15.9.08

Tieteellistä turinointia UD:ssa

William Dembski on erehtynyt lukemaan uusia papereita. Hän suosittelee Uncommon Descentin väkeä vilkaisemaan Joel Isaacsonin tekstiä. Pikaisen selaamisen jälkeen selviää, että Dembskia todellakin kiehtoo raamattukoodit ja ihmeparantajat, ja nyt myös "aavemerkit". Isaacsonin tekstiä ei kannata lukea selvinpäin.

Jälleen kerran DaveScot leikkii tulella, ja kirjoittaa sellaisen kommentin joka ei ole tavallista nuolemista:

Uh, yeah. I think I’m going to have to go ahead and call BS.


DaveScot on ollut ilkitöissä myös muissa ketjuissa, esim Denyse O'Learyn mainostaessa uutta IDeistiin kohdistuvaa vainoa. Discovery Instituten podcastissa on kerrottu opettajasta nimeltään Rodney LeVake, joka sai potkut. Potkujen syyksi mainitaan darwinismin epäily, josta Rodney oli kertonut kollegalle.

On this episode of ID The Future, CSC’s Casey Luskin interviews Rodney LeVake, the plaintiff in the Academic Freedom court case LeVake vs. Independent School District #656. LeVake, a former high school biology teacher, informally expressed doubts about evolution to a colleague who then reported him to the principal. LeVake ended up losing his biology position, not because he taught creationism or intelligent design, but merely because he expressed reservations about evolution to a colleague. Listen as he tells his story of clear academic persecution.


Kauhea tarina fasismista, mutta onko siinä perää? Ei. Oikeuden asiakirjoista selviää, että taustalla on jotain muuta kuin kahvihuonekeskustelu. DaveScot linkkaa avuliaasta asiakirjojen suuntaan. LeVake oli kirjoittanut ylimmilleen lapun, jossa hän kertoi opettavansa opetussuunnitelmaan kuuluvan evoluution lisäksi myös "rehelliseen tapaan evoluution heikkouksista ja epäjohdonmukaisuuksista, ilman että oppitunnista tulee uskonnollinen."

LeVaken tekemä lisäys ei kuulu opetussuunnitelmaan. Mies sai potkut. Valitukset eivät tuota tulosta. Mutta varmasti miehen nimi on jo liitetty lähtemättömästi Richard von Sternbergin rinnalle ID-marttyyrien listaan.

O'Leary otsikoi kohun näin "Teacher gets fired when collegue rats his doubts about Darwinism", eli aivan kuin opettaja olisi erotettu. Ei.

On April 28, 1998, after meeting with the school district's lawyers and consulting with Freund and others, Johnson decided that LeVake should be reassigned to teach ninth-grade natural science for the following academic year. LeVake was informed of this decision the following day.


LeVake siirrettiin opettamaan eri luokkaa loppu vuodeksi. Jopa UD:n vakio IDeistit ovat huomauttamassa tästä asiasta.

No comments: