10.8.07

Se toinen Skeptikko

Kuten arvelinkin, JIM-kanavan näyttämä dokumentti oli karmea. Kameralle puhui kymmenen Edgar Caycea ylistävää ihmistä, ja ohjelman ensimmäisen 15 minuutin aikana vuoron sai aina välillä yksi skeptikko, joka tosin pääsi selittämään miten Nostradamuksen ennustuksia voisi tulkita useammalla kuin yhdellä tavalla. Eli ihmiset sovittavat epämääräisen ennustuksen sopimaan milloin mihinkin tapahtumaan. En kerinnyt huomaamaan mikä tämän skeptikon nimi oli, mutta sillä ei ollutkaan mitään väliä. Hänestä ei kuultu sen enempää ensimmäisen mainostauon jälkeen.

John Hogue, Mark Thurston, John van Auken, Richard Peterson, Stephan A. Scwartz, Edgar Ewans Cayce, Michael Mandeville, Charles Thomas Cayce ja Anne Hunt kertoivat vuoron perään miten tarkasti ja hämmästyttävästi Cayce onnistui diagnooseissaan. Edgar oli "intuitiivinen parantaja". Hän ei ainoastaan kertonut miten ihmisiä pitäisi parantaa, vaan myös näki tulevaisuuteen sekä menneisyyteen. Tämä retro- ja prekognitio toimi kun Edgar vaipui transsiin sohvalla, ja alkoi puhua. Hänellä oli 43 vuotta kestävä ura profeettana. Sen aikana saatiin kirjattua muistiin 14 306 istuntoa. Valitettavasti itsekkäät ennustukset (pörssivinkit, veikkausvihjeet, jne) aiheuttivat huonoa oloa, joten hän ei enää suostunut antamaan tietoja seuraavasta ravivoittajasta. Kuitenkin asiakkaina kävi kuuluisuuksia. Edgar ei ottanut maksua ennustuksistaan, vaan toimi lahjoitusten voimin.
Edgar ei ainoastaan nähnyt menneisyyteen ja puhut kadonneesta Atlantiksesta (se oli keskellä Atlantin valtamerta 10 000 vuotta sitten, ja osa siitä olisi pitänyt nousta pintaan 60-luvulla), vaan kunnioitti perinteitä. Hän kertoi karmeita tarinoita tulevista tapahtumista: Maan kallistuskulma tulee muuttumaan, magneettiset navat vaihtavat paikkojaan, Japani hukkuu mereen, kuten USA:n itärannikko, jne. Tutut suuret luonnonmullistukset ovat edessä.

Jos mies piti yli 14 tuhatta sessiota, niin joukkoon voi varmaan mahtua pari hutia. Tämän varmistamiseksi pitäisi kahlata yhden kirjaston verran tekstiä. Ehkä joku on vaivautunut tekemään tilastoa onnistuneiden ja pieleen menneiden ennustusten välisest suhteesta.

1 comment:

Anonymous said...

Tällaisissa 4D- ja JIM-dokkareissa käsitellään yleensä kaiken maailman huuhaata varsin kritiikittömästi. No, tuleehan Jimiltä sentäs Penn & Teller.