11.9.08

LHC ja tyhmät uutiset

En ole vaivautunut kirjoittamaan mitään LHC:hen liittyvästä pelottelusta ja kauhistelusta. "Maailmanloppu tulee kun laitetta käytetään." Koko juttu on ollut niin typerää alusta lähtien ja niin monet ovat kirjoittaneet miksi pelottelu on aivan turhaa.

Mutta kuitenkin tällainen uutinen saa pienen raivon pintaan:

BHOPAL, India (Reuters) - A teenage girl in central India killed herself on Wednesday after being traumatized by media reports that a "Big Bang" experiment in Europe could bring about the end of the world, her father said.

The 16-year old girl from the state of Madhya Pradesh drank pesticide and was rushed to the hospital but later died, police said.

Her father, identified on local television as Biharilal, said that his daughter, Chayya, killed herself after watching doomsday predictions made on Indian news programs.

In the past two days, Chayya had asked me and other relatives about the world coming to an end on September 10," Biharilal was quoted as saying.

"We tried to divert her attention and told her she should not worry about such things, but to no avail," he said.

For the past two days, many Indian news channels held discussions airing doomsday predictions over a huge particle-smashing machine buried under the Swiss-French border.

4 comments:

Anonymous said...

Siellä ei taideta juurikaan opettaa medialukutaitoa..?

MrKAT said...

Ei pääse yli eikä ympäri:

Fyysikoiden vastuu lisääntyy, he joutuvat popularisoimaan, opettamaan alaansa ja kokeitansa kansalle.

Voi ottaa onkeen evoluution opettamisen karikoista USAsta, joita (kreationisteja) vähättelemällä löytää itsensä ties mistä ongelmista myöhemmin..

Timo said...

Ellei LHC:tä olisi, niin tuo likka olisi luultavasti tappanut itsensä jonkun seuraavan kamalalta kuulostavan asian takia... Mielenterveys on vaihteleva asia.

edu said...

Joku mainitsi keskusteluissa, että 14 TeV:n energioihin kiihdytellään. Jos se kokonaan muunnetaan mustan aukon massaksi, mitä ei luultavasti tapahdu, syntyy hurja 10^-23 kg:n massainen aukko. Siinäpä meillä maapallon syöjä.