12.3.07

Se o Loppu ny!

Maailmanloppu, tuo ikuinen jännityksen aihe. Sen tuloa on luvattu lukemattomia kertoja. Ja toistaiseksi olemme aina saaneet pettyä. Tunnetuimmat tapaukset löytyvät varmaankin Jehovan todistajien historiasta. Vuosi 1914 oli vuosi jolloin Jeesus palasi maanpäälle, mutta tietenkin näkymättömänä henkiolentona. Ja maailma on tietenkin vielä Saatanan otteessa, mutta ei takerruta yksityiskohtiin. Kaikkien kansakuntien piti kadota ja Jumalan Valtakunnan ilmestyä. Niin ei käynyt, joten tapahtumahetkeksi veikattiin vuotta 1915. Hups, ei mitään Valtakuntaa missään. Ehkä vuonna 1918? D'oh!

Sitten JT:t olivatkin suhteellisen rauhallisia aina 70-luvulle asti. Saimme kuulla, että ei kannata laittaa lapsia korkeakouluihin, seiniä ei kannata remontoida eikä kalsareita tarvitse vaihtaa. Loppu[tm] oli tulossa seuraavalla kellonlyömällä, ja Jumala kyllä toisi puhtaat kalsarit mukanaan. Huuma oli suurinta vuonna 1975 (epävirallinen deadline), mutta laantui ymmärrettävistä syistä seuraavana vuonna. Jehovan todistajat oppivat virheistään ja nykyään he eivät ilmoita kirveelläkään mitään varmaa päivämäärää Viimeiselle Tuomiolle.
Mutta Loppua on suitsutettu monien toimesta. Esimerkiksi Seitsemännen päivän adventistit tekivät samoja veikkauksia, jotka menivät pieleen. Lähteenä oli tietenkin Danielin kirja ja Ilmestyskirja. William Miller oli maanviljelijä joka vaikutti paljon liikkeen alkuvaiheissa. Hän tutki Raamattua ja päätyi siihen lopputulokseen, että Jeesus palaa juhlimaan 1843. Ei lykästänyt, joten lopputulosta tarkistettiin (täysin hyväksyttyä Tuomiopäivää toitottavien parissa). Jeesus palaisi lokakuun 22. päivä, 1844. Kun tämäkään ei mennyt kohdalleen, Miller ymmärsi lopettaa leikin. Mutta hänen seuraajansa eivät olleet yhtä fiksuja. Lokakuun 25. päivänä, 1845, kaikki kansat itkisivät ilosta, kun Jeesus palaa- aijaahas, siis vuonna 1851, tai siis... Milleriittien lahko hajosi.

Vihdoinkin adventistien johtajat tajusivat etteivät pieleen menevät ilmoitukset herätä luottamusta. Vuoteen 1933 asti adventistit vielä puolustivat Millerin perusteluja Lopun alkamiselle. Heidän kirjoissa oli kuvia synkästä taivaasta ja putoavista "tähdistä." He opettivat, että vuonna 1833 nähdyt meteorimyrskyt olivat se hetki jolloin Jeesuksen mainitsema "sukupolvi" [Matt. 24] eläisi ja näkisi Jessen comebackin. Sata vuotta myöhemmin selvisi, että keikka on peruttu. Millerin tulkinnat katosivat adventistien kirjoista.

Juttu ei kuitenkaan jäänyt siihen. 1997 julkaistiin The Coming Great Calamity, kirjoittajana adventisti Marvin Moore. Moore tukee erään William Millerin seuraajan tulkintoja, ja tämä aiheuttaa pientä vaivautuneisuutta konservatiivisten adventistien parissa. Tuo seuraaja oli Ellen White, eräs uskon perustajista, ja hän oli vankkumattomasti sitä mieltä, että Miller oli oikeassa synkän päivän ja putoavien tähtien suhteen. Hän selittää, että vuoden 1833 meteorit olivat vain osa ennustusta, joten silloin "lopun aika vasta alkoi, eikä täten ollut loppumassa."
Matteuksen 24:ssa oleva ennustus toteutuu lopullisesti, kun Maa tuhoutuu komeettojen, asteroidien ja meteorien kurituksessa. Moore sanoo, että hän voi olla väärässä, mutta kuitenkin uuden vuosituhannen ensimmäinen vuosisata on se aika, jolloin tähdet putoavat taivaalta, Kuu ja Aurinko peittyvät, ja Herra palaa takaisin. Halleluja!

