31.12.10

Lärväkirjailua vuonna 2011

Uusi vuosi ja uudet kujeet. Tänä vuonna pyrin panostamaan myös Facebookissa, tuossa CIA:n puolisalaisessa tietojenhankintaprojektissa. Liittymällä Paholaisen Asianajaja-blogin ryhmään voit osallistua uuteen kilpailuun.

Kilpailun tarkoituksena on laatia tyylikäs logo. Osallistu lataamalla kuvaehdotus ryhmän seinälle. Taitavin artisti voittaa yhden kirjan näistä vaihtoehdoista:

Dr Jonathan Swan's Quack Magic - The dubious history of health frauds and cures

Tuhansien aatteiden maa - ääriajattelua nyky-Suomessa

American Fascists - The Christian Right and the War on America


Kilpailu päättyy tammikuun viimeisenä päivänä.

Facebookin ryhmään kannattaa myös laittaa kaikki havaitut huuhaa-uutiset, salaliitteorisoinnit ja oudoimmat kreationistien sanailut. Vinkkien lukeminen nopeutuu ja mahdollisesti pääsen jopa bloggaamaan useammasta aiheesta (jos vilkas sosiaalinen elämäni sen sallii).

30.12.10

Näin menetin uskoni evoluutioteoriaan, osa 2

Kasvatuksen teorian ja tradition professori Tapio Puolimatkan Tiedekeskustelun avoimuuskoe-kirjan lukeminen etenee. Kerkisin yhtenä iltana katsomaan Puolimatkan luennon yleisökysymyksiä esittelevän videon. Eräs kohta videolla aiheutti kulmakarvojeni kohoamista. Kirjassaan Puolimatka ottaa varman ja jyrkän kannan evoluutioteorian huonouteen biologian selittämisessä. Ei välimuotofossiileja. Ei yhtään vähittäistä kehityssarjaa. Ei tarvittavia mutaatioita. Luonnonvalinta ei tuota monimutkaisuutta. Jopa parhaat argumentit evoluution puolesta ovat vain "esikoululaisten tasolla tai ihan pikkusen alle". Puolimatka on siis perehtynyt tarkasti evoluutioteorian hienouksiin. 

Mutta mitäs tämä oikein on? 9:55 kohdalla Puolimatkalta kysytään maailman iästä. Maailman ikä on epävarma ja tulkinnoista kiinni oleva asia. 11:35 Puolimatka kertoo, että hänen pätevyysalue on filosofia eikä iänmääritys. On toki mielenkiintoista ajatella erilaisia vaihtoehtoja. Tapsa on vain epävarma siitä onko planeettamme joitain tuhansia vuosia vanha vai pari miljardia vuotta vanha. Mieluummin hän toisi luennolleen kristittyjä ajanmäärityseksperttejä. 

Argumentteja pitkän iän ja lyhyen ajan välillä on paljon eikä Puolimatkalla ole omien sanojen mukaan taitoa arvioida niitä argumentteja. Mutta hän painottaa, ettei aika saisi olla kiistakapula kristittyjen kesken. Kunhan ylistetään Herraa yhdessä. Todella ihailtavaa avomielisyyttä niinkin yhdentekevästä asiasta kuin maailman iästä. 

Tai sitten epämääräisyysmanööveri on lainattu IDeistien Big Tent-taktiikasta, jolla haetaan suurinta mahdollista tukijoukkoa uskovien massoista. Noh, takaisin kirjan pariin. Sivulla 86 Puolimatka edistää perusryhmäbiologiaa.

"Yksikään nykyisin vaikuttavista luomisteorian valtasuuntauksista ei usko lajien muuttumattomuuteen. Luomisteoreetikot pitäytyvät perusryhmäajatteluun, jonka mukaan perusryhmän sisällä syntyy uusia lajeja mikroevoluution tuloksena."
Nykyisten luomisteoreetikoiden parissa todellakin hyväksytään mikroevoluutio. Mikro ja makrotason erottelun ilmestyessä 30-luvulla jotkut protestoivat jopa mikrotason kehityksen hyväksymistä. Jos lajit voivat muuttua pienen askeleen verran, niin mikä estää askeleiden kertymisen useiden sukupolvien aikana, he kysyivät. He eivät päässeet valtasuuntauksen sisälle. Perusryhmät ovat kreationistien tapa näyttää tiedemiehiltä

Veikkaan ettei Puolimatka ole perehtynyt siihen miten luomisteoreetikot tutkivat perusryhmien rajoja. Ehkä kirja paljastaa minun olevan väärässä. Filosofinen kinastelu Puolimatkan kriitikoiden ja kirjailijan välillä ei tunnu viihdyttävältä lukuhetkeltä. Niin Skepsis ry kuin Kari Enqvist ovat aivan väärillä poluilla, eivätkä ymmärrä ajankohtaisia filosofisia linjauksia tietoteorioiden maailmassa. Naturalismin puolustajilla on arsenaalissa tunteisiin vetoamista oikeiden argumenttien sijaan. Sivulla 149 on vihdoinkin selvennystä siitä mitä naturalistit ovat pitäneet poissa tieteestä kaikki nämä vuodet. 

Puolimatka selittää selkeästi miten kristinusko vaikuttaisi tieteessä, kun dialoginen pluralismi hyväksytään. 

