human greatness. It is the contemplation of these that raises the mass of humanity to levels not unworthy of what, in less enlightened ages, we would have regarded as the divine image and which we now, rightly, regard as the pinnacle of evolutionary development. Such moments of supreme scientific achievement are to be found in the works of Archimedes, Copernicus, Newton, Maxwell, and Einstein. However, never before–or since–has scientific genius burst in such profusion on the human scene, as in the 19th century when Charles Darwin propounded his theory of evolution and taught the creatures of evolution to understand that they are products of evolution. If an award were to be given for the single best idea anyone ever had, it would go to Darwin, ahead of everyone else. In a single stroke, the idea of evolution by natural selection unifies the realm of life, meaning, and purpose with the realm of space and time, cause and effect, mechanism and physical law. Natural selection is the greatest, simplest, most elegant logical construct ever to dawn across our curiosity about the workings of natural life. It is inarguable, and it explains everything. Every human good that we enjoy today is, directly or indirectly, a legacy from what Charles Darwin wrought and what Richard Dawkins has preserved.

--WmAD

Lost Christianities, Bart Ehrman

The Battles for Scripture and the Faiths We Never Knew

Tämä kirja ilmestyi ennen Misquoting Jesus-kirjaa. Jälleen kerran Ehrman osaa esittää historiantutkimuksen helposti ymmärrettävässä muodossa. Maallikoille on luvassa monta yllätystä kristinuskon historiasta ja siitä miten Uusi Testamentti on muuttunut vuosisatojen aikana. Mikä tärkeintä, Ehrman levittää esiin monipuolisen katsauksen niihin käsikirjoituksiin jotka eivät päässeet osaksi kirkon virallista Raamatun versiota.

Kirja alkaa kertomuksilla muinaisista väärennöksistä. Kirjeitä ja evankeliumeja jotka on kirjoitettu jonkun auktoriteettihahmon nimissä. Näin saatiin tuoreelle kirjeelle sen kaipaamaa huomiota. Pietarin, Tuomaksen ja Matteuksen salainen evankeliumi tulevat tutuksi ainakin taustoiltaan. Niin hyvin kun niitä nyt voi enää tietää. Usein väärennös on tehty teologisen riidan ratkaisemiseksi. Molemmat osapuolet ovat omasta mielestään oikeassa, ja vastapuoli on johdattamassa ihmisiä kadotukseen. Sitä suuremmalla syyllä pyhää tekstiä pitää muokata oman opin tueksi. Tähän käytäntöön syyllistyivät varmaankin kaikki osapuolet alkukirkon aikana.

Myös ensimmäiset kerettiläisyyden muodot selitetään. Ebioniitit - eli Juutalais-kristilliset köyhät jotka vaativat juutalaisten lakien noudattamista ja kielsivät Kristuksen jumaluuden - edustivat erästä ääripäätä. Marcioniitit - eli Vanhan Testamentin hylänneet ja Jeesuksen täysin henkiolentona, ei ihmisenä, näkevät kristityt - olivat spektrumin toisessa päässä. Siinä välissä oli proto-ortodoksinen kristinusko. Ja vaihtoehtoja riitti. Kristinuskoissa oli eri määrä jumalolentoja, eri evankeliumeja, jotkut hyväksyivät Paavalin, jotkut taas vain Pietarin, eri kokoelmia apostolien tekoja, Jeesus oli ihminen ilman neitsytsyntymää ja Jumala vain adoptoi hänet, jne.

Lopulta proto-ortodoksit veivät voiton. Eikä ihme, sillä he osasivat yhdistää hyödyllisimmät ominaisuudet eri tulkinnoista. Oikea kristinusko ei hylkäisi Vanhaa Testamenttia, kuten Marcion opetti, sillä sen avulla uunituore uskontoa sai antiikkisuutta. Juuri ensimmäisen ja toisen vuosisadan aikana sivistyneet ihmiset olisivat ohittaneet uuden idean. Hyvänen aika, jopa Aventinuksen prostituoidut tietävät, että eihän kristinusko voi olla totta jos se ei ole vuosituhansia vanha. Ottamalla tunnetusti muinaisen juutalaisuuden historian osaksi oppeja, saatiin samalla myös roomalaisten hyväksyntä.

Ja toisaalla taas jätettiin velvollisuus noudattaa juutalaisia lakeja pois. Ebioniitit eivät menestyneet, sillä kuinka moni pakana olisi halunnut kääntyä heidän uskoonsa jos pitäisi ensin tehdä ympärileikkaus ja sitten elää tiukasti monien lakien rajoissa? Ei tarpeeksi moni. Ehkä tämän takia ensimmäiset proto-ortodoksiapologit eivät omistaneet paljon aikaa ebioniittien runnomiseen. He eivät olleet suuri uhka Ainoalle Oikealle kristinuskolle.
Eikä sovi unohtaa, että proto-ortodoksien kirkkoja oli kyllä ympäri Rooman valtakuntaa, kuten oli kerettiläisilläkin, mutta juuri proto-ortodoksit osasivat käyttää hyväksi Rooman keskeistä asemaa. Keskusaseman ansiosta proto-ortodoksit saivat yhteydet kirkkojensa välille ja resurssit monien kirjurien käyttöön. Rooman virkamieskoneistosta saatiin oppia siitä miten kirkkoa pitäisi johtaa hierarkisesti. Gnostilaiset olivat oman aikansa hippejä, eli kokoontuivat ilman tiukkaa kuria. Tosin he olivat samalla kaikkein hankalimpia kohteita kerettiläisten metsästäjille. Usein gnostilainen hyväksyi ne Uuden Testamentin kirjat jotka olivat se virallinen kokoelma. He vain tulkitsivat kaikki tekstit eri tavalla kuin virallinen kirkko. Gnostilaiset olivat siis kirkon sisällä, ja tämän takia piilossa.

Proto-ortodoksit lähettivät melkein jatkuvasti kirjeitä seurakuntien välillä ja samalla varmistivat etteivät kerettiläiset opit pääse virallisen opin sekaan. Paavalin kirjeissä valitetaan usein tätä väärien oppien salakavalaa soluttautumista kirkkoihin, jotka Paavali oli vain muutama vuosi sitten perustanut. Samoista kirjeistä selviää myös, että jotkus syyttivät Paavalia väärien oppien levittämisestä. Alkukirkon aikana ei ollut yhtä tiettyä Ainoaa Oikeaa kirkkoa.
Kristinusko oli ensimmäinen uskonto jossa teksteille annettiin merkittävä - ellei merkittävin - asema.

Misquotin Jesus-kirjassa kerrottiin miten Uusi Testamentti on ollut leikkauspöydällä. Lost Christianities laajentaa kuvaa kertomalla minkälaiset suuntaukset muovasivat pyhiä tekstejä. Kaikki kerettiläisyyden muodot ja jopa se proto-ortodoksinen kirkko tekivät muutoksia evankeliumeihin. Samat kohtalon kokivat Paavalin kirjeet. Proto-ortodokseilla oli hyvä syy "parannella" Raamattua. Vastassa oli teksti joka näytti tukevan ajatusta henkiolento-Jeesuksesta, joten tekstiä piti muuttaa korostamaan Jeesuksen ihmismäisiä piirteitä. Markuksen evankeliumin loppu (Mark. 16:8 eteenpäin) on todennäköisesti kirjoitettu myöhemmin. Loppua ei löydy vanhimmista käsikirjoituksista. Tämä lopetus sisältää Jeesuksen ilmestymisen opetuslapsille, ohjeet käärmeiden käsittelystä ja myrkyn nielemisestä. Ja nämä kohdat ilmestyvät evankeliumiin vasta myöhemmissä käsikirjoituksissa. Joku on siis lisännyt ne tekstiin.

Usein vain tiettyjä pieniä kohtia on muutettu, jotta kerettiläisille voitaisiin osoittaa pyhien tekstien olevan ristiriidassa heidän oppien kanssa. Esim. Jeesuksen tavalliseen syntymään ja Jumalan tekemään adoptioon uskovat saatiin hiljaiseksi kun Luuk. 2:33 muutetaan muotoon jossa ei sanota Joosepin olevan Jeesuksen isä. Myös Jeesuksen henkiolento-statusta kannattavat kerettiläiset saatiin hiljaiseksi, kun Luukaksen evankeliumiin lisätään kohdat 22:43-44. Tällöin Jeesus saa inhimilliset piirteet hikoillessaan verta ja ollessaan suurissa tuskissa. Eihän henkiolento voi kokea sellaista. Harmi vain, että kohtia ei löydy vanhimmista ja luotettavimmista Luukaksen teksteistä. Eikä edes muista evankeliumeista.

Ehkä vaikuttavin keino harhaoppeja vastaan oli julistus proto-ortodoksien oppien luotettavuudesta, apostolinen seuraanto. Se perustui Jeesuksen oppeihin joita hänen opetuslapsensa olivat kuulleet, ja nämä olivat apostoleina asettaneet piispat, joten piispan auktoriteetti tuli Jeesukselta. Täten piispat voivat sanella mikä on oikea oppi. He osaisivat tulkita tekstejä oikealla tavalla. Tosin toisen ja kolmannen vuosisadan aikana oli jo olemassa piispoja jotka oli julistettu kerettiläisiksi. Mutta argumentin retorinen voima ei saa sekoittua käytännön realiteetteihin jotka ovat ristiriidassa sen logiikan kanssa. Merkittävä proto-ortodoksin puolustaja Irenaeus myönsi Rooman kirkolle etuoikeutetun aseman: yksittäisten kirkkojen oli kuunneltava sitä, mikäli ne halusivat varjella apostolista perinnettä. Näin näppärästi saatiin laajalle levinnyt usko yhden keskushallinnon määriteltäväksi.

Voin suositella Lost Christianities-kirjaa kaikille niille, jotka haluavat oppia kristinsuskosta jotain sellaista mitä peruskoulussa ja lukiossa ei opeteta. Jos olet ns. tapakristitty, niin näet uskosi aivan uudessa valossa.

26.3.07

Arto Nyberg - UFOja jokapuolella

Nybergin vieraana oli Rauni-Leena Luukanen-Kilde. Hän on kirjoittanut suosittuja huuhaa-kirjoja. Rauni-Leena on hellyyttävän ja fiksun näköinen nainen. Tällä kertaa Rauni-Leena keskittyi kertomaan ruumiista irtautumisista, UFOista ja hypnoosiregressiosta. Rauni-Leena paljastaa myös, että NASA:n astronauteilla oli aivoimplantteja joilla heidän kuntoaan tarkkailtiin. Oikeastaan tämä nainen laukoi lyhyen haastattelun aikana pitkän litanian erilaisia väittämiä. Onnistuin kirjaamaan niistä muutaman.

Norjassa on NATO:n tukikohta jossa koululaisille opetetaan synteettistä telepatiaa. Tuloksia on kuulemma olemassa. Tosin hän ei kertonut paikan nimeä, joten väittämän tarkastaminen on aika vaikeaa.

Kuulemma USA:n armeija käyttää vieläkin vuosittain 20 miljoonaa dollaria kaukonäkemiseen. Ehkä armeija jatkaa siitä mistä CIA jätti homman täysin toimimattomana kesken? Armeija saa siis tarkkaa tietoa Siperiasta ja muilta planeetoilta sekä kaikilta paikoilta siltä väliltä. Tarkasti koulutetut kaukonäkijät kruisailevat pitkin poikin galaksia keräten tietoa. Joopa joo.

Venäläisillä UFO-konferenseilla on vieraina myös USA:n armeijan tiedustelu-upseereita. Mistäs muualta he voisivat kerätä tietoa salaisista vierailuista ja ulkoavaruuden olennoista. Tarkoittiko Rauni-Leena eläkkeellä olevia upseereita vai jotain muuta?

Hypnoosiregressiolla saadaan tietoa lasten ensimmäisestä tietoisuuden hetkestä. Tämä auttaa suunnattomasti tietoisuuden tutkimisessa. Tai ehkä ihmiset keksivät muistoja samalla kun terapeutti esittelee kysymyksiä. Varsinkin kun muistot tulevat ajalta joilloin ihminen on vielä kellumassa kohdun sisällä.

Jossain vaiheessa Arto Nyberg sentään kysyi mitä nainen vastaa, kun hänelle sanotaan näiden juttujen olevan "hullun puhetta." Ja vastaus on tietenkin, että kriittisen asenteen omaavat ovat tietämättömiä. He eivät ole lukeneet sotilasraportteja. Ne ovat julkisia dokumentteja, joten me kaikki voimme tarkistaa ja tietää mitä kaikkea tapahtuu NASA:n, armeijan ja tiedustelutoimistojen yliluonnollisissa projekteissa. Nyt kun vain osaisi löytää nämä raportit. Muutenhan Rauni-Leena vaikuttaisi aivan höperöltä hullulta.

Jumala iskee takaisin

Tuoreimmassa Ulkopolitiikka-lehdessä otetaan käsittelyyn politiikka ja Jumala. Professori Eija Helander ja yliopistonlehtori Antti Räsänen kertovat miten maailma on muuttunut. Eräässä vaiheessa 1900-lukua uskontososiologit ennustivat, että uskonnot häviävät Euroopasta. Yhteiskuntien pitäisi maallistua ja tämän takia monet yhteiskuntatieteilijät ottivatkin sekularisaatioteorian tutkimustensa lähtökohdaksi. Uskonnon aseman pitäisi siis heikentyä. 60-luvulla merkit alkoivat muuttua. USA:ssa uskonto sai enemmän vaikutusvaltaa monella alalla. Fundamentalistiset liikkeet saivat lisää jäseniä ja luomisoppi heräsi eloon. Ja sillä Republikaanien kannattajilla on vahva uskonnollinen tuki. Tässä on selvä ero Eurooppaan verrattuna. Eräs selitys on ollut, että Euroopassa uskonnolla on ollut monopoliasema. Tämä on jättänyt kilpailun vähällä, sillä kirkkojen ei ole tarvittu tapella huomiosta. Ihmisten kiinnostus on lopahtanut. Yhdysvalloissa kilpailu on jatkunut pitkään, sillä uskonnolliset yhteisöt joutuvat tappelemaan jäsenistä. Tämän kilpailun ansiosta yhteisöt ovat houkuttelevia ja elinvoimaisia.

Tilanne on kuitenkin muuttunut Euroopassa. Monopoliasemat ovat järkkyneet ja uskonnollinen kilpailu on kiihtynyt. Emme kuitenkaan näe samanlaista uskonnollisten yhteisöjen kirjojen kasvua kuin USA:ssa. Tälle oudolle faktalle tarjotaan selitykseksi valtion ja kirkon suhteiden historiaa. Euroopassa kirkot on totuttu näkemään yleishyödyllisinä laitoksina, eikä yksityisinä organisaatioina.

Helander ja Räsänen ennustavat, että tulevaisuudessa näemme enemmän uskontojen ja sekularististen pyrkimysten välisiä konflikteja. Yhä useammin uskonto pyyhitään pois laeista ja politiikasta. Juuri tänä viikonloppuna Paavi ärähti Euroopalle. EU kun on mennyt unohtamaan Jumalan ja kristilliset juurensa. EU:n 50-vuotisjulistuksessa ei mainittu erikseen uskontoa. Ehkä vuosien vieriessä myös protestanttiset kirkot liittyvät samaan kuoroon Paavin kanssa. Jo nyt on nähtävissä tällaista ekumeenista toimintaa. Vanhat viholliset yhtyvät kun vastassa on vakava uhka molemmille.

Toki kirkkojen kannattaakin antaa äänensä poliittiseen keskusteluun. Toivottavasti he pystyvät sentään esittämään keskustelussa ihan perusteluja kannanottoja sosiaalipoliittisiin kysymyksiin, maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkaan sekä ympäristöpolitiikkaan. Pelkkä "Raamattu sanoo niin" kun ei ole kovin vakuuttava jos vastassa on päinvastainen kanta, mutta datalla ja logiikalla tuettuna. Tämä onkin se suurin ongelma uskonnon ja politiikan yhdistämisessä. Minkäänlainen keskustelu poliittisista asioista ei etene jos toinen osapuoli vetoaa yliluonnollisiin ilmestyksiin ja pyhiin teksteihin joita ei saa tulkita eri tavalla kuin se toinen osapuoli tulkitsee. Miten demokratian pitäisi toimia, jos toinen osapuoli näkee itsensä dogmana joka ei voi olla koskaan väärässä? Miten keskustelu voi johtaa hedelmällistä tulosta, jos rationaalisuus saa tasavertaiseksi kumppaniksi hengellisyyden?

Uskonto ei varmasti katoa minnekään. Euroopan kulttuuri on sen muovaamaa. Kaupungeista löytyy aina vähintään yksi kirkko. Juhlapyhät ovat uskonnon määräämiä. Ja kun sekaan laitetaan vielä "vieras" uskonto joka on voimissaan, eli islam, niin perinteinen uskonto saa uutta puhtia. Puola on sellainen maa, jossa uskonto on vahva vuodesta huolimatta. Tämän takia ei liene yllätys, että se on samalla maa josta kumpuaa kovimmat kannanotot homoseksuaalisuutta vastaan. Samoin aloitteet evoluutioteorian kriittisestä käsittelystä kouluissa. Suomessa vastaavaa ei taida koskaan tapahtua, sillä meillä käy jumalanpalveluksissa viikoittain noin kolme prosenttia kirkon jäsenmäärästä. Uskonnonopetus on Suomessa tunnustuksetonta, mutta jos uskallat avata oppikirjan ja katsoa mitä kaikkea ala-asteella opetetaan lapsille, niin voit alkaa miettiä mitä "tunnustukseton" oikein tarkoittaa. Mutta siitä lisää joku toinen kerta.

24.3.07

Väriä elämään

"Light consists of the seven colour energies: Red, Orange, Yellow, Green, Blue, Indigo, and Violet. Each colour is connected to various areas of our body and will affect us differently emotionally, physically, and mentally. By learning how each colour influences us, we can effectively use colour to give us an extra boost of energy when we need it."



Näin selittää Colour Energy. He tarjoavat useita eri vaihtoehtoja vaihtoehtohoitojen ystäville. Onko aurasi tunkkainen pitkän työpäivän jälkeen? Ei hätää! Vain pari ruiskauista tästä tuotteesta, ja kaikki ongelmasi ovat poissa. Tilalle tulee se ihana tuoreen auran aromi.



Sivustolla luetellaan useita vaikutuksia joita värien näkeminen aiheuttaa meissä ihmisissä. Tietyt värit parantavat mielenrauhaa, edistävät inspiraatiota ja varmasti myös perspiraatiota. Sininen lisää kommunikaatiota, vaaleanpunainen helpottaa yhteyttä Suuren Universaaliin Rakkauteen, jne. Mutta tälläkään kertaa emme saa kuulla värien negatiivisista vaikutuksista. Ehkä on uuden varoittavan tietoiskun paikka?

23.3.07

Nyrkki vs Huuhaa

Aina välillä vastaan tulee ihmisiä, joilla selvistikin uskomus ohjaa lihaksia. Joskus tämä esiintyy taistelulajien harrastajilla. Heillä on uskomattomia kykyjä. Nyrkinisku ilmaan aiheuttaa vastustajien kaatumisia ilman kosketusta. He voivat heittää hämmästyttäviä psi-palloja kesken taistelun. Näillä ilmiöillä on yhteistä se, että kun vastaan laitetaan ihminen, joka ei usko vastustajan yliluonnollisiin kykyihin, on seuraamuksena auttamattomasti "Mestarin" kaatuminen.

http://www.youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I

Vastaavaa yliluonnollista taistelutaktiikkaa tarjosi pari vuotta sitten Yellow Bamboo-niminen ryhmä. Heillä on harrastajia jopa pohjoismaissa. Ei liene yllätys, että kun vastaan laitettiin "negatiivisella auralla" varustettu vastustaja, niin Bambu-mies puri permantoa. Huomatkaa, että ryhmän oppilaat kyllä aina kaatuvat harjoituksissa maahan kuin käskystä, mutta joku joka ei ole saanut oikeaa opetusta pystyy voittamaan Keltaisen Bambun taitavan miehen.

