13.8.07

Kyse on periaatteesta

Persianlahden sotaan osallistunut sotaveteraani kuolee sairaalassa. Omaiset saavat järjestettyä hautajaiset teksasilaiseen kirkkoon. Kirkko tosin peruutti ne 24 tuntia ennen sovittua aikaa. Syynä oli edesmenneen seksuaalinen suuntautuminen. Sotaveteraani oli homoseksuaali. Cecil Howard Sinclairin sisko sanoo kirkon tienneen Sinclairin seksuaalisuudesta ennen hautajaisten sopimista, mutta peruivat luettuaan muistokirjoituksen lehdestä. Siinä kerrottiin elinkumppanin olevan mukana surevien joukossa.

Pastori Gary Simons sanoo, ettei kukaan kirkossa tiennyt Sinclairin olevan homoseksuaali ennen hautajaisia edeltävää päivää. Vasta kun henkilöstä valmisti videon kunnianosoitukseksi, he näkivät kuvia miehistä jotka suutelivat ja halasivat.
Simons sanoo kirkon uskovan, että homoseksuaalisuus on synti. Hän ei halunnut antaa mielikuvaa siitä, että kirkko hyväksyisi sellaisen elämäntavan.

"Me eväsimme hautajaisten järjestämisen, ei vihaan perustuen, eikä syrjintään, vaan periaatteeseen perustuen."

Sinclairin sisko väittää kirkon valehtelevan valokuvista. Hän ei ollut antanut kunnianosoitusvideota varten yhtään kuvaa jossa suudeltaisiin tai halattaisiin. Joku valehtelee, mutta vielä ei ole selvinnut kuka.

On kuitenkin huomiotava, mitä pastori sanoi. Kyse on siis periaatteesta, eikä vihasta tai syrjinnästä. Mutta eikö kuka tahansa rasisti voisi todeta samaa? Ei portsari nyt häätänyt mustalaisia ulos rasismin tai ennakkoluulojen takia, vaan periaatteiden. Aivan eri asia.
Pastori olisi varmasti itse mielellään suorittanut asiallisen ja tunteikkaan hautajaisen omaisten iloksi, mutta valitettavasti periaate esti tämän.

3 comments:

Tero Heiskanen said...

Pastori on kyllä aika etevä argumenteissaan: Hautajaisten peruminen ei tapahtunut syrjinnän vuoksi vaan syrjivän periaatteen vuoksi. Tämä on loistava menetelmä: "En vastaa mistään mitä teen, koska ne ovat periaatteen vastuulla ja minähän olen vaan periaatteella töissä".
"Minä vain tein mitä periaate käski".
"En kommentoi. Kysy periaatteelta."

Anonymous said...

En minä ole natsi, seuraan vain Hitleriä :)

Anonymous said...

Hesarin kuukausiliitteen Pääkaupunki-sarjakuvassakin... hallituksen kyselytunti tai joku vastaava:

"Hallitus on ilmoittanut lopettavansa ilmaisen päivähoidon vähävaraisten lapsilta. Mitä tämä tällainen heitteillejättö on?"

"Ei se ole heitteillejättöä. Se on välittämistä. Seuraava kysymys."