1) Maailmankaikkeus on älykkään olennon luomus, joten maailmankaikkeudessa on järjestystä. Tämä järjestys tekee mielekkääksi tutkia maailmankaikkeutta tieteellä. 

2) Maailmankaikkeus on vapaan äärettömän olennon luomus, joten maailmankaikkeus voi olla odotustemme vastainen. Vain kokemusperäinen tutkimus paljastaa meille asioita maailmankaikkeuden rakenteesta. 

3) Maailmankaikkeuden rakenne avautuu ihmisjärjelle, koska sekä ihmisjärki että maailma ovat saman Jumalan luomia. Naturalismiin uskovat ateistit taas joutuvat elämään sattumanvaraisen maailmankaikkeuden mielettömyydessä. Heillä ei ole perusteluja sille, että havaintoihin voi luottaa. 

Lisäksi, jos ihminen on kehittynyt olio, niin luonnonvalinnan välinpitämättömyys asioiden totuuksista johtaa siihen, ettei kehittynyt ihmismieli ole täydellisen luotettava. Kuitenkin oikeassa maailmassa niin ateisti kuin kristitty ovat samalla linjalla selitysten kanssa. Molemmat näkevät, ettei ihmismieli ole täydellisesti toimiva. Näemme illuusioita ja koemme muita aistiharhoja. Teemme ajatusvirheitä. Ja niin edelleen. Jos naturalismin perusteista johdetaan epäluotettava ihmismieli, niin vastaavasti kristitty selittää havaittua vajaata mieltä syntiinlankeemuksella. Sama havainto, eri tulkinnat, samat seuraamukset. 

Tietenkin Puolimatka suosii jumalolentoon perustuvaa tulkintaa. Mikäs siinä. Ei vieläkään selvää tietoa siitä miten tutkimusten teko muuttuisi, jos kristinuskoon perustuvat näkökulmat päästetään tieteeseen. Mitä tutkijat tekisivät eritavalla? Ehkä vastaus löytyy jostain kirjan sivuilta. Puheet siitä miten kristinusko on edistänyt tieteen kehitystä ovat muuten irrelevantteja sen suhteen onko Jumala olemassa. 

Seuraavaksi Puolimatka käy läpi Lysenkon tiedepetokset Neuvostoliitossa, sosiaalidarwinismin historian, tieteen yhteydet rasismiin sekä luonnollisesti myös Hitlerin halut noudattaa luonnon asettamia oppeja siitä miten alempiarvoiset rodut karsitaan.

"Skip to the end." Tim in Spaced

Sivulla 240 ilmestyy mielenkiintoisempaa tekstiä. Aiheena teistisen lähtökohdan anti tieteelle. Puolimatka kirjoittaa, että roska-DNA:n käsite on jarruttanut tieteen edistymistä. Älykkään suunnitelman avulla tiedemaailma olisi päässyt nopeammin pidemmälle. Suosittelen tarkistamaan miten IDeistit reagoivat roska-DNA:n tutkimiseen. Lisäksi hieman taustaa roska-DNA:n historiasta tieteessä. Lyhyesti: tutkijat ovat etsineet roska-DNA:n toimintoja 70-luvulta lähtien. Ilman teistisiä perusteluja.

"Älykkään suunnitelman pohjalta ei ole mielekästä olettaa, että DNA:ssa olisi suuria määriä tarpeetonta koodia."

 

Toisaalla William Dembski on todennut, että älykäs suunnittelija voisi jättää perimään "kuollutta koodia."

However, even a putatively perfect or superhuman intelligent designer - one capable of designing the biochemical underpinnings of life - is arguably not required to produce perfect, flawless or optimal designs.
- William Dembski 

 Joten IDeistit voivat kinastella siitä missä menee hyväksyttävän roska-DNA:n määrä. Puolimatkalta pitäisi kysyä miksi sipuli tarvitsee viisi kertaa enemmän koodaamatonta perimää kuin ihminen? Seuraa pitkät sepustukset kriitikoiden kritiikistä. Freudia. Lisää kristinuskon merkityksestä. Uusdarwinismi on uskonto. 

Sivulla 337 Puolimatka jaottelee darwinismin ja jaksottaisen tasapainotilan (punktualismin) toistensa vaihtoehdoiksi. Sivun 348 paikkeilla Puolimatka esittää, että Darwinin teoria hyväksyttiin sen tarjoaman maailmankuvamuutoksen takia. Evoluutioteoriaa ei todistettu oikeaksi Darwinin aikana. Darwinin teoria mahdollisti naturalismin ja tieteen yhdistämisen. Enää ei tarvinnut nojautua luomisteorioihin. Sen sijaan luontoa tulkittiin tavoitettavissa olevien havaintojen perusteella.

"Ennen vuotta 1859 oli muodikasta ja älyllisesti kunnioitettavaa tarkastella biologista elämää epäjatkuvana järjestelmänä - seurauksena siitä, että Jumala oli kerta toisensa jälkeen puuttunut maailman kulkuun. Vuoden 1859 jälkeen tuli älyllisesti kunnioitettavaksi tarkastella elämää pitkien aikakausien aikana vaikuttavien puhtaasti luonnollisten prosessien luonnollisena tuotteena."
Vihdoinkin Puolimatka pääsee evoluutioteorian kritisoimiseen. Tai oikeastaan darwinistien kirjoittamien populaarijulkaisujen kritisoimiseen. Edessä on samat seitsemän argumenttia, jotka tulivat vastaan Cafe Raamatun haastattelussa. Niistä lisää seuraavalla kerralla.

