17.8.07

Elokuva Älykkäästä suunnittelusta

Expelled The Movie

Sivuilla ei ole vielä mitään, mutta Post-darwinists kertoo lisää.

"The film, directed by Nathan Frankowski, features scientists like Rick Sternberg , Guillermo Gonzalez , and Caroline Crocker , who have been victimized by the Darwin cult. Stein also confronts a number of the cultists, including the Smithsonian congregation that drove out Rick Sternberg (and called security on the film crew!), as well as Richard Dawkins."

Kuulostaa lupaavalta! Takaa-ajokohtaus yliopiston käytävillä kun Gonzales juoksee karkuun vainoajiaan, Sternberg suojelee työpaikkaansa konekiväärillä, pirumainen Dawkins juonii taustalla ja Dembski tekee taas uraa ääniefekteillä. Nyt täytyy vain odottaa.

3 comments:

Anonymous said...

Pyysit palauttaessani Bart Ehrmanin Misquoting Jesus -kirjan, että laittaisin ne mainitsemani pari ongelmaa tänne blogiin. En löytänyt sopivampaakaan paikkaa, joten laitan sitten vaan tähän uusimpaan entryyn.

Sivu oli siis 160 ja rivit 14 sekä 16. En muista enää itse paikkoja, paitsi että toinen (pahempi) oli Ap.t. kakkosluvusta ja toinen luvusta 10. Tekstissä siis väitettiin, että kakkosluvun kohdassa sanotaan Jeesuksen tulleen Kristukseksi muistaakseni kuollessaan ristillä tms, mutta itse en (useita eri käännöksiä luettuanikaan) pystynyt edes kuvittelemaan, miten moisen tulkinnan voisi tehdä.

Kymppiluvun jae ei ollut yhtä paha. Tekstissä siis väitettiin, että siinä Jeesuksesta tuli Kristus kasteen yhteydessä, mutta viitattu Raamatun teksti sanoo ainoastaan että Jeesus voideltiin tuolloin Hengellä ja voimalla. Yhteys on selvästikin se, että "Kristus" tarkoittaa "voideltua", mutta todellisuudessa voitelu ei ollut asia, joka tapahtui juutalaisessa kulttuurissa vain yhden kerran ihmisen elämässä. Tekstissä olisi pitänyt vähintään mainita, että "voitelu" on tulkittava Kristukseksi tulemiseksi, että tätä jaetta voi käyttää tähän argumenttiin.

Molemmissa kohdissa oli siis vain annettu raamattuviite, ei lainattu itse tekstiä kuten yleensä. Tämä tietysti epäilykseni alunperin herättikin. En tosin yllättyisi hirveästi, jos kakkosluvussa olisi kyse vain kirjoitusvirheessä viitteessä, joka on sitten ehkä korjattu jonkin myöhemmän painoksen erratassa.


Koska en ole aiemmin kirjoittanut tähän blogiin, lienee syytä esitellä itseni. Olen fundamentalistikristitty, pahinta laatua. Syön pakanalapsia päivälliseksi ja illan tullen uhraan heidän verensä uhrialttarilla Herralle Sebaotille.

Anonymous said...

Mitä itse aiheeseen tulee, niin tämä olisi ollut paljon parempi tuplafilminä Christ House: Planet Error sekä Christ House: Dawkins Proof. Juonet voitte päätellä itse.

Katsoisin.

Paholaisen Asianajaja said...

Tervetuloa! Laitan kysymykset Ehrmanista eteenpäin Infidelssiin. Nyt Medusan sinetti alkaa.