22.3.07

Hitler ja ID - Vaiettu yhteys

On olemassa eräs epämiellyttävä totuus, jota IDeistit yrittävät parhaansa mukaan peitellä. Mutta nyt on tullut aika paljastaa tuo karmea fakta. Tämä on Älykkään suunnittelun suurimpia häpeätahroja.

Jo vuosia IDeistit ovat yrittäneet langettaa natsien hirmutekoja erään tieteellisen teorian syyksi. Matti Leisola on todennut, etteivät natsit olisivat voineet nousta valtaan ilman Darwinin aloittamaa tieteellistä vallankumousta. Monet muutkin IDeistit toistavat samaa väitettä kirjoituksissaan.

"The philosophy that fueled German militarism and Hitlerism is taught as fact in every American public school, with no disagreement allowed."

-Phillip Johnson

Aiheesta on jopa kirjoitettu kirjoja.

Mutta mitä voimme päätellä faktoista?

-Valitsiko Hitler uhrinsa sattumanvaraisesti?


Ei. Hänellä oli mielessä selvät - spesifiset - kohteet, jotka joutuisivat hänen hirmutekojensa uhreiksi. Eli Hitlerin uhrit olivat ennakkoon harkittujen ja suunniteltujen tekojen kohteita.

- Rakennettiinko kaasukammiot darwinistisilla mekanismeillä?


Ei. Kaasukammiot olivat selvästikin suunniteltuja. Voisi sanoa jopa täsmennetysti monimutkaisia systeemejä. Ja niissä käytetty kaasu oli myös Älykkään suunnittelun tulosta. Natsit eivät kaataneet sattumanvaraisesti eri materiaaleja ilmastointiputkiin. Kaikki askeleet osoittivat harkintaa ja suunnitelmallisuutta. Ne ovat asioita joita emme voi löytää evoluutioteoriasta.

Voisin listata vaikka kuinka monta muuta faktaa, mutta nämä kaksi riittävät. Natsien hirmuteot olivat Älykkään suunnittelun tulosta. IDeistien on aika kohdata todellisuus.

21.3.07

Tiktaliik ja innokas kreationisti

IronOne ilmestyi Infidelsin keskustelupalstalle kertomaan totuuksia välimuotofossiileista. Hän laukaisee joukon kreationistien vakioväitteitä ja pari tuorettakin. Valitettavasti IronOne ei arvannut, että keskustelijoihin kuuluu mm. paleontologi joka työskenteli itse Tiktaliik-fossiilin parissa ja osaa selittää miten asiat oikeasti ovat. Per Ahlberg valaisee mistä on kyse.

20.3.07

Vapise You Tube!

Kristityt ja konservatiivit ovat kovassa menossa. Ensin Wikipedia sai parannellun version, ja nyt YouTube. Kyllä, GodTube on täällä! Nyt saat vaivattomasti ja ilmaiseksi kreationistien propagandavideota. Tai nerokasta apologiaa (parodiaa?). Ateistien kauhu. Ja monet muut klassikot ovat nyt saatavilla. Toivottavasti GodTube menestyy ja saa lisää materiaalia.

Taas anti-evolutionistia vainotaan

Tällä kertaa aivan viaton opettaja on saanut potkut. Noh, osa-aikainen opettaja. Armottomat darwininpalvojat olivat verenhimoisia. Kris Helphinstine ei kerinnyt kuin esittämään Raamatullisia viittauksia, yhdistämään evoluution ja natsit, ja heti ollaan hengittämässä niskaan. On se kummallista. Omien sanojensa mukaan Kris yritti vain esittää molemmat puolet - tarkasti - ja saada lapset ajattelemaan kriittisesti. Hän myös kielsi opettaneensa kreationismia.

Mutta jotkut oppilaat hämmentyivät, eikä Helphinstinen esittämä materiaali kuulu opetussuunnitelmaan. En malta odottaa, jotta voin nähdä miten tätä käsitellään EvolutionNews, ja Uncommon Descent sivustoilla.

Vastine Akaan seutuun

Juhani Heikkilä kyselee uskooko kukaan enää Jumalaan Luojana? Vastaus on, että moni uskoo. Ja hieman yllättäen moni myös hyväksyy miljoonia vuosia vanhan universumin, Maan ja elämänhistorian. Maailmassa on kristittyjä, jotka hyväksyvät myös ajatuksen siitä, että Jumala on luonut maailmankaikkeuden ja sen luonnonlait, ja nämä lait ovat ohjanneet elämän kehitystä miljoonien vuosien ajan. On siis mahdollista uskoa Jumalaan ja hyväksyä evoluutio. Ne eivät sodi toisiaan vastaan.

Heikkilä kertoo vuonna 1997 löydetyistä Tyrannosauruksen luista. Ne aiheuttivat uutisia tiedemaailmassa, mutta syynä ei ollutkaan niiden satoja vuosia vanha ikä – kuten Heikkilä vakuuttelee – vaan se, että fossiileista löydettiin hemoglobiinin jäänteitä.
Tyrannosauruksen fossiilista ei löydetty punasoluja. Siitä ei saatu irti DNA:ta. Eikä se olisikaan ollut suuri skandaali, sillä DNA:n jäänteitä on eristetty kyseistä fossiilia paljon vanhemmista fossiileista. Tyrannosaurus on vieläkin nykytiedon mukaan n. 80 miljoonaa vuotta vanha. Päinvastaiset väitteet kuitenkin jatkavat sitkeästi eloaan luomisoppia kannattavien kirjallisuudessa.

Usko kestää paremmin, kun se ei ole ristiriidassa havaintojen kanssa. Evoluutioteoriaa on testattu armottomasti yli sadan vuoden ajan. Teoriaa on muutettu uusien löytöjen mukana, aivan kuten tieteellisillä teorioilla on tapana. Geenien tutkiminen, havaitut mutaatiot, uudet fossiililöydöt ja monet muut toisistaan riippumattomat, mutta samalla toisiaan tukevat faktat, ovat vakuuttaneet tiedeyhteisön. Lääketiede käyttää darwinistisia mekanismeja uusien lääkkeiden kehittämisessä. Evoluutiobiologian saralla toimii tänä päivänä Jumalaan uskovia kristittyjä. Ainoa asia josta Heikkilä voi huomauttaa, on se evoluutioteoria on ristiriidassa hänen raamatuntulkintansa kanssa. Mutta niin on varmasti myös moderni kielitiede, joka väittää ihmisten kielten kehittyneet ilman Jumalaa. Samoin on myös pelkän geologian kohdalla, sillä sen mukaan Nooan vedenpaisumusta ei ole tapahtunut.

19.3.07

Kerettiläisyys ja alkukirkko

Ennen kuin tuntemamme kristinusko muovautui nykyiseen muotoonsa, oli olemassa useita eri tulkintoja siitä, mitä Jeesus oli oikeasti opettanut. Yksi näistä suuntauksista oli omana aikanaan (alkoi 100-luvun aikana ja kesti 300 vuotta) erittäin suosittu. Marcion of Sinope, siinä nimi joka kannattaa pitää muistissa. Marcion oli edennyt peräti piispaksi ja ajatteli, että vain Paavali oli ymmärtänyt oikein Jeesuksen sanoman. Juutalaisilla oli oma jumala, joka ei ollut se Ainoa Oikea Jumala. Jeesuksen opetukset olivat olemassa jotta ihmiset voisivat vapautua juutalaisten laeista ja velvollisuuksista. Vanhan Testamentin (eli silloin vielä vain herpealaisten pyhä teksti) Jumala oli täysin erilainen kuin Jeesuksen Jumala.

Marcionin opit tulivat suosituksi ehkä juuri sen takia, että hänen mukaansa ei tarvinnut tehdä ympärileikkauksia, sapattia ei ole, eikä mitään muutakaan juutalaista perintöä. Se missä hän poikkesi valtavirta kristinuskosta oli vaatimus jättää Vanhan Testamentin tekstit pois Raamatusta (tai vähintään tulkita niitä marcionismin kontekstissa) ja ettei Kristus ollut juutalaisten Messias eikä noussut kuolleista, vaan oli tämän Hyvän Jumalan luoma henkiolento joka pystyi opastamaan ihmiset pois pahasta maailmasta. Hän muovasi oman kokoelman evankeliumia ja Paavalin kirjeitä.

Marcion opetti radikaalia oppia, mutta hänellä oli paljon seuraajia ja seurakuntia. Tämän takia monet kristityt apologit suunnattiin häntä vastaan, ja näiden kriitikoiden kautta voimme vieläkin lukea mitä Marcion on opettanut. Kaikki alkuperäiset Marcionin tekstit kun ovat jostain syystä kadonneet (lue: poltettu) vuosien varrella.

18.3.07

Kriisipalvelua

Sinä rakastat puolisoasi, haluatte viettää elämänne yhdessä, mutta joskus ongelmia tupsahtaa pinnalle. Ei hätää, sillä Kriisipalvelu tarjoaa neuvoa ja apua niille parisuhteille, jotka ovat kriisissä. Hetkinen, mutta teillä kahdellahan on samat sukupuolielimet?!?

Onneksi Kriisipalvelu on siirtynyt tälle vuosituhannelle, ja tarjoaa apua myös samaa sukupuolta oleville pareille. Ratkaisu on siis, että eheytetään ihminen pois kriisistä.

http://www.kriisipalvelu.com/

16.3.07

Oh my F¤%&#g Lack-of-God!!!

Tänään se tapahtui. Ensimmäistä kertaa paikallinen sanomalehti sisältää kreationistin kirjoittamaa anti-evoluutiopropagandaa. Samat vanhat temput toistetaan. Tiedon lisääntyessä "yhä useammat" näkevät evoluutioteorian väitteiden perustuvan olettamuksille, jotka perustuvat toisille olettamuksille. "Ja näin on muodostunut rakennelma, joka on kuin korttitalo." Jaahas. Entäs ne fossiilit? Havaitut mutaatiot? Miksi evoluutiobiologit jankkaavat eri lajien geenisekvensseistä? Eikä meillä muka ole mitään muuta kuin ajatusleikkejä?