29.12.10

Kohta paukkuu ja ufot tulloo

Tarkistin kalenteristani onko loppu oikeasti lähellä. Kyllä se on. Näyttäisi siltä, että pöytäkalenterini viimeinen sivu tälle vuodelle on joulukuun 31. Tästä täytyy päätellä mayakalenterikauhistelulogiikalla, että maailmanloppu saapuu parin päivän kuluttua. Onneksi maailmanloppu kerkiää tulemaan sitä ennen, jos muistelemme miten ihmiskuntaa varoiteltiin kuluvana vuonna.

Vuoden 2009 loppulla netissä kiersi varma huhu tulevista ydinpommi-iskuista Yhdysvalloissa. Se olisi Illuminatin järjestämä false-flag operaatio. Fissiot eivät popsahdelleet tänäkään vuonna.

Samanlaiset kauhistelut ydinpommeista ilmestyivät kesällä 2010, kun nettiväki näki Operaatio Blackjackin kuvia. Havaintoja uudesta maailmanjärjestyksestä-blogissa huomautettiin, että Aurinko muuttaisi kesällä ihmisten dna:ta.

Myös vuosittainen lupaus ufo-invaasion ilmestymisestä tapahtui. Ufojen kiistämätöntä ilmestymistä luvannut Stanley Fulham lupasi panna maineensa digitaalivaa'alle. Valitettavasti Fulham kuoli syöpään 19. joulukuuta. Hän ennusti New Yorkin taivaalle avaruusaluksia, ja siellä näkyikin pieniä kirkkaita palloja, joita on kovin vaikea erottaa karanneista heliumpalloista (joita jaettiin ilmaiseksi Times Squarella). Fulhamin viimeinen ennustus tulevista avaruusolioista:

Interventions will then accelerate, not so much over our cities, but dispersed over our continents with sightings increasing in duration. The intent of these interventions is to increase mankind’s acceptance of the alien phenomena, so that hopefully, we will be prepared to accept a face-to-face encounter and communicate, perhaps as early as next year (2011)…. Objective—a dramatic introduction of the alien reality—an appearance at the United Nations.

DADT:n kumoamisen seuraus

Kristillisen WorldNewsDaily-uutissivuston perustaja Joseph Farah on vihdoinkin saanut vastauksen Jumalalta. Hän oli varmasti kovassa shokissa, kun presidentti Obama allekirjoitti lain, jolla kumottiin Älä kysy, älä kerro-laki. Eli parin kuukauden kuluttua Yhdysvaltojen puolustusvoimissa palvelevat homoseksuaalit saavat tahtoessaan pitää avoimesti yhteyttä perheisiin (PERHEISIIN ei perseisiin) ja puolisoihin ilman pelkoa rangaituksista. Tämä jos mikä on kauhistus Farahin kaltaiselle heteromiehelle. Sotilaat eivät sodi kunnolla, jos he ovat tietoisia taistelutovereiden seksuaalisesta suuntautumisesta. Siksi Farah vaatii puolustusvoimien boikotoimista. Kunnon heterot eivät saisi enää värväytyä seksuaalisesti poikkeavien joukkoihin.

So what's next if the U.S. military opens up its ranks to flaming homosexuals, transsexuals, transvestites, lesbians and other sexual deviants du jour?


Pentagonin teettämän tutkimuksen mukaan n. 265,000 henkeä lähtisi lätkimään armeijan henkilöstöstä, jos heidän vieressä palveleva henkilö paljastuu ei-heteroksi eikä saisi potkuja paljastumisen seurauksena. Farah lainailee parempia lukuja asiantuntijalta.

Military analyst Bob Maginnis, a retired Army lieutenant colonel and senior fellow for national security at the Family Research Council, said the real number could exceed half a million.

"Twelve-point-six percent is just the people who said they would leave," Maginnis told WND. "If you add in the number who said they 'might' leave, you get 23.7 percent. That would be 528,000, when you count both active duty and reserves."


Farah toteaa raskain näppäimistön näppäilyjen saattelemana, että hän suosittelee kaikkia kunnon kansalaisia lähtemään armeijasta. Sotilaista kun muokataan vinoutunut laitos.

If the U.S. military is going to be transformed into just another tool of twisted social engineering, rather than a force designed to defend America's national security interests, dedicated, brave and upstanding young men and women should no longer participate of their own free will. It's just that simple. Let the politicians cobble together a military of social deviants if they think they can.

After all, this is simply a plan being orchestrated by a regime that loathes the military and seeks to destroy it. Maybe it's time for America to recognize what that will mean to the future of the country.


Loppuun jälleen kerran Ainoa Oikea Totuus, joka tulee jälleen kerran Bill Hicksiltä.

