2.9.08

Carl Sagan Institute

Hieno nimi, hienolta ihmiseltä. Varmasti tämä tieteen popularisoija ja skepsismin edistäjä muistetaan lukuisista asioista, mutta juuri perustettu instituutti on mitä mainioin tapa tuoda esiin tiedettä. Hetkinen! Kyseinen Carl Sagan instituutti on perustettu Brasiliassa ja sen tarkoituksena on tutkia ufologiaa.

Tuore insituutti yrittää löytää avaruusolentoja ja ottaa heihin yhteyttä. Jotkut ovat ihmetelleet miksi Carl Saganin nimeä käytetään laitoksessa, joka on sinällään ristiriidassa Saganin sanomien asioiden kanssa. Demon-haunted world-kirjassaan Sagan kirjoitti näin:

“There are no cases - despite well over a million UFO reports since 1947 - in which something so strange that it could only be an extraterrestrial spacecraft is reported so reliably that misapprehension, hoax or hallucination can be reliably excluded.”


Instituutti on ufo-lehden perustama, eikä sen johtohahmolla ole ongelmia selittää miten ristiriita ratkaistaan. Carl Sagan valehteli. Oikeasti hän oli kulissien takana mukana hallituksen salaisissa projekteissa. Sagan oli muka tietoinen vierailevista avaruusolennoista.

Ehkä edessä onpieni oikeustaistelu, jossa Saganin omaiset vaativat nimen muuttamista. Ainakaan instituutin tulevaisuus voi olla pitempi kuin Jasser Arafatin Pro-Israel Instituutti.

3 comments:

Anonymous said...

Satutko muuten seuraamaan Cosmic Variance -blogia?

http://cosmicvariance.com

Loistavia kirjoituksia (astro)fyysikoilta. Koskettelevat paitsi fysiikkaa, myös muita tieteitä, taiteita, politiikkaa.

Pari esimerkkiä nyt ajankohtaisista kirjoituksista:

http://cosmicvariance.com/2008/03/12/culture-war-by-proxy/
http://cosmicvariance.com/2007/06/04/it-does-matter-what-people-think-about-how-the-world-works/

Paholaisen Asianajaja said...

Uusi paikka siirtyi heti suosikkeihin. Kiitos vinkistä!

Anonymous said...

Aika törkeää puuhaa..