Arvoituksen ratkaisu
Jokin aika sitten esitin arvoituksen:
Minä asun neljännessä kerroksessa. Hän asuu kuudennessa kerroksessa. Mutta me asumme samassa kerroksessa. Miten se on mahdollista?
Sain vain yhden rohkean ratkaisuyrityksen, mutta se ei ollut oikein. Se oli kuitenkin ihailtavan kaukaa hakeva ratkaisu.
Ilmoitan tämän virallisen ratkaisun klo 18:00.
9 comments:
Huomaan vasta nyt kysymyksen. Ilmiselvänä ajatuksena tulee heti mieleen että rinnetalo, sillä toisella on pitempi matka maahan, kun se asustaa alemmalla rinteellä, mutta talon on rakennettu vaateriin joten olette samassa tasossa horisonttiin nähden..
Vastaus on: Minä asun ylimmäisessä kerroksessa, ja hän asuu oman kerrostalon ylimmässä kerroksessa. Eli molemmat asumme samassa kerroksessa.
Ettehän te asu samassa kerroksessa, ette edes samassa talossa!
Tuo ei kelpaa ratkaisuksi.
Tarkempi perustelu sille miksi ratkaisu kelpaa, löytyy täältä:
http://www.youtube.com/watch?v=bSb8dCKHzjQ
Minulle tuli ensimmäiseksi mieleen se, että "me" ei ole sama asia kuin "minä" ja "hän", minä ja hän asuvat eri kerroksissa, mutta minä ja muut me samassa. ....tuo rinnetalo ottaa kysymyksen vähän vakavammin kuin "oikea vastaus".
Itse rupesin miettimään erilaisia taikauskoja joita liittyy numeroihin eri kulttuureissa, olin aivan epätoivoinen kun ratkaisua ei tätä kautta löytynyt. Tämä olisi sopinut myös blogin teemaan!
Esim. Japanissa joistain taloista puuttuu neljäs kerros ("shi", neljä on myös kuolema), Ameerikoissa 13 on vastaava. Muita mokomia en löytänyt, joten matematiikka ei päässyt täsmäämään.
Olen hiukan pettynyt arvoitukseen, mutta anteeksiantoni on saavutettu loistavien perustelujen jälkeen.
Itse rupesin miettimään erilaisia taikauskoja joita liittyy numeroihin eri kulttuureissa, olin aivan epätoivoinen kun ratkaisua ei tätä kautta löytynyt. Tämä olisi sopinut myös blogin teemaan!
Hyvä idea. Kokeilen keksiä seuraavaan arvoitukseen sopivan huuhaa-teeman. Tämä kerros-arvoitus tuli mieleen saunan lauteilla.
Itsehän ajattelin että talo on yhdeksänkerroksinen, niin että toisen kerros on kuudes alhaalta ja toisen neljäs ylhäältä.
Kun aloitin työt nykyisessä työpaikassani, sain työhuoneen kolmannesta kerroksesta. Kun työpaikkani toistakymmentä vuotta myöhemmin muutti toiseen rakennukseen, sama huone oli neljännessä kerroksessa. Minulla oli tapana yleensä mennä töistä lähtiessä hissillä ensimmäiseen kerrokseen, mutta pohjoiseen lähtiessäni saatoin yhtä hyvin jäädä hissistä toisessa kerroksessa. Tällainen tapa minulla oli koko ajan, kun olin töissä kyseisessä rakennuksessa.
Miten tämä oli mahdollista? Ja sattuuko joku peräti arvaamaan työpaikkani? Tapaus ei ehkä ole ainutlaatuinen Suomessa, mutta kuvittelen sitä varsin harvinaiseksi.
Post a Comment