28.12.10

Näin menetin uskoni evoluutioteoriaan, osa 1

Sorruin kamalaan syntiin. Vastoin kaikkia hyviä periaatteitani menin ostamaan Tapio Puolimatkan uusimman kirjan: Tiedekeskustelun avoimuuskoe, jota suomalaiset IDeistit ylistävät vuoden parhaaksi tiedekirjaksi. Kädessäni oleva järkäle tulee tuottamaan monta bloggausta. Kirja on Tapio Puolimatkan yhteenveto teismin paremmuudesta ateistisen naturalismin rinnalla. Tiedekeskustelun avoimuuskoetta on kritisoitu pariin otteeseen internetissä, mm. Ateismista-blogissa.

Pyrin heittämään läppää Puolimatkan teksteistä tutulla tyylilläni niistä asioista jotka herättävät kiinnostusta. Lopullisina maaleina minulla on ottaa selvää näistä:

1) Kristillinen tiede (jota naturalistit eivät päästä tiedemaailmaan), miten se toimii?

2) Evoluutioteorian kritiikki, eli mitkä ovat niitä asioita joita naturalistit eivät suostu pohtimaan tiedemaailmassa?

Puolimatkan perusteesit ovat tulleet tutuiksi nettikeskusteluista ja luentosarjoista. Ehkä kirjassa on jotain aivan uutta tietoa siitä miksi evoluutioteoria ei ole pätevää tiedettä. Kaikkein eniten kiinnostaa saada selvää siitä, mikä on älykkään suunnittelun teoria ja miten sillä tehdään tiedettä.

Aloituksessa koin lämpimän virtauksen pitkin selkärankaani. Vastoin kaikkia IDeistien opetuksia, Discovery Instituten tiedotteita ja William Dembskin saarnoja, professori Puolimatka toteaa suoraan ja ylpeästi, että Jumala on olennainen komponentti älykkään suunnitelman teoriassa. Kerrassaan virkistävää nähdä miten joku ei teeskentele suunnittelijan olevan tuntematon osallistuja ID:n maailmassa. Pohtiessaan tulisiko älykkään suunnitelman teoria sulkea tieteen ulkopuolelle (s. 35) hän käsittelee naturalismin ja ID:n kaksintaistelua. Tekstissä on itsestäänselvää, että Jumala on mukana älykkään suunnitelman teoriassa. Puheet "Jumalan suunnitelmasta" ja "Jumalan luomistyöstä" nostaisivat vastalauseita esim. Dembskin villapaidassa. Sivulla 40 Puolimatka muistuttaa, että naturalistit eivät uskalla ottaa huomioon syntiinlankeemuksen seuraamuksia, kun tarkastellaan vaikkapa ihmisten rakenteiden rappeutumista. Hän lainaa tietoa mutaatioista nuoren maailman kreationisti Pekka Reinikaiselta. Tästä avoimesta Jumalan käytöstä ID-teoriassa Puolimatka ansaitsee kunnon tartuntaelimen ravistuksen.

Puolimatka on aivan oikeassa muistuttaessaan, että ateistit/evolutionistit/naturalistit syyllistyvät virheeseen esittäessään erilaisia arvioita siitä miten Jumala ei olisi luonut joitakin rakenteita. Puheet siemenjohtimien "oikeista" reiteistä pitkin kehoa eivät liity siihen onko piuhat vedetty suunnitelman kautta. Kuten IDeisti Michael Behe on todennut, huonosti suunniteltu on kuitenkin suunniteltu. Siksi kädenvääntö typeristä ratkaisuista luonnossa on yhdentekevää niiden suunnitelmallisuudelle. Voimme ainoastaan todeta, että suunnittelija(t) rajoittivat luomisvoimiaan yhteisen polveutumisen asettamiin rajoihin.

Huonona puolena pidän sitä, että Tapsa hakee naturalistien tieteelliset argumentit populaarijulkaisuista. Näin löytyy useita lainauksia tutkijoilta, jotka selittävät asioita Jumalan oletetun näkökulman kautta. Kai se on ymmärrettävää, sillä hänen kirjansa on tarkoitettu populaariyleisölle, vaikka se sisältääkin korkealentoista filosofiaa. Toisaalta tuo populaarinen ote tarkoittaa sitä, ettei Puolimatkan tekstissä lähdetä yksityiskohtaisemmalle polulle. Esim. tieteen historiasta lyhyesti kirjoittaessaan hän on unohtanut jotakin olennaista. Ensin esitellään sitä miten naturalistit ovat lokeroineet älykkään suunnitelman tieteen ulkopuolelle JA väittäneet ID:n väittämien olevan testattavissa (sekä tietenkin kumottavissa).


"Esittäessään todisteita älykkään suunnitelman teoriaa vastaan Bargum ja Kokko samalla olettavat, että älykkään suunnitelman teoria on empiirisesti testattavissa ja kumottavissa. Heidän väitteensä, jonka mukaan [ID:n] oletus estäisi meitä hankkimasta tietoa todellisuutta ohjaavista säännöistä, ei tee oikeutta tieteen historialle. Juuri älykkääseen suunnitelmaan uskovat tieteentekijät ovat kaikkein innokkaimmin pyrkineet paljastamaan maailmankaikkeutta ohjaavia lainalaisuuksia. Juuri tuonpuoleiseen Lainsäätäjään uskova kristillinen Eurooppa pyrki kaikkein innokkaimmin paljastamaan maailmankaikkeuden lakeja."


