13.3.07

Älykkäästi suunniteltu tulkinta

PandasThumbissa näytetään miten erääseen galluppiin perustuva tulkinta ei olekaan aivan tarkka. Mm. Discovery Instituutti on mennyt saman gallupin perusteella toteamaan, että jopa 60% lääketieteen tohtoreista hylkää "darwinismin." He ottavat siis "ID-kannan."

"Questioned about the origin and development of human beings, only 38% agreed with the Darwinian story that "humans evolved naturally with no supernatural involvement--no divinity played any role." In contrast, 42% said that "God initiated and guided an evolutionary process that has led to current human beings." That scenario involves intelligent design and, thus, contradicts the Neo-Darwinian account. Another 18% of doctors said "God created humans exactly as they appear now." Thus, 60% of doctors take an ID position. "

Kun katsomme itse tutkimuksen tuloksia, niin huomaamme jotain outoa. 42% vastanneista ei välttämättä kannata ID:tä missään muodossa, vaan he voivat jopa olla kriittisiä sitä kohtaan. Esim. PandasThumbin kirjoittajissa on mukana tällaisia ihmisiä. Ja 57,86% vastanneista oli sitä mieltä, että ID on uskonnollista pseudo-tiedettä. 77,75% hyväksyy evoluution ja 15,17% hylkää sen. Ehkä joku Discovery Instituutin tiedottaja ei osannut tulkita tuloksia. Ehkä tulkinta oli tarkoituksella suunniteltu. Nyt tarvitsemme Dembskin selityssuodatinta!

1 comment:

Anonymous said...

Havainto irc-gallerian yhteisöistä:
evoluutioteoria - 35 jäsentä
en usko evoluutioon - 48 jäsentä
:O