Sitä odotellassa voin vielä kertoa lisää Lopun odottajista.

1524 astrologi Stoffler varoitti Saturnuksen, Marsin ja Jupiterin olevan Kalan tähtikuviossa. Tämä tarkoitti uutta vedenpaisumusta. Kukaan ei huomannut sitä.

1588 Stoffler varoitti vedenpaisumuksen olevan lähellä. Kukaan ei huomannut sitä.

1545 Martti Luther ilmoitti, että maailma loppuu kahdensadan vuoden kuluessa. Maailmalle kun oli annettu elinikää vain 5500 vuotta.

1666, eli pahamaineinen Pedon luku vuosiluvussa herätti pelkoa. Aiheesta kirjoitettiin useita kirjoja. Eivät olleet aivan väärässä, sillä Lontoo paloi päreiksi.

1881 Ursula Sontheil teki jälleen maailmanloppua käsittelevän ennustuksen. Ennustus oli runon muodossa:

"The world then to an end shall come
In eighteen Hundred and Eighty-One"


Vuosi vierähti eteenpäin:

"The world then at an end we'll view
In Eighteen Hundred and Eihty-Two"


Seuraavana vuonna Sontheil olikin viritellyt runoaan lisää:

"The world then to an and shall come
In Nineteen Hundred and Ninety-One"


Sontheil ei ole lopettanut haudassa pyörimistään vuoden 1991 jälkeen.

1911 Skotlantilainen astronomi Charles Piazzi Smyth laskeskeli pyramidien mittoja, ja päätteli niistä Jeesuksen toisen tulemisen tapahtuvan samaisena vuonna. Hän taisi tehdä pienen mittausvirheen.

1936 D. Davidson ja H. Aldersmith ovat tehneet samoja laskelmia pyramideistä (The Great Pyramid: Its Divine Message). Jeesus tulisi takaisin ja lahtaisi vääräuskoiset. Jeesuksella oli kiireitä.

Ja niin edelleen, ja niin edelleen... Hypätään hieman eteenpäin.

1988 Edgar C. Whisenant julkaisi 88 Reasons Why the Rapture Will Be in 88-kirjasen. Sitä myytiin kuulemma pari miljoonaa kappaletta. Sen ennustuksen mukaan tempaus tapahtuisi syyskuun 11, 12 tai 13 päivä, 1988. Ei onnea. Whisenant korjasi laskelmiaan. Tempaus tulisikin vasta syyskuussa 1989. Hups! Whisenant päätti lopettaa harrastuksensa. Hän myös kärsi paranoidista skitsofreniasta, mutta sillä tuskin oli mitään merkitystä.
Vuonna 1988 ilmestyi myös toinen mielenkiintoinen kirja. Gorbachev! Has the Real Antichrist Come?-kirja oli Robert W. Faidin numerologiaan perustuva tarkka ja täsmällinen kertomus siitä kuinka ja milloin Loppu tulisi. Eräällä metodilla Faid sai Gorban nimestä numeron 666! Toisella metodilla siitä sai numeron 888, jonka hän yhdisti Jeesukseen. Täten Gorba olisi sekä Ilmestyskirjan Peto että väärä Jeesus. Faid tiesi, että Loppu tulee vuonna 2000 tai hyvin pian sen jälkeen. Lienee turha mainita, että Gorban vaikutusvalta ei ole enää sitä mitä se oli 80-luvulla. Ehkä Putinin nimestä saisi oikeita numeroita?