Muistutus Puolimatkalle: Juuri kristilliset geologit hylkäsivät tulvageologian, eli Raamatun ilmoittaman vedenpaisumuksen, ennen Charles Darwinin syntymää. Vedenpaisumusmyytin kaivoivat haudasta Yhdysvaltalaiset kreationistit 60-luvulla. BTW, Puolimatka uskoo Raamatun ilmoittamaan Nooan arkkiin, mutta ei ole varma siitä oliko vedenpaisumus paikallinen vai maailmanlaajuinen.

Sitten Puolimatka erehtyy mollamaan rakasta jumalolentoa. Sivulla 50 väitetään erittäin solvaavalla tavalla, ettei Lentävä spagettihirviö ole pätevä selitys. Aiheena on ihmisen ja jumalolentojen välisen vuorovaikutuksen arvointi. Vaikka yliluonnolliset elementit pitäisi ottaa vakavasti tieteessä, niin se ei tarkoita, että kaikki yliluonnolliset elementit ovat samanarvoisia.

"Se, että yliluonnollinen on otettava vakavasti, jos haluamme puhua Jumalasta, ei tarkoita, että avaisimme rajoittamattomien kummallisuuksien Pandoran laatikon. Mikä tahansa käsitys Jumalasta ei ole yhtä hyvin perusteltu. Jumalan täytyy olla sellainen, että hän voi olla selitys tarkasti hienosäädetylle ja mittasuhteiltaan valtavalla maailmankaikkeudelle. Ateistisen retoriikan suosikkijumalat "suuri kurpitsa" tai "lentävä spagettihirviö" eivät kelpaa tällaiseksi selitykseksi."


Miksi eivät kelpaa? Miten Puolimatka selvittää minkälainen käsitys Jumalasta on lähempänä totuutta kuin toinen käsitys? Puolimatkan hyväksymä käsitys Jumalasta on sellainen jota hän tarvitsee selittämään maailmankaikkeutta, joten se käsitys on hyväksyttävä.

Seuraavassa osassa syöksyn Puolimatkan kirjoittaman evoluutiokritiikin kimppuun. Toivottavasti matkan varrella tulee vastaan sellainen älykkään suunnitelman teoria, jolla pystyy tekemään tiedettä. Kolme vuotta sitten tilanne oli huono ID:n kannalta. IDeisteillä ei ollut älykkään suunnitelman tieteellistä teoriaa. Ehkä jostain tulee esiin se kristillinen tiede ja selvitys siitä miten sellainen tiede selvittää esim. tällaisen mysteerin. Filosofi Plantingalta lainattu argumentti naturalismin hurr durrimaisuudesta ei jaksa kiinnostaa.

Sain myös vinkin Puolimatkan tulevasta luennosta Helsingissä. Se järjestetään tammikuun 15. päivä Pyhän Marian kirkossa klo 19:00. Näillä näkymin teleporttaan paikalle muistiinpanovälineiden kanssa.

27.12.10

PowerBalance: "no credible scientific evidence"

Hologrammirannekkeen valmistaja PowerBalance reagoi Australiassa langetettuun tuomioon. Markkinointiviranomaiset antoivat huomautuksen virheellisestä mainonnasta. PowerBalance määrättiin poistamaan mainoksensa ja esittämään julkisen lausunnon mainosten perumisesta Australiassa.

Yeeeeeeeeeeeeeeeeah!


Corrective Advertisement
Power Balance wristbands

In our advertising we stated that Power Balance wristbands improved your strength, balance and flexibility.

We admit that there is no credible scientific evidence that supports our claims and therefore we engaged in misleading conduct in breach of s52 of the Trade Practices Act 1974.

If you feel you have been misled by our promotions, we wish to unreservedly apologise and offer a full refund.


PowerBalance myöntää ettei heillä ole luotettavaa tieteellistä tutkimustulosta tuotteen toimimisesta tasapainon, voiman tai notkeuden lisäämisessä. Firma tarjoaa mahdollisuuden saada rahat takaisin. Mutta toistaiseksi vain Australiassa. Suomalaiset hologrammitasapainoilijat saavat tyytyä sijoitukseensa.

26.12.10

Sota joulua vastaan

Sota joulun ainoasta oikeasta merkityksestä laantui, kun niin uskonnottomat kuin uskonnolliset viettivät joulua omien perinteiden mukaan. Mutta on hyvä nähdä varoittava viesti siitä miten tosiuskovaiset varoittavat joulun merkityksen tärkeydestä. Joulu on vain ja ainoastaan Jeesuksen syntymäpäivä. Repent Amarillo on se kristittyjen ryhmä, joka tekee aktiivisesti työtä moraalisen yhteisön rakentamiseksi. Hieman esoteerisin keinoin.

25.12.10

USA:n armeija huolissaan uskonnottomista

Yhdysvaltojen asevoimissa palvelevat joukot ovat tarkan arvioinnin alla. Sotilaat joutuvat täyttämään kyselyitä, joilla arvoidaan heidän palvelukykyä. Soldier Fitness Tracker-lomakkeissa tiedustellaan sotilaiden pätevyyttä sosiaalisessa kanssakäymisessä, perhe-, tunne- ja henkisessä elämässä. Kersantti Justin Griffith sai huomata, ettei lomakkeissa kannata paljastaa olevansa uskonnoton. Lomakkeissa oletetaan, että henkilökohtainen suhde johonkin jumalolentoon takaa tasapainoisen ja toimivan sotilaan. Ilman jumalolentoihin uskomista sotilas altistuu ontolle elämälle eikä hän välttämättä ymmärrä mitä ympärillä tapahtuu. Sotilaan arvot ja periaatteet ovat kyseenalaisia.

