25.8.07

Nostradamuksen arvaukset

Tehdään nyt lopullisesti selväksi miksi Nostradamus ei ole ennustanut yhtään mitään. Otan käsittelyyn syyskuun 11.päivän terrori-iskun. Se oli dramaattinen, näyttävä ja historiallisesti merkittävä tapahtuma. Kaikki ovat varmasti samaa mieltä. Nostradamuksen teksteissä on "ennustettu" pienempiäkin asioita; kuten maiden välisiä liittoutumia. New Yorkissa tapahtunut terrori-isku laukaisi sodan, ja joidenkin mukaan peräti sivilisaatioiden välisen kinan. Jotkut ovat levittäneet erittäin vakuuttavia lainauksia, joissa Nostris on mitä uskomattomin ennustaja:

Did Nostradamus predict the tradegy?

Ja muita yrityksiä.

Harmi vain, että nämä ovat huijauksia. Ihmiset ovat muuttaneet ja keksineet aivan uusia tekstejä, joita sitten nimetään Nostradamuksen teksteiksi. Nostradamus kirjoitti kaksi kohtaa, jotka yhdistettiin New Yorkin syyskuun iskuihin sopivalla tavalla, iskujen jälkeen. Samoja kohtia oli tulkittu ennen iskuja. Katsotaan mitä yksi auktoriteetti on sanonut niistä kohdista. Erika Cheetham on kirjoittanut useita kirjoja Nostradamuksesta. The Prophecies of Nostradamus, The Further Prophecies of Nostradamus ja innovatiivisesti nimetty The Final Prophecies of Nostradamus. Viimeisin ilmestyi vuonna 1989, ennen syyskuun 11. 2001. Erika on suuri Nostrisfani, joka on vakuuttunut ennustusten aitoudesta. Hän kuitenkin käsittelee niitä kiitettävän skeptisesti. Kun Erika listaa Nostradamuksen ennustuksia, niin selityksiin mahtuu yllättävän paljon "pieleen menneitä tai täysin epäselviä ennustuksia." Hän ei siis ole aivan täysin sekopäinen tyyppi.

Century I

LLXXXVII

"Earthshaking fire from the center of the earth will cause tremors around the New City. Two great immovable powers will war for a long time, then Arethusa will redden a new river."


Tämä on tulkittu tarkoittavan New Yorkia. Mutta kyseinen kohta on ymmärrettu vulkaaniseksi toiminnaksi, hyvällä syyllä. Maatajärisyttävä tuli maan keskuksesta on aika selvä vinkki. Laava muodostaa punaisia jokia. Tästä ei pysty vääntämään WTC:n terrori-iskua. Erika kirjoittaakin tämän kohdan todennäköisesti tarkoittaneen Newbergin kaupunkia, joka on Oregonissa. Newberg sijaitsee 45. leveyspiirillä. 45. leveyspiiri mainitaan toisessa Nostriksen tekstissä.

Toinen yritys.

Century VI

VLCXCVII

"The sky will burn at forty-five degrees. Fire approaches the great New City. Immediately a huge scattered flame leaps up when they want to have proof of the Normans."


New York sijaitsee 40 ja 45 leveysasteen välillä (lähempänä 40). Erikan mielestä tämä koskee jotain tulevaa tapahtumaa, eli jotain mitä tapahtuu vuoden 1989 jälkeen. Kaivetaan Yhdysvaltojen kartta esiin. Sormi 45. leveysasteen kohdalle itärannikolla ja sitten katsomaan mitä kaupunkeja siellä sijaitsee lähempänä kuin New York.
Newport löytyy kahdesti, Newberry, New Haven, Newburgh, New Castle, New Buffalo, ja varmasti muita kaupunkeja joiden nimessä on Uusi-etuliite löytyy. Mutta uudella mantereella on runsaasti oikeasti uusia kaupunkeja kun verrataan Eurooppaan. Samalla leveyspiirillä, tai suhteessa lähempänä kuin New York, on useita miljoonakaupunkeja: Montreal, Ottawa, Boston, Toronto, Detroit, Chicago, Milwaukee, Minneapolis, Seatle ja Portland. Mikä estää näitä olemasta ennustuksen kohde?
Ja sitten se outo kohta. Miten Normannit, eli ranskalaiset, liittyisivät WTC-iskuihin? Nostris kirjoitti: "Liekit iskevät kun jotkut haluavat todisteita ranskalaisista."

Erika Cheetham yhdistää tämän ennustuksen New Yorkiin, mutta ei onnistu selvittämään milloin ja miten se toteutuu. Tällöin ei voi puhua ennustuksesta. Parhaimmaan kyseessä on arvauksien pukeminen ambivalentin runouden kaapuun.

No comments: