13.9.08

Lisää lukemista, Syksy 2008

BookMooch ja Amazonin alelaari ovat jälleen osoittautuneet aarreaitaksi. Aina horjuva lukupinoni on saanut lisäystä.

Armageddon - Appointment With Destiny, by Grant Jeffrey

Vuonna 1988 julkaistu Armageddon on helppotajuinen opas tulevaan raamatulliseen maailmanloppuun. Jeffrey itse uskoo tempauksen olevan aivan kulman takana, ja raamatun profetioiden olevan täydentymässä ihmisten silmien edessä. Kukaan ei tietenkään tiedä milloin finaali alkaa, mutta se on lähellä. 80-luvun lopulla se suuri pahuus joka hyökkkää Israeliin oli tietenkin Neuvostoliitto, eli Magog.

The Rapture, by Hal Lindsey

Toinen pamaus menneisyydestä, jossa Hal Lindsey varoittaa tempauksen olevan tulossa. Huomattavasti lyhyempi pokkari kuin Armageddon, mutta se keskittyykin pelkästään tempaukseen. Lindsey käy läpi erilaisia tempausteorioita, eli missä järjestyksessä ihmisiä katoaa taivaaseen, milloin Jeesuksen comeback-kiertue alkaa, ja mihin väliin koettelemukset mahtuvat. Samanlainen kina maailmanlopun kronologiasta jatkuu vielä tänäänkin.
Pikaisen kelaamisen jälkeen en onnistunut löytämään kohtaa, jossa Lindsey olisi ilmoittanut mitään vuosilukua lopun alulle. Ehkä hän tajusi, ettei kannata ennustaa tempauksen tulevan vuonna 1988.

Cult Watch: What Yo Need to Know About Spiritual Deception, by John Ankerberg & John Weldon

Tämä kirja opastaa "pastoreita, nuorisotyöntekijöitä, raamattupiirien vetäjiä" ja muita ihmisiä jotka haluavat auttaa "epäraamatullisten uskomusten" loukkuun jääneitä. Ja mitä tällaiset vaaralliset epäraamatulliset uskomukset ovat? Niihin kuuluvat mm. NewAge-liike, henkioppaat, astrologia (kannatetaan!), mormonismi, okkultismi, jehovantodistajat, vapaamurarit, kirkon väärät opetukset (homotko muka ihmisiä?), jne.

Viihdettä saadaan siitä miten kirja varoittelee näistä asioista. Esim. astrologian turhuudesta kyllä kerrotaan vetoamalla joihin faktoihin ennusten ympäripyöreydestä ja pari tieteellistä tutkimusta täyttävät peräti kaksi sivua kirjasta.

Mutta...

Ankerberg ja Weldon esittävät laajemman ja perinpohjaisemman syyn astrologian välttämiselle ennen tuota tieteellistä näyttöä. He ovat jopa kirjoittaneet kirjan kyseisestä aiheesta; Astrology: Do the Heavens Rule Our Destiny?. Ja kirjassa he paljastavat mistä astrologia saa voimansa, jep. Se tulee henkimaailmasta. Pahat henget käyttävät astrologiaa hyväksi vetääkseen ihmisiä pois Uskosta. Sillä astrologiahan antaa ihmisille tietoa ja opastusta, mutta nämä eivät tule Raamatusta tai Jumalalta. Tällaiseen johtopäätökseen päädytään kahdeksen erilaisen päättelyketjun kautta, joten se on varmasti vankalla pohjalla. Varoittavana esimerkki demonien uhriksi joutuneesta ihmisestä on mm. Edgar Cayce, sillä eihän hän muuten olisi voinut antaa niin paljon tarkkaa informaatiota.

Onneksi kirjassa sentään varoitellaan holististen hoitojen olevan ilman tieteellistä näyttöä ja mahdollisesti vaarallisia terveydelle.

On helppo arvata miksi tieteellinen ajattelu ja loogisuus jätetään kirjassa peräkammariin. Jos niitä opetetaan lapselle, niin hän voi erehtyä soveltamaan niitä johonkin pyhään kirjaan...

The Battle for Truth: Defending the Christian Worldview in the Marketplace of Ideas, by David A. Noebel

Kristillinen ajatusmaailma on useiden hyökkäysten kohteena. Niin koulut, politiikka, liikemaailma kuin media on jättämässä taakseen kristillisen maailman. Siksi Noebel haluaa valistaa kanssaveljiä ja -sisaria vihollisista. "We cannot effectively combat an adversary we don't understand." Hän asettaa kehään neljä taistelijaa: Sekulaari humanisni, Marxilainen filosofia, Kosminen humanismi ja Kristillinen ajatusmaailma.

Taistelut käydään kymmenessä erässä. Aiheina ovat mm. teologia, filosofia, etiikka, biolofia ja politiikka. Lopussa Noebel laskee pisteet ja voittajaksi selviytyyyyyyyyyyyyy

*Spoiler*

Jeeus Kristus!

"In other words, in every discipline, the Christian worldview shines brighter than its competition, is more realistic, better explains man and the universe, is true to the Bible [O RLY?], is more scientific, is more intellectually satisfying and defensible, and best of all, is in keeping with and faithful to the one person who has had the greatest influence in heaven and earth - Jesus Christ."

1 comment:

MrKAT said...

Astrologia..?

Astrologi:-Totta, koska toimii

Skeptikko:-Epätotta, koska ei toimi

kreationisti:-Epätotta vaikka toimii