Nyt armeijassa palvelevat sotilaat haluavat muuttaa kyseisten lomakkeiden arviointiperusteita. He olettavat, ettei palveluskykyihin liity sotilaan henkisen elämän sisältö. Aivan kuin ateisti pystyisi muka ampumaan kiväärillä yhtä tarkasti ja vakaasti kuin kristitty.

24.12.10

Evoluution todiste on on todiste ID:stä

Discovery Instituten pro-älykäs suunnittelu lakimies Casey Luskin on jälleen perehtynyt tiedeuutisiin. Kuten miehellä on tapana, tulkitaan kaikki tiedeuutiset evoluutioteorian ongelmiksi. Kreationistien suosikki naljailuja on todeta, että roska-dna onkin evidenssiä Jumalan luomistyöstä. Eläinten perimässä ei ole turhaa kamaa, sillä suunnittelijan tuotoksilla on jokin tarkoitus. Darwinistit ovat eksyttäneet pätevää tieteellistä tutkimusta, kun he ovat inttäneet sokeina hyödyttömien dna-pätkien perään.

Luskinilla ei ole kovin vakuuttava menneisyys luonnontieteisiin eksymisessä. Tiktaalik-fossiilin merkityksen kritisioimisessa lakimiehellä meni pari asiaa sekaisin. Eikä ajatteluprosessi sujunut kovin hyvin, kun Luskin perehtyi geenien jännittävään maailmaan.

Ei ole mikään yllätys, että kirjoittaessaan roska-dna:sta Luskinilta irtoaa kovin outoja asioita. Lakimies on lukenut Science-lehteä. Siinä selitetään miksi roska-dna pitäisi heittää oppikirjoista roskakoriin. Geenien säätelymekanismit ovatkin luultua monimutkaisempia! Koodaamattomat dna-pätkät eivät olekaan täysin hyödyttömiä.

Varsinainen hauskuus alkaa, kun Luskin selittää MSNBC.comin tiedeuutista. Hän kiteyttää uutisen näin:


Likewise an article at MSNBC noted that mice could survive without certain stretches of "junk" DNA, but that DNA was "ultraconserved" across different species of mammals, hinting at function

Sama havainto nisäkkäiden jakamasta ja hyvin säilyneestä dna-pätkästä tarkoittaa myös sitä, että niillä on yhteinen esi-isä. Uutisessa kerrotaan miten ihmisillä, koirilla, rotilla ja hiirillä on yhteinen sukupuu. Eli eliöt ovat eläneet ja kehittyneet toisiksi lajeiksi miljoonien vuosien aikana. Mutta jos niiden dna on suunnittelun tulos, niin Casey Luskin on kampanjoimassa ohjatun evoluution puolesta. Eli teistisen evoluution. Juuri sen evoluutiotulkinnan jonka IDeisti William Dembski on tuominnut älykkään suunnittelun viholliseksi.

Luskinin taktiikka on ovela. Darwismi kukistetaan käyttämällä sille kertyvää tieteellistä näyttöä sitä vastaan.

23.12.10

Vuoden viimeinen kilpailu

Julistan joulurauhan blogiini. Kirjoittelut jäävät vähemmälle (vain vknlopun ajaksi), sillä keskityn kirjojen lukemiseen ja dvd-leffojen katseluun. Haluan kuitenkin levittää epäilyn ilosanomaa. Jos olet niitä onnettomia sieluja, joiden talouteen ei saavu posteljoonin tuomana Skeptikko-lehteä, niin edessäsi on valoisa tulevaisuus. Voit voittaa itsellesi Skeptikko-lehden. Uskottavaa ja todennäköistä! Osallistu arvontaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen diabolieh AT yahoo . com Otsikoksi "Kilpailu".

Viisi onnellista ihmistä pääsee koskettamaan sellaista lehteä, jonka hallussapito tekee hänestä fiksumman, lisää energiatasoja, harmonisoi karmat, nostaa seksuaalista viehätysvoimaa 15 % hänen suosiman sukupuolen (tai sukupuolten) parissa. Tarjolla satunnainen otanta, eli yksi Skeptikko 3/2010, kaksi Skeptikko 4/2010 ja kaksi Skeptikko 5/2010 lehteä.

Jos et veikkaa et voi hävitä. Kilpailu päättyy sunnuntaina kello 19:00.

------------------------

Voittajat on selvitetty.

Pyydän seuraavia ilmoittamaan sähköpostissa osoitteen jonne laitan tulemaan Skeptikkoa.


S. Tamminen

A. Leppänen

T. Myllyniemi

J. Karjalainen

J. Toivonen

Koleraa ja tapettuja noitia

Koleraepidemia jatkuu Haitissa. Yli 2500 ihmistä on kuollut sen seurauksena. Kansalaisten taikausko ei ole kadonnut minnekään. Tappavan taudin etenemisestä syytetään voodoopappeja ja parantajia. Noitavainojen takia Haitissa on lynkatty jo 45 ihmistä. Heitä kivitetään hengiltä tai hakataan viidakkoveitsillä.

YK: Homojen teloitus ei niin paha asia, osa 3

YK:ssa äänestettiin kuolemanrangaistuksen määritelmästä ja säännöistä. Afrikkalaiset maat saivat tukea arabimailta, ja sen seurauksena äänestettiin julistuksen sisällöstä. Muutoksessa poistettiin maininta seksuaalivähemmistöistä kuolemanrangaistuksen ansaitsevana rikoksena.

Mutta Yhdysvallat rientää apuun. USA aloitti uuden äänestyksen, jossa ehdotettiin seksuaalivähemmistöjen palauttamisesta listalle. Eli homoja ei saisi teloittaa mielivaltaisesti vain heidän seksuaalisen suuntautumisen takia. 93 maata äänesti puolesta. 55 vastaan. 23 pidättäytyi äänestämästä.

Zimbabwen lähettiläs muistutti ennen äänestystä, etteivät he aio hyväksyä eläimiinsekaantumista ja pedofiliaa.

Loukkaava ateistien bussimainos, osa 2

Teksasilaisen Fort Worthin kaupungissa liikkuu neljä linja-autoa, jotka esittelevät ateistien mainoksia. Mainokset aiheuttivat negatiivisia reaktoita. Jotkut kristityt loukkaantuivat sanomasta, jonka mukaan jotkut ihmiset voivat olla hyviä ihmisiä ilman jumalolentoja hönkimässä olkapäillä. Pastorit aloittivat boikotin bussifirmaa vastaan. Firma ilmoitti yhtiöpalaverin jälkeen, etteivät he enää laita linja-autoihinsa uskontoon liittyviä mainoksia. Uskonnollisten mainosten kielto ei kuulemma johdu ateistien kohua aiheuttaneesta mainoksesta, vaan kohuun tuhlautuneesta reagoinnista. Linja-autoliikenteen pyörittämisen sijaan työntekijöiden aikaa tuhlaantui uskonnosta kinasteluun.

Boikottia vaatineet kristityt valittavat, että nyt tehty kompromissi on huonompi kuin aloitustilanne. Olisi ehkä kannattanut antaa kukkien kukkia ja sitä rataa...

Uskovaiset protestoijat järjestävät vastakampanjan jumalattomalle mainokselle. Uudessa mainoksessa todetaan, että ihminen on parempi Jumalan kanssa.


Tatum, president of the local chapter of the Southern Christian Leadership Conference, said his organization's response to the ad is a new campaign called "Better with God." They're hoping to get one million supporters behind the cause.
"They may be good without him," Tatum said, "but we can say they're better with him."

22.12.10

TJT taas vauhdissa



Kaikkien rakastama nuoren maailman kreationisti TJT on palannut kuvioihin. Tai oikeastaan häneen liittyvä rikosilmoitus on aiheuttamassa kohua pienen evo vs kreationismi piirin parissa.

Raamattu.tarinoi.fi sivusto suljettiin jokin aika sitten. Nimimerkki heinähattu kertoo asiasta hieman lisää:

Se pölvästi laittoi sähköpostia työantajalleni sekä työkavereilleni elokuussa. Oletti ilmeisesti herjaamisen ja uhkailun kautta järjestävänsä minulle potkut. Rikkoi sen verran paljon lakia, että joutuu siitä nyt vastuuseen. Enempää en halua tässä vaiheessa aihetta kommentoida. Espoon poliisi selvittelee sitä, mutta työruuhkan vuoksi asia menee vielä vuoden vaihteen yli.


Todellakin. Tietolähteiltä saamieni tietojen mukaan TJT:stä on tehty rikosilmoitus Espoon poliisille.

TJT on ottanut selvää Raamattu.tarinoi sivun ylläpitäjästä. Yhteydenpidossa hänen kanssa TJT on tehnyt selväksi, että tietää myös perheenjäsenten nimet. Creepy but still not illegal. Työnantajalle kirjoittelu on myös vähemmän mairitteleva toimintatapa. Viestien sisältö ratkaisee miten poliisit suhtautuvat kirjoitteluun. Tätä asiaa täytyy seurata vuonna 2011.

Tämän takia ei koskaan ikinä milloinkaan kannata ottaa mitään TJT:n kirjoitusta vakavasti. Elämässä on vähemmän stressiä, kun heittää leikiksi kyseisen herrasmiehen kohdalla. Kreationistin kirjoitukset valkoisten ylivallasta ja WhitePowerRanger ihastelut GoogleGroupsin evoluutio-palstalla ovat selkeä merkki siitä, ettei häneen kannata tuhlata aikaa.

Paitsi maximum trollauksen muodossa.

Satun olemaan siinä mielessä hyvässä asemassa, että olen immuuni työnantajalla kirjoitettaville valitukselle. Kannattaa olla perheyrityksen omistaja. Eikä minusta kannata levittää skandaaleja, sillä olen ihan omin voimin tuhonnut maineeni täällä Toijalassa.

Otsonia sisään, HIV ulos

Aamulehden mielipidepalstalla Suomen happituotteen edustaja Pekka Lahtinen pääsi paljastamaan lääketeollisuuden ja tiedemaailman salaisuuden. Kun uutisissa on kohistu kantasolusiirroilla parannetusta hiv-potilaasta, niin se ei olekaan mikään uutinen Lahtisen kaltaisille ihmisille. Lienee viisainta kopioida Lahtisen kirjoituksen olennaisinta kohtaa.