Jatkona on tietenkin kaikkien rakastama darwinistinen salaliitto. Evoluution kumoavat löydöt salataan ja teoriaan kriittisesti suhtautuvien uskottavuus asetetaan kyseenalaiseksi. Tekstissä mainitaan eräs tällainen löytö. "USA:ssa löydettiin tyranosauruksen luuranko, jonka iäksi arvoitiin n. 80 milj. vuotta. Kuitenkin luista löytyi soluja, jotka osoittivat, että eläin oli elänyt joitain satoja - korkeintaan tuhansia vuosia sitten. Siis oletukset, että ko. eläin olisi elänyt miljoonia vuosia sitten osoittautuivat vääriksi."
Kirjoittaja tarjoaa nettilinkkiä, josta voi saada lisää tietoa. Mikä linkki? No tietenkin: www.evoluutio.com ! Ehkä kehnoin kreationistisivusto joka on olemassa suomenkielellä. Itse suosittelisin tätä: http://www.kp-art.fi/taustaa/

Ja tietenkin kyseessä on meidän kaikkien elämä ja sielun tulevaisuus. Jos emme voi luottaa Raamattuun samalla tavalla kuin kirjoittaja, niin huonostihan siinä käy. Tulikiveä housuihin ja nauloja sieraimiin.

Mietin vielä viikonlopun yli, ennen kuin laitan vastineeni menemään kyseiseen lehteen.

15.3.07

Tohtori määrää ironiaa

Tohtori Michael Egnor on ollut otsikoissa viime aikoina. Hän on julkisesti sanonut ja sitoutunut darwinismin vastaiseen kampanjaan. Ja hän jopa haastanut darwinistit selittämään miten darwinistinen mekanismi tuottaa informaatiota.

Tällä kertaa hän muistuttaa lukiolaisia siitä, että lääkärit eivät käytä evoluutioteoriaa työssään ja parantavat sairauksia ilman Darwinia.

"Doctors don’t study evolution. Doctors never study it in medical school, and they never use evolutionary biology in their practice. There are no courses in medical school on evolution. There are no ‘professors of evolution’ in medical schools. There are no departments of evolutionary biology in medical schools."

Hieman yllättäen olen tällä kertaa samaa mieltä Egnorin kanssa. Lääkärit pärjäävät ilman evoluutioteoriaa, vaikka sitä joskus sovelletaankin uusien lääkkeiden kehittämisessä. Ja vähän muussakin. Mutta pointti onkin tuossa kohdassa jota lainasin. Tohtori Egnor julisti erään julkilausuman arvottomaksi.

"As medical doctors we are skeptical of the claims for the ability of random mutation and natural selection to account for the origination and complexity of life and we therefore dissent from Darwinian macroevolution as a viable theory. This does not imply the endorsement of any alternative theory."

Eräät tohtorit ovat allekirjoittaneet tuollaisen ilmoituksen. Mutta Egnorin mukaan se on siis yhtä olennaista kuin darwinismiin epäillen suhtautuvat putkimiehet.

Conservapedian käyttäjät ovat ääliöitä

Sainko huomiosi? Hyvä.

http://scienceblogs.com/loom/2007/03/14/never_mind_those_kangaroo_foss.php

Conservapedian perustaja perustelee miksi lähdemateriaaliksi kelpaa kreationistien tekemä lastenkirja.

Naispappeudesta

En ole kristitty. En kuulu kirkkoon. Mutta kuitenkin seuraan kuinka mediassa kommentoidaan naispappeutta. Vastustaminen on usein esillä ja näyttää jääneen pieneksi vähemmistöksi kirkon sisällä. Tietenkin tämä vähemmistö vetoaa pyhien tekstien kunnioittamiseen ja Ainoan Oikean Tulkinnan voimaan. En ole onnistunut löytämään lehdistä mainintoja raamatullisista perusteluista naispappeutta vastaan. Voin kuitenkin arvata mitkä kohdat ovat vastustajien suosiossa.

"naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa."

1. Kor. 14:34 - 35

ja

"Naisen tulee kuunnella opetusta, hiljaa ja kuuliaisena. Sitä en salli, että nainen opettaa, enkä sitä, että hän hallitsee miestä; hänen on elettävä hiljaisesti. Ensinhän luotiin Aadam ja sitten Eeva, eikä petetyksi joutunut Aadam, vaan nainen antoi pettää itsensä ja rikkoi käskyn Lasten synnyttäjänä hän on kuitenkin pelastuva, jos vain pysyy uskossa ja rakkaudessa ja viettää hillittyä, Jumalalle pyhitettyä elämää."

1. Tim. 2:12-15.

Eli naiset pelastuvat olemalla hiljaa ja synnyttämällä lapsia. Paavali sanoo niin.
Vai sanooko? Ensimmäinen kirje Timoteukselle on nykytietämyksen valossa pseudonyymin kirjoittama. Tarkoittaen siis sitä, että se ei ole Paavalin kirjoittama. Sen sanavarasto, kirjoitustyyli, teologiset ilmaisut ja oletettu historiallinen tilanne eroavat muista aidoista Paavalin kirjeistä. Joten 1. Tim. autenttisuus on vähintäänkin kyseenalaista.

Entäs 1. Kirje Korinttilaisille? Siinähän sanotaan, että "ämmät hiljaa!" Kyllä, mutta sitä ennen (1. Kor. 11) Paavali valaisee meitä siitä mitä pitää tehdä jumalanpalveluksissa.

"Jos miehellä on päähine päässään, kun hän rukoilee tai profetoi, hän häpäisee päänsä. Sen sijaan jos nainen on avopäin, kun hän rukoilee tai profetoi, hän häpäisee päänsä, sillä sehän on samaa kuin olisi antanut ajaa hiuksensa pois."

Whiskey Tango Foxtrot? Naiset siis saavat rukoilla ja profetoida jumalanpalveluksissa? He saavat siis puhua seurakunnassa. Paavali sanoo niin. Tässä näyttäisi olevan pieni ristiriita. Onneksi ratkaisu on yllättävän helppo. Toinen kohdista on lisätty tekstiin jälkeenpäin. Osaatko arvata kumpi? 11, eli naiset saavat puhua, vai 14, eli naiset eivät saa puhua?
Enne ja jälkeen puhumisen kieltämistä Paavali kertoo profetoimisesta. Kun naisiin viittava kohta poistetaan, niin teksti sujuu ilman taukoa. Tämä viittaa siihen, että väliin on lisätty tämä naisia käsittelevä kohta. Lisäksi, tästä Paavalin kirjeestä on tallella vanhoja kreikan- ja latinankielisiä käsikirjoituksia joissa sama naisten puhumisen kieltävä teksti on eri kohdissa, aivan kuin se olisi lisätty kokonaisuuteen marginaalimerkinnästä (kuten joskus tehtiin). Ehkä tämä naisten vastainen asenne omittiin toisesta kirjeestä joka on nykyään hyväksytty väärennetyksi? Väärennetty siinä mielessä, että se ei ollut Paavalin vaan jonkun hänen seuraajansa kirjoittama. Eli 1. Tim.

Toisaalla Uudessa Testamentissa Paavali myös muistuttaa, että sukupuolella ei ole väliä.

"Yhdentekevää, oletko juutalainen vai kreikkalainen, orja vai vapaa, mies vai nainen, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi."
Gal. 3:28

Paavali näytti saarnaavan tasa-arvon puolesta tärkeissä uskonnollisissa asioissa. Muualla kirjeissään hän myös mainitsee eräitä kirkkojen työntekijöitä jotka olivat naisia; lähetyssaarnaaja Prisca (Huom! mainitaan ennen aviomiestään), Foibe oli mainitsemisen arvoinen seurakunnan diakoni ja Junia joka oli "arvossa pidetty" naispuolinen apostoli. Tosin myöhemmin Junia nimiä yritettiin vaihtaa miesmäiseksi nimeksi jota ei ollut olemassa. Junia oli yleinen nimi, mutta Julias nimestä ei löydy jälkiä. Minun Raamatussani (Kyllä, minulla on Raamattu. Lopettakaa nauraminen! Joillekin ateisteille Raamattu on koko ateismin perusta. Minulle ei.) on huomautus siitä, että joidenkin lukutapojen mukaan Room. 16:7 oleva Junias ei ole naisennimi vaan miehennimi Junias. Tarkista vaikka omasta Suuresta Kirjasta miten siellä käsitellään asiaa.

Viimeisenä oljenkortena on 1. Tim. 3:2-7, jossa määritellään millainen henkilö voi olla seurakunnan kaitsija:

"Seurakunnan kaitsijan tulee olla moitteeton, yhden vaimon mies, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen ja taitava opettamaan, ei juomiseen taipuvainen, ei väkivaltainen eikä rahanahne, vaan lempeä ja sopuisa. Hänen on pidettävä hyvää huolta perheestään, kasvatettava lapsensa tottelevaisiksi ja saavutettava kaikkien kunnioitus. Jos joku ei osaa pitää huolta omasta perheestään, kuinka hän voisi huolehtia Jumalan seurakunnasta? Hän ei saa olla vastakääntynyt, jotta hän ei ylpistyisi eikä joutuisi tuomittavaksi Paholaisen kanssa. Hänen on nautittava myös ulkopuolisten arvonantoa, jottei hänestä puhuttaisi pahaa ja jottei hän lankeaisi Paholaisen virittämään ansaan."

Jos olemme hartaita fundamentalisteja, niin tämän tekstin perusteella sinkut tai lesket miehet eivät saa olla pappeja. Kaikkien pappien pitäisi olla naimisissa olevia miehiä. Tai sitten tällä tarkoitetaan uskollisuutta puolisolle. Ja heti tuon perään määritellään seurakuntapalvelijan, eli diakonin, vaatimukset. Sielläkin on vastaava "yhden vaimon mies"-kohta. Ja kuten muistamme, Foibe oli diakoni samaan aikaan kuin Paavali kirjoitteli kirjeitään.

En ole mikään ekspertti, mutta pintaraapaisun jälkeen näyttäisi siltä, että naispappeuden puolustajat ovat alkuperäisen kristillisen seurakuntamallin puolustajia.

Saastainen huone-blogi

Se sisältää entisten uskovaisten tarinoita. Jos haluat hyvän näkökulman suomalaisten ääriuskovaisten elämänään, ja haluat tietää mitä tapahtuu kun he menettävät uskonsa, niin suosittelen lukemista.

14.3.07

Varo luonnonjalokiviä!

Kävin taas eräässä fossiilikaupassa (Jalokivigalleria) ja huomasin siellä ilmaisia esitteitä. Nappasin niitä mukaani, sillä ne sisälsivät ihanaa huuhaata jota kerään kokoelmaani. Tällä kertaa opin, että luonnonjalokivet lähettävät erilaisia energioita ja nämä energiat tuottavat erilaisia reaktioita ihmisissä. Jostain syystä kaikki listalla olevat kivet aiheuttavat vain positiivisia asioita; lohduttavat, lämmittävät mieltä, puhdistavat, kehittävät keskittymistä, rauhoittavat vatsavaivoja, vahvistavat hedelmällisyyttä, antavat rohkeutta ja poistavat stressiä.
Näiden kivien myyminen on varmasti iso osa liiketoimintaa, joten on aivan ymmärrettävä etteivät luonnonjalokivien negatiiviset vaikutukset pääse mainoksiin. Minä haluan murtaa tämän hiljaisuuden ja paljastaa sinua ja lapsiasi uhkaavat vaarat!

Akaatti - Lataa muita kiviä, ja täten lisää niiden vaikutuksia
Akvamariini - Aiheuttaa pöhöttömistä kun vesi kerääntyy kehoosi
Amazoniitti - Jos olet mies, naiset haluavat tappaa sinut. Jos olet nainen, haluat tappaa miehiä
Ametisti - Normaalisti poistaa säteilyä, ja samalla siis kumoaa muiden kivien positiiviset vaikutukset
Aurinkokivi - Aiheuttaa ihon palamista
Avanturiini - Auttaa avaamaan sydämesi, eli tuottaa sydänvaivoja
Berylli - Normaalisti herkistää toisten energioille, eli voimistaa negatiivisia auroja
Fluoriitti - Saastuttaa juomavetesi fluorilla
Haukansilmä - Linnut yrittävät syödä silmäsi
Hematiitti - Aiheuttaa anemiaa
Jade - Aiheuttaa ummetusta
Jaspis - Tuottaa mustasukkaisuutta
Kalsedoni - Aiheuttaa valehtelua
Kalsiitti - Aiheuttaa tunnevammaisuutta
Karneoli - Tuottaa närästystä
Kunziitti - Aiheuttaa apatiaa
Kuukivi - Aiheuttaa kuukautisia, miehissä
Labradoriitti - Aiheuttaa mustia läiskiä ihollesi
Lapis lazuli - Aiheuttaa vainoharhaisuutta
Malakiitti - Lisää itsemurhan riskiä
Meripihka - Uintikyvyn menetyksiä
Obsidiaani - Aiheuttaa painajaisia
Onyx - Lisää aivoinfraktin riskiä
Opaali - Aiheuttaa juoruilua
Peridootti - Tuottaa hallitsematonta kikatusta
Pyriitti - Aiheuttaa polttelua iholla
Rodokrosiitti - Aiheuttaa mielialanvaihteluja
Rutiilikvartsi - Aiheuttaa jalkasientä
Ruusukvartsi - Aiheuttaa siitepölyallergiaa
Savukvartsi - Lisää tulipalojen riskiä
Seleniitti - Aiheuttaa skitsofreniaa
Selestiini - Aiheuttaa paranoidia skitsofreniaa
Serpentiini - Tuottaa painajaisia käärmeistä
Sinikvartsi - Aiheuttaa kurkkumätää
Sitriini - Aiheuttaa huumeiden käyttöä
Sodaliitti - Aiheuttaa hampaiden reikiintymistä
Spektroliitti - Aiheuttaa likinäköisyyttä
Tiikerinsilmä - Tuottaa halun hakata ihmisiä
Topaasi - Aiheuttaa sarkasmia, väärissä paikoissa
Turmaliini - Tappaa
Turkoosi - Aiheuttaa sukupuolitauteja
Unakiitti - Aiheuttaa peliriippuvuutta
Vuorikide - Aiheuttaa korkeilta paikoilta putoamista

Ja monet muut kivet jatkavat tätä kauhistuttavaa listaa. Kokeile vierailla näissä kivikaupoissa tai kivimessuilla, ja kerro näistä kivien vaaroista. Aivan varmaasti sinulle naurettaisiin tai vakuuteltaisiin ettei tällaisia vaikutuksia ole olemassa. Täytyyhän heidän suojella bisneksiään! Jos tieto näistä vaarallisista vaikutuksista leviäisi, niin he olisivat pulassa.

13.3.07

Risteilijä Emdenin tarina


Kovin moni ei tunne I maailmansodan aikaista risteilijä Emdeniä, ja hänen kapteeninsa loisteliasta kampanjaa ylivoimaa vastaan. Kapteeni Müller teki nerokkaita taktisia ratkaisuja Intian valtamerellä ja mukana oli juuri oikea annos onnea. Hän ohjasi aluksensa keskelle Britannian vilkkaita vesiä ja useiden risteilijöiden sekaan. Alkoi vaarallinen piiloleikki, jonka aikana Emden kaappasi useita aluksia ja tuotti huomattavaa vahinkoa Britannian sotatoimille. Emdedin matkasta saisi aikaan kunnon spektaakkelin. Kun miehiltä oli saippua vähissä, sattui saaliiksi rahtilaiva josta Müller sai kaivattua täydennystä. Yhteensattuma sai huomiota myös Kalkutan lehdistössä, jossa tällainen maininta:
"There is no doubt that the German cruiser Emden had knowledge that the Indus was carrying 150 cases of North-West Soap Company's celebrated ELYSIUM Soap, and hence the pursuit. The men on the Emden and their clothes are now clean and sweet, thanks to ELYSIUM Soap. Try it!"
Müller piti huolen, että vangit pääsivät mahdollisimman pian vapaiksi. Hän päästi heitä mm. puolueettomien laivojen kyytiin, jotta saisi tilaa taas uusille. Müller oli ritarillinen komentaja, joka onnistui paikoitellen jopa nöyryyttämään Britannian laivastoa.
En viitsi spoilata risteilijän kohtaloa.



Älykkäästi suunniteltu tulkinta

PandasThumbissa näytetään miten erääseen galluppiin perustuva tulkinta ei olekaan aivan tarkka. Mm. Discovery Instituutti on mennyt saman gallupin perusteella toteamaan, että jopa 60% lääketieteen tohtoreista hylkää "darwinismin." He ottavat siis "ID-kannan."

"Questioned about the origin and development of human beings, only 38% agreed with the Darwinian story that "humans evolved naturally with no supernatural involvement--no divinity played any role." In contrast, 42% said that "God initiated and guided an evolutionary process that has led to current human beings." That scenario involves intelligent design and, thus, contradicts the Neo-Darwinian account. Another 18% of doctors said "God created humans exactly as they appear now." Thus, 60% of doctors take an ID position. "

Kun katsomme itse tutkimuksen tuloksia, niin huomaamme jotain outoa. 42% vastanneista ei välttämättä kannata ID:tä missään muodossa, vaan he voivat jopa olla kriittisiä sitä kohtaan. Esim. PandasThumbin kirjoittajissa on mukana tällaisia ihmisiä. Ja 57,86% vastanneista oli sitä mieltä, että ID on uskonnollista pseudo-tiedettä. 77,75% hyväksyy evoluution ja 15,17% hylkää sen. Ehkä joku Discovery Instituutin tiedottaja ei osannut tulkita tuloksia. Ehkä tulkinta oli tarkoituksella suunniteltu. Nyt tarvitsemme Dembskin selityssuodatinta!

12.3.07

Se o Loppu ny!

Maailmanloppu, tuo ikuinen jännityksen aihe. Sen tuloa on luvattu lukemattomia kertoja. Ja toistaiseksi olemme aina saaneet pettyä. Tunnetuimmat tapaukset löytyvät varmaankin Jehovan todistajien historiasta. Vuosi 1914 oli vuosi jolloin Jeesus palasi maanpäälle, mutta tietenkin näkymättömänä henkiolentona. Ja maailma on tietenkin vielä Saatanan otteessa, mutta ei takerruta yksityiskohtiin. Kaikkien kansakuntien piti kadota ja Jumalan Valtakunnan ilmestyä. Niin ei käynyt, joten tapahtumahetkeksi veikattiin vuotta 1915. Hups, ei mitään Valtakuntaa missään. Ehkä vuonna 1918? D'oh!

Sitten JT:t olivatkin suhteellisen rauhallisia aina 70-luvulle asti. Saimme kuulla, että ei kannata laittaa lapsia korkeakouluihin, seiniä ei kannata remontoida eikä kalsareita tarvitse vaihtaa. Loppu[tm] oli tulossa seuraavalla kellonlyömällä, ja Jumala kyllä toisi puhtaat kalsarit mukanaan. Huuma oli suurinta vuonna 1975 (epävirallinen deadline), mutta laantui ymmärrettävistä syistä seuraavana vuonna. Jehovan todistajat oppivat virheistään ja nykyään he eivät ilmoita kirveelläkään mitään varmaa päivämäärää Viimeiselle Tuomiolle.
Mutta Loppua on suitsutettu monien toimesta. Esimerkiksi Seitsemännen päivän adventistit tekivät samoja veikkauksia, jotka menivät pieleen. Lähteenä oli tietenkin Danielin kirja ja Ilmestyskirja. William Miller oli maanviljelijä joka vaikutti paljon liikkeen alkuvaiheissa. Hän tutki Raamattua ja päätyi siihen lopputulokseen, että Jeesus palaa juhlimaan 1843. Ei lykästänyt, joten lopputulosta tarkistettiin (täysin hyväksyttyä Tuomiopäivää toitottavien parissa). Jeesus palaisi lokakuun 22. päivä, 1844. Kun tämäkään ei mennyt kohdalleen, Miller ymmärsi lopettaa leikin. Mutta hänen seuraajansa eivät olleet yhtä fiksuja. Lokakuun 25. päivänä, 1845, kaikki kansat itkisivät ilosta, kun Jeesus palaa- aijaahas, siis vuonna 1851, tai siis... Milleriittien lahko hajosi.

