28.9.08

Sana sunnuntaille: Vaarallisuus

Iltasanomien journalistiikka nousi tänään uusiin sfääreihin. Seppo Varjus meni ja soitti Suojelupoliisin viestintäpäällikölle. Hän halusi ottaa selvää miksi Supo ei tutki tuoreinta kouluampumistapausta. Päällikkö Ilkka Salmen mukaan koulusurmista puuttuu "terroristinen tarkoitus ja motiivi." Samoin koulusurmia ei pidetä uhkana valtiolle tai yhteiskuntajärjestelmälle. Tässä Supo onkin aivan oikeassa. Tapahtuihan koulussa vain joukko teloituksia, tuhopoltto ja tarkoituksena saada paljon mainetta surmille. Se on kaukana terrorismista.

Hoitakoon rikospoliisi tavalliset rikolliset, sillä Supolla on isommat pyydykset. Kuten virallisilta sivuilta selviää:


Viraston keskeiset tehtävät ovat
- vastavakoilu
- terrorismin torjunta
- valtion sisäisen turvallisuuden uhkien torjunta
- ennalta estävä turvallisuustyö
- turvallisuusvartiointi
- osallistuminen kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan.


Todallakin, koko valtion olemassaolon turvaaminen kuuluu Supolle. James Bondit, mafia ja Bin Ladenit ovat Supon heiniä. Varmasti heidän kohdaryhmä kuvastaa näin vakavia uhkakuvia. Kuitenkin Iltsun toimittaja jatkaa ihmettelyä. Toimituksessa on luettu Supon vuosikertomusta. Sen mukaan Suomea uhkaa sisältäpäin "eläinaktivistit, talonvaltaajat, globalisaation ja kapitalismin vastustajat sekä ympäristönsuojelijat."Suomea uhkaavia talonvaltaajahippejä valmiina tuhoamaan yhteiskunnan infrastruktuurin.

Kovin moni ei näe yhtäläisyyksiä terrorismiin tai kansainväliseen rikollisuuteen, mutta varmasti Supossa tiedetään paremmin. Uhkarohkea toimittaja Varjus kysyikin viestintäpäälliköltä olennaisen kysymyksen:


"Montako ihmishenkeä mainitut siäiset uhat ovat vaatineet Suomessa 2000-luvulla?"

- En osaa vastata.

"Ovatko vaatineet yhtäkään?"

- En osaa vastata siihen kysymykseen.


Viherpiipertäjähipit ovat siis tappaneet niin monta suomalaista, ettei Supokaan pysy enää perässä. En uskalla nukkua tänä yönä.

4 comments:

Skiriki said...

Zing!

Okei, nyt on maailmassa iso virhe, kun Ilta-Sanomien toimittaja tekee parempaa työtä kuin ns. "oikeat journalistit".

chatiez said...

Supo ei siis lue älykkään suunnitelman ideaa, siellähän tällainen maallistunut terrorismi rinnastettiin jo ääri-islamiin. ÄS antaa vielä tieteellisen leiman asialle.

Anonymous said...

Väärin. ÄSI:ssä esitettiin hypoteesi, että itsemurhaterrorismi tulee jatkossakin olemaan osa maallistuneiden yhteiskuntien elämää - vastaavasti kuin se on jo ollut joissakin islamilaisissa yhteiskunnissa.

MrrKAT said...

:D
Kirjoitus oli blogin helmiä.
Tätä varten blogit ovat olemassa..