Numerologian ja Raamatun yhdistäminen on ollut suosittua vuosisatojen ajan. Vanhan Testamentin teksteistä löytyy salaisia viestejä suoraan Jumalalta. Samaa on tehty myös Koraanille, ja Allah on tehnyt samanlaisia jekkuja sinnekin. Jotkut rienaajat tosin löytävät vastaavia viestejä Mody Dickistä, mutta ei välitetä heistä. 666: The Final Warning-kirja varoittaa meitä Antikristuksesta (joka on mielestäni saanut aivan turhaan huonon maineen). Gary D. Blevins kirjoitti sen vuonna 1990. Blevinsin pohjana on aina yhtä luotettava numerologia ja Raamatun Salainen Koodi [pelottavaa musiikkia]. Jokaiselle kirjaimelle määritellään oma numero, joka perustuu 6:n kertotauluun. Eli, A = 1x6 = 6, B = 2x6 = 12, C = 3x6 = 18, aina kirjaimeen Z = 26x6 = 156. Yksinkertaista. Blevins on tehnyt usean miehen työn laskiessaan eri nimien ja termien numeroita. Kriittisenä numerona oli tietenkin 666, Raamatussa mainittu Pedon numero. Tosin, se voisi myös olla 616. Blevins oli kuulemma yllättynyt oppiessaan, että Kissingerin nimi tuotti Pedon numeron. Mutta eihän hän voinut olla se, sillä se ei oikein sopinut Raamatun ohjenuoraan Pedon tunnistamisessa. Samoja yllätyksiä tarjosivat New York, illusion, witchcraft, necromancy, Mark of the Beast ja Santa Claus. Kaikki tuottavat luvun 666. Tarjoaisiko tämä selityksen Joulupukin mystisille voimille? Harjoitetaanko Korvatunturilla noituutta ja kuolleiden manaamista? Sieltäkö Pukki saa työvoimansa? Onko New York Joulupukin viimeinen kohde? [lisää pelottavaa musiikkia]

Onneksi Blevins oli älykäs mies ja osasi heti tunnistaa kuka oli oikea Antikristus. Hänen kolmessa nimessään oli jokaisessa kuusi kirjainta. Koko nimessä oli kuusi tavua. Useat hänen nimeään käsittelevät termit tuottivat luvun 666. Todistusaineisto oli kumoamaton.
Ronald Wilson Reagan oli Antikristus! Vaikka hänen nimeen piti lisätä a-kirjain alkuun, jotta Ronald Reaganista saadaan 666, eli A Ronald Reagan, mutta se oli vain Saatanan ovela juoni jolla harhauttaa Totuuden etsijöitä.
Kirjan ilmestyessä Reagan ei ollut enää presidentti, mutta se ei häirinnyt Blevinsiä. Reagan voisi tehdä paluun supertietokoneen avulla. Silloin ihmisiä merkittäisiin viivakoodeilla, ja Vapaamuurarit (joka on siis saatanallinen kultti) sekä Paavi tukisivat Reagania. Tietenkin Blevinsillä oli pieniä varauksia väittämilleen. Ehkä Reaganista ei tulisikaan Antikristusta. Hän toivoi, että Reagan pysyisi normaalina ihmisenä. Hän teki myös muita ennustuksia: 1991-1994 New York tuhoutuu ja UFO laskeutuu kaikkien nähtäväksi. 1996 Saatana ottaa Reaganin mielen valtaansa, ja hallitsee 1000 vuotta. Mutta onneksi 1998 tilanne korjaantuu, kun Jeesus tekee vihdoinkin sen paljon mainostetun comeback-keikan ja viskaa Saatanan tulijärveen. Ilotulitusten kera. Rauha palaa Valtakuntaan ja kaikki oikeat uskovaiset saavat jäätelöä.
Kaikki tämä tapahtuisi ennen vuotta 2000.
Ei tapahtunut.
Reagan on kuollut ja haudattu.