Vihdoinkin adventistien johtajat tajusivat etteivät pieleen menevät ilmoitukset herätä luottamusta. Vuoteen 1933 asti adventistit vielä puolustivat Millerin perusteluja Lopun alkamiselle. Heidän kirjoissa oli kuvia synkästä taivaasta ja putoavista "tähdistä." He opettivat, että vuonna 1833 nähdyt meteorimyrskyt olivat se hetki jolloin Jeesuksen mainitsema "sukupolvi" [Matt. 24] eläisi ja näkisi Jessen comebackin. Sata vuotta myöhemmin selvisi, että keikka on peruttu. Millerin tulkinnat katosivat adventistien kirjoista.

Juttu ei kuitenkaan jäänyt siihen. 1997 julkaistiin The Coming Great Calamity, kirjoittajana adventisti Marvin Moore. Moore tukee erään William Millerin seuraajan tulkintoja, ja tämä aiheuttaa pientä vaivautuneisuutta konservatiivisten adventistien parissa. Tuo seuraaja oli Ellen White, eräs uskon perustajista, ja hän oli vankkumattomasti sitä mieltä, että Miller oli oikeassa synkän päivän ja putoavien tähtien suhteen. Hän selittää, että vuoden 1833 meteorit olivat vain osa ennustusta, joten silloin "lopun aika vasta alkoi, eikä täten ollut loppumassa."
Matteuksen 24:ssa oleva ennustus toteutuu lopullisesti, kun Maa tuhoutuu komeettojen, asteroidien ja meteorien kurituksessa. Moore sanoo, että hän voi olla väärässä, mutta kuitenkin uuden vuosituhannen ensimmäinen vuosisata on se aika, jolloin tähdet putoavat taivaalta, Kuu ja Aurinko peittyvät, ja Herra palaa takaisin. Halleluja!

Sitä odotellassa voin vielä kertoa lisää Lopun odottajista.

1524 astrologi Stoffler varoitti Saturnuksen, Marsin ja Jupiterin olevan Kalan tähtikuviossa. Tämä tarkoitti uutta vedenpaisumusta. Kukaan ei huomannut sitä.

1588 Stoffler varoitti vedenpaisumuksen olevan lähellä. Kukaan ei huomannut sitä.

1545 Martti Luther ilmoitti, että maailma loppuu kahdensadan vuoden kuluessa. Maailmalle kun oli annettu elinikää vain 5500 vuotta.

1666, eli pahamaineinen Pedon luku vuosiluvussa herätti pelkoa. Aiheesta kirjoitettiin useita kirjoja. Eivät olleet aivan väärässä, sillä Lontoo paloi päreiksi.

1881 Ursula Sontheil teki jälleen maailmanloppua käsittelevän ennustuksen. Ennustus oli runon muodossa:

"The world then to an end shall come
In eighteen Hundred and Eighty-One"


Vuosi vierähti eteenpäin:

"The world then at an end we'll view
In Eighteen Hundred and Eihty-Two"


Seuraavana vuonna Sontheil olikin viritellyt runoaan lisää:

"The world then to an and shall come
In Nineteen Hundred and Ninety-One"


Sontheil ei ole lopettanut haudassa pyörimistään vuoden 1991 jälkeen.

1911 Skotlantilainen astronomi Charles Piazzi Smyth laskeskeli pyramidien mittoja, ja päätteli niistä Jeesuksen toisen tulemisen tapahtuvan samaisena vuonna. Hän taisi tehdä pienen mittausvirheen.

1936 D. Davidson ja H. Aldersmith ovat tehneet samoja laskelmia pyramideistä (The Great Pyramid: Its Divine Message). Jeesus tulisi takaisin ja lahtaisi vääräuskoiset. Jeesuksella oli kiireitä.

Ja niin edelleen, ja niin edelleen... Hypätään hieman eteenpäin.

1988 Edgar C. Whisenant julkaisi 88 Reasons Why the Rapture Will Be in 88-kirjasen. Sitä myytiin kuulemma pari miljoonaa kappaletta. Sen ennustuksen mukaan tempaus tapahtuisi syyskuun 11, 12 tai 13 päivä, 1988. Ei onnea. Whisenant korjasi laskelmiaan. Tempaus tulisikin vasta syyskuussa 1989. Hups! Whisenant päätti lopettaa harrastuksensa. Hän myös kärsi paranoidista skitsofreniasta, mutta sillä tuskin oli mitään merkitystä.
Vuonna 1988 ilmestyi myös toinen mielenkiintoinen kirja. Gorbachev! Has the Real Antichrist Come?-kirja oli Robert W. Faidin numerologiaan perustuva tarkka ja täsmällinen kertomus siitä kuinka ja milloin Loppu tulisi. Eräällä metodilla Faid sai Gorban nimestä numeron 666! Toisella metodilla siitä sai numeron 888, jonka hän yhdisti Jeesukseen. Täten Gorba olisi sekä Ilmestyskirjan Peto että väärä Jeesus. Faid tiesi, että Loppu tulee vuonna 2000 tai hyvin pian sen jälkeen. Lienee turha mainita, että Gorban vaikutusvalta ei ole enää sitä mitä se oli 80-luvulla. Ehkä Putinin nimestä saisi oikeita numeroita?

Numerologian ja Raamatun yhdistäminen on ollut suosittua vuosisatojen ajan. Vanhan Testamentin teksteistä löytyy salaisia viestejä suoraan Jumalalta. Samaa on tehty myös Koraanille, ja Allah on tehnyt samanlaisia jekkuja sinnekin. Jotkut rienaajat tosin löytävät vastaavia viestejä Mody Dickistä, mutta ei välitetä heistä. 666: The Final Warning-kirja varoittaa meitä Antikristuksesta (joka on mielestäni saanut aivan turhaan huonon maineen). Gary D. Blevins kirjoitti sen vuonna 1990. Blevinsin pohjana on aina yhtä luotettava numerologia ja Raamatun Salainen Koodi [pelottavaa musiikkia]. Jokaiselle kirjaimelle määritellään oma numero, joka perustuu 6:n kertotauluun. Eli, A = 1x6 = 6, B = 2x6 = 12, C = 3x6 = 18, aina kirjaimeen Z = 26x6 = 156. Yksinkertaista. Blevins on tehnyt usean miehen työn laskiessaan eri nimien ja termien numeroita. Kriittisenä numerona oli tietenkin 666, Raamatussa mainittu Pedon numero. Tosin, se voisi myös olla 616. Blevins oli kuulemma yllättynyt oppiessaan, että Kissingerin nimi tuotti Pedon numeron. Mutta eihän hän voinut olla se, sillä se ei oikein sopinut Raamatun ohjenuoraan Pedon tunnistamisessa. Samoja yllätyksiä tarjosivat New York, illusion, witchcraft, necromancy, Mark of the Beast ja Santa Claus. Kaikki tuottavat luvun 666. Tarjoaisiko tämä selityksen Joulupukin mystisille voimille? Harjoitetaanko Korvatunturilla noituutta ja kuolleiden manaamista? Sieltäkö Pukki saa työvoimansa? Onko New York Joulupukin viimeinen kohde? [lisää pelottavaa musiikkia]

Onneksi Blevins oli älykäs mies ja osasi heti tunnistaa kuka oli oikea Antikristus. Hänen kolmessa nimessään oli jokaisessa kuusi kirjainta. Koko nimessä oli kuusi tavua. Useat hänen nimeään käsittelevät termit tuottivat luvun 666. Todistusaineisto oli kumoamaton.
Ronald Wilson Reagan oli Antikristus! Vaikka hänen nimeen piti lisätä a-kirjain alkuun, jotta Ronald Reaganista saadaan 666, eli A Ronald Reagan, mutta se oli vain Saatanan ovela juoni jolla harhauttaa Totuuden etsijöitä.
Kirjan ilmestyessä Reagan ei ollut enää presidentti, mutta se ei häirinnyt Blevinsiä. Reagan voisi tehdä paluun supertietokoneen avulla. Silloin ihmisiä merkittäisiin viivakoodeilla, ja Vapaamuurarit (joka on siis saatanallinen kultti) sekä Paavi tukisivat Reagania. Tietenkin Blevinsillä oli pieniä varauksia väittämilleen. Ehkä Reaganista ei tulisikaan Antikristusta. Hän toivoi, että Reagan pysyisi normaalina ihmisenä. Hän teki myös muita ennustuksia: 1991-1994 New York tuhoutuu ja UFO laskeutuu kaikkien nähtäväksi. 1996 Saatana ottaa Reaganin mielen valtaansa, ja hallitsee 1000 vuotta. Mutta onneksi 1998 tilanne korjaantuu, kun Jeesus tekee vihdoinkin sen paljon mainostetun comeback-keikan ja viskaa Saatanan tulijärveen. Ilotulitusten kera. Rauha palaa Valtakuntaan ja kaikki oikeat uskovaiset saavat jäätelöä.
Kaikki tämä tapahtuisi ennen vuotta 2000.
Ei tapahtunut.
Reagan on kuollut ja haudattu.

Blevins ei ole myöntänyt virheitään, eikä pyytänyt anteeksi. Hänen kirja on vieläkin saatavilla. 16,50$. Ja vastaavia teoksia ilmestyy useampi joka vuosi ympäri maailmaa. Samat jutut toistuvat, mutta päivämäärät päivittyvät.

1997 Ho no hana sampogyo-lahko päätti kokeilla ennustusbisnestä. Japanilaiset eivät pärjänneet länsimaisia kilpailijoita paremmin ennustamisessa. Kolmasosa ihmiskunnasta ei kuollutkaan pois. Eikä Japanista tullutkaan maailman johtajaa.

1998 = 3x666 = Maailmanloppu. Tai sitten ei.

2000 oli monen ennustajan suosikki, mutta moni oli yhtä väärässä.

2001 Charles Piazzi Smythen pyramidilaskelmat olivat saaneet seuraajia. Kheopsin pyramidin mitat kertovat, että Loppu tulisi 17. syyskuuta. Ehkä pyramidin valmistajat olivat tehneet virheen?

Ehkä asia on jo tullut selväksi. Ei ole vuotta jota joku ei olisi toitottanut viimeiseksi vuodeksi. Aina löytyy joku joka luulee tietävänsä enemmän kuin muut. Ja aina löytyy innokkaita seuraajia.

Lähteet: Did Adam and Eve Have Navels?, Martin Gardner. Tervetuloa Maailmanloppu!!, Seppo Hyrkäs.

10.3.07

Tanssii tähtien kanssa ja tähdet ovat mukana

Jos olet niitä ihmisiä jotka kestävät Maikkarin viihdeohjelmia, niin sinua ehkä kiinnostaa ottaa selvää ketkä putoavat ja mitkä parit pääsevät jatkoon. MTV3.fi:n sivuilla paljastetaan astrologian avulla miten parien kemiat sopivat yhteen ja mitä vaikeuksia tähtitaivaalla on tulossa. Onnistuminen voi siis johtua joko parin tähtimerkkien yhteensopivuudesta, tai siitä, että taivaalla on kriittisellä hetkellä oikea valopiste oikealla kohdalla. Jos astrologin selitys ei oikein mene kohdalleen, voi selitystä siis aina hakea joko epäsopivasta planeetasta taivaalla tai jostain skorpionin ominaisuudesta joka aiheuttaakin skismaa kalan kanssa.

Kuuntelin kerran miten kaksi naista luki ja pohti vuoden horoskooppejaan. Kyseessä oli tietenkin luotettavin mahdollinen versio, eli MeNaiset tai joku vastaava. Tekstissä kerrottiin, että toisen naisen parisuhteessa "vanha vala murtuu". Ensin kauhisteltiin suhteen loppumista. Sitten tulkinta muuttui yllättävän helposti. Nyt valan murtuminen tarkoittaakin sitä, että suhde muuttuu syvällisemmäksi ja tärkeämmäksi. Minuutin sisällä horoskoopin tulkinta vaihtui siihen mikä tuntui sopivan omaan elämään. Ei ihme, että ne ovat aina niin kohdallaan.

9.3.07

Virtsasta vielä kerran

Tutkin kevyesti löytyisikö suomenkielisiltä sivustoilta tietoa virtsaterapiasta. Onneksi niitä ei tahdo löytyä. Kuitenkin eräältä huuhaa-keskustelupalstalta löytyi ihmisiä jotka ovat virtsaterapialla.

"Lähdin luvuista 185/115 liikkeelle pari vuotta sitten kun työpaikat seinätkin olivat punaisia.Paastoilin, siirryin elävään ravintoon, laihdutin yli 20kg. Pääsin lukemiin 145/95.Paastokin auttoi vain väliaikaisesti. Liikunnalla sai luvut jotenkin pysymään alhaalla.Nyt takana on 4 viikkoa virtsaterapiaa ja lukemat ovat olleet kaikkina iltoina kun olen mitannut haarukassa 128..132/80..83. Jihaa!"

Taidan liittyä Astro-foorumille, ihan vain tutkimusmielessä. Siellä on keskustelua reikistä astrologiaan ja kaikki muu vaihtoehto siltä väliltä. En ala riehumaan tai olemaan skeptikko, ellei minulta erikseen kysytä mielipidettä.

8.3.07

Virtsaa itsesi terveeksi

Vaivaako sitkeä syöpä? Sait AIDS-tuliaisen Venäjältä? Kuolio kutittaa jalassa? Ei hätää, sillä helpotus on täällä. Useammassakin muodossa. Jo muinaiset hindut osasivat - ja osaavat vieläkin - parantaa sairauksia jotka ovat tappavia täällä länsimaissa. Intian pääministeri (1977-79) Morarji Desai on kertonut hänen pitkän iän olevan tämän lääkkeen seurausta. Lääke toimii tautiin kuin tautiin. Ja sitä saa aina sieltä missä sinäkin olet! Sinun ei edes tarvitse tilata tätä lääkettä kaupasta. Riittää kun juot runsaasti vettä. Odota. Noudata luontoa, mutta tällä kertaa kerää virtsa talteen. Valmiina? Jep. Talteen keräämäsi keltainen neste on tämä ällistyttävä lääke. Ja eikun juomaan.

Jos jostain syystä tarvitset enemmän kuin epämääräisen suosituksen jossain blogissa, niin sallinet minun kertovan lisää.

Virtsaterapia oli suosittua Euroopassa 1600-luvulla. Siitä lähtien sille on löydetty käyttöä hampaidenhoidosta kaihin parantamiseen (HUOM! virtsan hierominen silmiin nopeuttaa kaihin etenemistä). Valitettavasti nykyaikana löytyy vieläkin virtsan suosijoita. Meno jatkuu siis Intiassa. Siellä pidetään virtsanjuontikonferensseja. Ayurveda on kokonaisvaltaista hoita jota mainostetaan enimmäkseen hierontana. Sen toisina hoitokeinona on myös kusen käyttö. Moderninpaa mainosta tämä hämmästyttävä hoito saa Martha M. Christyn kirjassa Your Own Perfect Medicine: The Incredible Proven Natural Miracle Cure That Medicine Science Has Never Revealed! Kirjasta on tehty ainakin viisi painosta, joten faneja riittää. Saatavilla on myös Christyn ääninauha, pientä rahallista korvausta vastaan, jossa kuullaan tieteellisestä todistusaineistosta virtsaterapian tueksi. Kirjan takakannessa on lainauksia lääkäreiltä. Mukana mm. lääkäri David G. Williams, jolle omistetaan seuraava teksti:

"If you buy only one health book this year, this is the book you should get. It outlines a therapy that can be used by anyone, anywhere, for practically any complaint known."

Toinen kommentti on omistettu tohtori ja neurokirurgi Manucher J. Javidille:

"This agent was found to be definitely life saving."

Skeptikko Martin Gardner kirjoitti Manucherille ja kysyi tämän kantaa Christyn kirjaan. Ei liene yllätys, että hän ei edes tiennyt miten häntä on lainattu pois kontekstista. Javidin tutkimus liittyi kyllä ureaan, mutta sitä valmistettiin keinotekoisesti painekammiossa lämmittämällä kalsiumin johdannaisia, ja täten saatiin ureaa ja kalsiumhydroksidia. Ureaa käytetään joissain lääkkeissä, mutta ei voida sanoa, että lääkkeissä on virtsaa. Manucher ei suosittele virtsan juomista ja suonensisäistä käyttöä.
Suonensisäistä? Siis neulalla sitä sinne? Kyllä. Et halua tietää enempää. Enkä pysty kirjoittamaan asiasta.

Kirjansa ensimmäisessä luvussa Christy kertoo omista kokemuksistaan. Hänellä oli useita eri tauteta: lantion tulehduksia, kroonista väsymystä, Hashimoton tauti, mononukleoosi, munuaistulehduksia, lihomista, paljon muuta ja peräti kaksi keskenmenoa. Kaupungin lääkärit eivät kuitenkaan löytäneet oikeaa lääkettä. He sanoivat Christyn kärsivän psykosomaattisista taudeista. Edes vaihtoehtoiset hoidot eivät tuntuneet tepsivät. Hän kokeili megavitamiiniterapiaa, akupunktiota, kiropraktikkoja ja kaikkia yrttihoitoja.
Christylle jouduttiin tekemään leikkauksia pahan endometrioosin takia. Hän sai tarpeekseen kaikesta, mutta viime hetkellä päätti kokeilla erästä hoitoa josta hän sai lukea kirjasta. Hän joi omaa virtsaa. Seurauksena oli "pikainen helpotus"oireista. Pois pudonneet hiukset kasvoivat takaisin. Hän sai energiansa takaisin. Uiminen, retkeily ja hevosratsastut ovat jälleen hänen harrastuksia. Hän elää täyteläistä elämää ja kaikki tämä pelkästään yhden yksinkertaisen luonnollisen lääkkeen ansiosta.

Tai niin kirja väittää...

Christy paljastaa, että oman kultaisen aarteen nieleminen parantaa jopa tappavat sukupuolitaudit, lapamadot poistuvat, syöpää haihtuu, migreeni katoaa, hepatiitti häipyy, eturauhasongelmat eivät ole enää huolena. Jne.
Virtsaterapia aloitetaan ottamalla vain pari tippaa päivässä. Annostusta lisätään asteittain kunnes kulautat alas kurkusta lasillisen, tai toisenkin jos oikein masentaa. Mutta jo pari tippaa tehoaa. Jos jostain syystä et nauti omasta maustasi, niin Christy selittää myös homeopaattisen virtsan tepsivän yhtä hyvin:

"If you prefer, you can make an extremely diluted form of urine called a homeopathic urine preparation, which gives excellent results and contains no taste nor color."

Makua ja väriä ei ole, sillä homeopaattisissa valmisteissa ei ole jäljellä alkuperäistä "lääkettä." Siinä nautitaan vain vettä. Siksi se on täysin turvallista.
Jostain syystä kaikki virtsaterapiaa suosittelevat henkilöt suosittelevat samalla muutakin huuhaa hoitoa. Joskus pissimistä vahvistetaan kiropraktiikalla, joskus naturopatialla.
Onneksi on olemassa joitain vaihtoehtohoitoguruja jotka uskaltavat sanoa jotain negatiivista virtsaterapiasta. Andrew Weil on suoraan suositellut Christyn kirjan välttämistä. Mutta virtsaterapiaa suosittelevia kirjoja on vieläkin painossa ja niitä ostetaan. Ehkä niiden kirjoittajat ovat vakavissaan. Ehkä eivät. Ainakin he tienaavat niillä, ja jotkut onnettomat menevät lankaan.
Lähde: Did Adam and Eve Have Navels?-kirja, Martin Gardner.

Mutta nyt täytyy lähteä tekemään ruokaa. Bon apetit!

6.3.07

IDeismin uudet vaatteet

Eräs PandasThumbin kommentoija keräsi kasaan olennaiset lainaukset ID-teorian nykytilasta:

William D[e]mbski, 2002:

As for your example, I’m not going to take the bait. You’re asking me to play a game: “Provide as much detail in terms of possible causal mechanisms for your ID position as I do for my Darwinian position.” ID is not a mechanistic theory, and it’s not ID’s task to match your pathetic level of detail in telling mechanistic stories.