Blevins ei ole myöntänyt virheitään, eikä pyytänyt anteeksi. Hänen kirja on vieläkin saatavilla. 16,50$. Ja vastaavia teoksia ilmestyy useampi joka vuosi ympäri maailmaa. Samat jutut toistuvat, mutta päivämäärät päivittyvät.

1997 Ho no hana sampogyo-lahko päätti kokeilla ennustusbisnestä. Japanilaiset eivät pärjänneet länsimaisia kilpailijoita paremmin ennustamisessa. Kolmasosa ihmiskunnasta ei kuollutkaan pois. Eikä Japanista tullutkaan maailman johtajaa.

1998 = 3x666 = Maailmanloppu. Tai sitten ei.

2000 oli monen ennustajan suosikki, mutta moni oli yhtä väärässä.

2001 Charles Piazzi Smythen pyramidilaskelmat olivat saaneet seuraajia. Kheopsin pyramidin mitat kertovat, että Loppu tulisi 17. syyskuuta. Ehkä pyramidin valmistajat olivat tehneet virheen?

Ehkä asia on jo tullut selväksi. Ei ole vuotta jota joku ei olisi toitottanut viimeiseksi vuodeksi. Aina löytyy joku joka luulee tietävänsä enemmän kuin muut. Ja aina löytyy innokkaita seuraajia.

Lähteet: Did Adam and Eve Have Navels?, Martin Gardner. Tervetuloa Maailmanloppu!!, Seppo Hyrkäs.

5 comments:

Anonymous said...

Ennustettu ydinsota alkoi 12.9.2006. Joko on turvallista tulla bunkkerista ulos?

Anonymous said...

http://www.ilmatar.net/~np/misc/maailmanloppu.html

Maailmanloppuja on tosiaan ennusteltu aika monta. Mutta ei hätää, kyllä se seuraava sieltä tulee.

Mutta nyt minulle tuli pakanallinen epäilys siitä onko Profeetta Harri Veijonen plagioinut nuo gorba -juttunsa siltä toiselta..

Emmekä tietenkään unohda "Evoluutio.com":in Teemun ennustusta

"Ateistisesta näkökulmasta kristittyjen tempaus saattaa kuulostaa oudolta, mutta tuo tapahtuma toimii myös viimeisenä vihjeenä ateisteille. Kun muutama miljardi ihmistä katoaa maan päältä silmänräpäyksessä niin sitä on aika hankala selittää vaikkapa luonnonvalinnalla tai itsekkäillä geeneillä. Tempaus tapahtuu n. 7 vuotta ennen Harmageddonin taistelun loppua, eli käytännössä Israelin valtion syntymävuosi plus sukupolven maksimimitta 80 vuotta, miinus 7 vuotta vie meidät vuoteen 2021."
Katsotaan tapausta sitten tarkemmin joskus 2021 sitten. Kyllä me eevokit ja muut tempaamatta jääneet silloin saammekin hävetä syntisyyttämme, kun kaikki ehdottoman varmasti erehtymättömästi näkevät tämän maailmanlaajuisen tapahtuman..

Mette said...

Onko tämä Evluutio-Teemu se sama Illuminaatti-Teemu? Eli Teemujazz?

Anonymous said...

http://www.evoluutio.com/?o=18&a=0

Tuon paikan auktori .. Ei hajua onko sama kuin tuo illuminaatti. Joskin yhdessä hullu taitaa helposti olla toisessakin hullu..

PS: Kuunnelkaa tuota ikuisessa loopissa niin saatte hyvän mielen.. Rauni-Leena Luukanen-Kilde opettaa.
http://www.kolumbus.fi/lauri.grohn/yk/skepsis/videoluu.wav

Unknown said...

Metelle sen verran, että ei. En ole
nimimerkillä "Teemujazz", enkä ole minkään sortin illuminaatti. =)

Terv. Teemu