Paul Nelson, 2004:

Easily the biggest challenge facing the ID community is to develop a full-fledged theory of biological design. We don’t have such a theory now, and that’s a real problem. Without a theory, it’s very hard to know where to direct your research focus. Right now, we’ve got a bag of powerful intuitions, and a handful of notions such as “irreducible complexity” and “specified complexity” –- but, as yet, no general theory of biological design.

Jonathan Wells, 2007:

“I don’t think I’m obligated to propose an alternate theory,” Wells publicly stated. “I don’t pretend to have an alternate theory that explains the history of life.”

Behe in the vise:

(Rothschild)Q. And I’m correct when I asked you, you would need to see a step-by-step description of how the immune system, vertebrate immune system developed?
(Behe)A. Not only would I need a step-by-step, mutation by mutation analysis, I would also want to see relevant information such as what is the population size of the organism in which these mutations are occurring, what is the selective value for the mutation, are there any detrimental effects of the mutation, and many other such questions.
Q. And you haven’t undertaken to try and figure out those?
A. I am not confident that the immune system arose through Darwinian processes, and so I do not think that such a study would be fruitful.
Q. It would be a waste of time?
A. It would not be fruitful.


International Society for Complexity, Information, and Design:

Contact Information
ISCID66 Witherspoon Street, Suite 1800Princeton, NJ 08542
609-924-4424 (general)


"The essay contests at ISCID have been cancelled, the conferences have been cancelled, the student workshops have been cancelled, the online chats have been cancelled. The ID ‘journal’ hasn’t put anything out since 2005. I’ve emailed two different ‘editors’ of that journal, asking when the next issue was coming. No response. So I just dialed that phone number. After it rang for a while, a fax machine tried to pick up.
As far as I can tell, the only thing the IDers actually do, is blog."

Feng Shit

JIM kanavalla pyörivä Penn&Teller-ohjelma käsitteli eilen Feng Shuita. Tämä on naurettavan suosion saavuttanut huuhaa-rahastus, jolla höynäytetään rahakkaita ihmisiä. Penn&Teller olivat tilanneet kolme pahaa aavistamatonta Feng Shui-experttiä sisustamaan koeasuntoa. He eivät tienneet toisistaan. Kaikki kolme vakuuttivat,että kyseessä ei ole pelkkä makuasia, vaan tarkka tiede.
Makuuhuone oli tietenkin aina huonossa kunnossa energiavirtojen kannalta. Ja kuten kaikki tiedämme, se huonontaa meiden terveyttä. Kas kummaa! Toinen expertti sanoo, että sängyn päädyn pitää olla länsiseinällä. Toinen ilmoittaa, että eteläinen seinä on se ainoa oikea paikka. Noh, ehkä kyseessä oli pieni tekninen lapsus.

Olohuone saa ensimmäisen expertin käsittelyn. Kaikki huonekalut siirtyvät uusille paikoille. Nyt huone on kuulemma optimaalinen energiavirtojen välittämiseen. Tuskin siis on enää tarvetta muutella sohvan asentoa.
Mitä ihmettä! Seuraava expertti tekee mittaukset kiinalaisella taikaväl-, tarkoitin tietenkin jo vuosituhansia toimineella mittausvälineellä. Huoneen energiavirrat eivät olekaan kohdallaan. Kaikkia huonekaluja siirrellään.
Sama toistuu myös viimeisen Feng Shui-huijarin kohdalla.

Joko vain yksi expertti osaa hommansa, tai sitten kaikki keksivät "tieteelliset" säännöt aina sen mukaan kuinka paljon pitää näyttää tekevän jotain rahan edestä. Ja rahaa tähän meneekin. Suomesta löytyy muutama tieteellistä sisustamista tarjoavaa paikkaa.

Hyvän olon sisustaminen

Irkka-Design

Ja tietenkin Feng Shui-kursseja

Muna pystyssä

Ei hätää. Tästä ei tule rivoa juttua. Kyseessä on kananmunien pystyyn asettaminen. Muinaisessa Kiinassa oli rituaali jossa pääosassa oli kananmunien käsittely ja maaginen tasapaino. Kevätpäivän tasaus - Li Chun - oli sellainen hetki, jolloin kananmunia on helpompi asettaa seisomaan tasaisille pinnoille. Kokonaiset kaupungit liittyivät mukaan juhlaan ja kaduilla näki paljon ehjiä kananmunia, pystyssä. Vuonna 1945 tämä legenda levisi Yhdysvaltoihin Life-lehden mukana. Oikeasti Li Chun tarkka päiväys vaihtelee kiinalaisen kalenterin mukaan aika paljon, mutta länsimaissa se asettui kevätpäivän tasauksen kohdalle. Eli mystisen tapahtuman ajankohta on vaihtunut kulttuurien mukana. Albert Einstein kehtasi kommentoida, että todennäköisesti päivällä ei ole mitään tekemistä munian tasapainottamisen kanssa. Jostain syystä tämä munien tasapainottaminen tarttui ja jäi elämään Yhdysvalloissa. Vielä 80-luvulla vietettiin Manhattanilla vuosittaista munajuhlaa. Järjestäjänä toimi Donna Henes. Jenkkiversio munan tasapainottamisesta sisältääkin enemmän sanomaa maailmanrauhasta ja galaktisesta harmoniasta.

Aina silloin tällöin joku skeptinen toimittaja päättää testata pitääkö tämä munahullutus paikkansa. Heitä ei vakuuta edes James Randin selitykset siitä, että tasapainottaminen onnistuu samalla tavalla joka päivä. Ei. Joskus New Yorker-journalisti rohkeni tehdä empiirisen testin. Hän kokeili onnistuisiko munien tasapainottaminen jonain muuna päivänä. Hänellä oli kaksikymmentä munaa mukana. Jostain mysteerisestä syystä hän ei onnistunut tasapainottamaan yhtäkään munaa.

Mistä se voisi johtua?

Journalisti mietti itsekin asiaa ja päätteli, että asialla voi ehkäpä olla ihmisen oma halu vaikuttaa tulokseen, mutta tiedostamatta. Kun munan saa pysymään pystyssä juuri tiettynä päivänä, niin mukana on taikaa. Universumi on kämmenelläsi. Se rauhoittaa. Tunne suojaa.
Sama ilmiö vaikuttaa myös taikavarpujen ja Ouija-lautojen kohdalla.
Jos tietyn päivän aikana tietyssä asennossa olevat planeetat vaikuttavat tarpeeksi kananmunaan, niin varmasti vaikutukset tuntuisivat monessa muussakin asiassa. Vaan eivät tunnu vaikuttavan, eikä sitä pystytä mittaamaan.

5.3.07

Darwinisteja vainotaan!

En voinut vastustaa mediaseksikästä otsikkoa.

Darwin Day tuli ja meni, ja eräällä kampuksella tapahtui jotain jännää.

Eka video.

Toka video.

2.3.07

Hare Krishna ja vaihtoehtoinen tiede

Luuletko, että ihminen on käynyt Kuussa? Tai että se on lähempänä meitä kuin Aurinko? Hahahahaaa! Miten naurettava uudestisyntynyt matonen oletkaan jos uskot niin.

Ota oppia Hare Krishnojen tieteestä! Kaikki se höpinä tieteellisestä tutkimuksesta ja kuuhun menemisestä? Pelkkää ahneutta! Tutkijat haluavat rahaa ja tämän takia valehtelevat hallituksille. Veda-kirjan paljastavat meille Totuuden.

"The Vedic account of our planetary system is already researched, concluded, and perfect. The Vedas state that the moon is 800,000 miles farther from the earth than the sun. Therefore, even if we accept the modern calculation of 93 million miles as the distance from the earth to the sun, how could the "astronauts" have traveled to the moon--a distance of almost 94 million miles--in only 91 hours (the alleged elapsed time of the Apollo 11 moon trip)? This would require an average speed of more than one million miles per hour for the spacecraft, a patently impossible feat by even the space scientists' calculations."

Voiko kukaan kuolevainen kumota tällaista logiikkaa?

1.3.07

Templeton ja olematon ID-tutkimus

Templeton Foundation tarjosi jokin aika sitten rahaa tutkimukseen jossa käsitellään elämän syntyä ja biologisen monimutkaisuuden muuttumista:

The John Templeton Foundation has made up to $3 million available for research grants to stimulate and sponsor new research insights directly pertinent to the 'great debate' over purpose in the context of the emergence of increasing biological complexity, ranging from the biochemical level to the evolution of life and the emergence of society and culture. This programme seeks to enrich and deepen the rigour, quality, and scientific and philosophical basis for this debate. The focus is primarily on innovative scientific and systematic research, but projects with strong philosophical or theological components are also encouraged. Grant proposals from all sides of this 'debate' are welcomed.

Hieman yllättäen he eivät saaneet yhtäkään ehdotusta IDeisteiltä. Ei mitään tekstiä siitä miten ID-tutkimuksella voitaisiin käsitellä tätä asiaa. Tämä taisi olla herätys Templetonin väelle. Sittemmin heidän edustajansa on kertonut mm. seuraavaa:

"We do not believe that the science underpinning the intelligent-design movement is sound, we do not support research or programs that deny large areas of well-documented scientific knowledge, and the foundation is a nonpolitical entity and does not engage in or support political movements."

Ja:

"In the past we have given grants to scientists who have gone on to identify themselves as members of the intelligent-design community. We understand that this could be misconstrued by some to suggest that we implicitly support the movement, but this was not our intention at the time, nor is it today."

Templeton Foundation ottaa etäisyyttä IDeismiin. Se on antanut tukea IDeisteille aikaisemmin, mutta ei enää. Tai ehkä tuki palaa heti kun joku osaa selittää miten Älykkäällä suunnittelulla voi tehdä tiedettä?

IDeistien selitys tapahtumille. Syynä on taas median asenne. Templeton on kuulemma kyllä tukenut ID:tä, joten kannan muutos ei haittaa. Tai IDeistejä ei erikseen pyydetty tuottamaan tieteellisen tutkimuksen ehdotuksia alussa mainittuun tarjoukseen. Mutta ID:llä kyllä on tieteellistä tutkimusta. On.

Kilpailun voittaja selvisi

Onnittelut herra Paajaselle kirjan voittamisesta. Laitan sen tulemaan ensi viikolla.

Teen kesällä uuden vastaavan kilpailun, joten kannattaa olla tarkkana.