Kysymyksessä ei kuitenkaan ole ensimmäinen parantunut hiv-potilas. Iltalehti kirjoitti etusivulla 2.6.1995, että "hiv-potilas sai puhtaat testitulokset". Sama lehti kirjoitti 19.2.1996, että hiv on pysynyt potilaasta kateissa jo kahdeksan kuukautta.

Kyseinen suomalainen potilas parannettiin käsittelemällä verta kolmiatomisella hapella eli otsonilla. Raporttien mukaan maailmalla on otsonihoidoilla saatu useita satoja hiv-positiivisia potilaita hiv-negatiivisiksi. Kun kantasolusiirtoon liittyy sivuvaikutuksia ja jopa kuolleisuutta, ostonihoidot ovat osoittautuneet hyvin turvalliseksi hoitomuodoksi.

Luonnonaineena otsonilla ei ole mahdollisuutta saada patenttia ja lääketehtaat eivät siksi ole kiinnostuneita siitä. Lääkärit eivät myöskään saa hoitomuodosta koulutusta. Rahako on se, joka ratkaisee?

Pekka Lahtinen


Pahuksen lääketehtaat ja heidän loppumaton ahneus! He olisivat voineet parantaa tuhansia ja tuhansia hiv-potilaita. Miten tässä näin pääsi käymään? Pikainen tiirailu Suomen happituotteen sivuilla paljastaa, että happiterapian hämmästyttävällä teholle löytyy peräti "tuhansia lääketieteellisiä tutkimuksia ja artikkeleita."

Minun ei tarvitse haaskata aikaa pohtimalla otsoniterapian toimintamekanismia virustartuntojen parantamisessa. Kansalaisten tarvitsee vain tarkistaa arvostetun PubMedin tietokannasta minkälaisia tuloksia tämä luonnollinen, vaaraton ja huipputehokas hoitomuoto on saanut maailmalla. Papereita on tuhansia, joten joudun käyttämään tarkkaa hakua. Naputtelen hakukenttään: ozone therapy hiv.

Tulokset: 12 paperia. Kaikki yli kymmenen vuotta vanhoja.




En edes rajannut hakua vaatimalla kaksoisokkotutkimuksia. Mitäs PubMedistä sitten löytyi.

Ensimmäinen paperi käy läpi aikaisempia koeputkissa suoritettuja kokeita otsonilla. Niissä havaittiin, että otsoni estää hi-viruksen toimintaa. Mutta Lack of efficacy of ozone therapy in HIV infection paperin kirjoittaneiden mielestä asiaa kannattaa tutkia. He tekivät pienen kokeen hiv-potilailla.

While in the lay press there have been many undocumented claims that OpAHT is effective in HIV-1 infection, the possibility that a supplemental oxidative stress may accelerate disease progression by enhancing HIV-1 replication in vivo has not been tested before. Although the present study analyzed a limited number of patients, repeated measurement of relevant virologic markers indicated that ozone therapy carried out with an accurate and reliable method neither improves nor worsens the dynamics of HIV-1 replication.


Suomeksi: otsoniterapia näyttäisi olevan yhdentekevää hiv-potilaiden hoidossa. Heidän tekemä mittaus oli kuitenkin erittäin pienellä otannalla tehty.

Listan toinen paperi on vain pohdintaa aidsin hoidosta.

Kolmas paperi Hepatitis C and human immunodeficiency virus infection following ozone autohaemotherapy tarkastelee otsonin pumppaamista potilaan vereen eli autohemoterapiaa. Kolmelta potilaalta imetään verta 50 - 100 ml. Se käsitellään otsonilla. Veri pumpataan takaisin. Itse tutkimuspaperissa ei kuitenkaan tarkasteltu otsniterapian tehoa. Sen sijaan siinä pääteltiin miten virustartunta levisi likaisen neulan takia. Huonosti tehty autohemoterapia oli todennäköisin taudinlevittäjä. Hupsista. Muistakaa vaihtaa neuloja.

Neljäs paperi tarkastelee otsoniterapian mahdollisia sivuoireita.

Viides paperi ei ole tutkimus otsoniterapian tehosta.

Yhdeksäs paperi näyttäisi nimen perusteella käsittelevän hoidon tehoa.

Kymmenes paperi vertaili otsoniterapian tehoa:

The use of ozone therapy is reported to be effective in a variety of viral illnesses, including HIV disease. We performed a phase I study of ozone blood treatments in 10 patients in whom no significant toxicity was observed. Three patients with moderate immunodeficiency showed improvement in surrogate markers of HIV-associated immune disease. A phase II controlled and randomized double-blinded study was initiated comparing reinjection of ozone-treated blood, and reinjection of unprocessed blood for 8 weeks, followed by a 4-week observation period. Ozone had no significant effect on hematologic, biochemical or clinical toxicity when compared with placebo. CD4 cell count, interleukin-2, gamma-interferon, beta 2-microglobulin, neopterin and p24 antigen were also unaffected by both treatment arms. In conclusion, ozone therapy does not enhance parameters of immune activation nor does it diminish measureable p24 antigen in HIV-infected individuals.


Suomeksi: Ei.

National Center for Complementary Alternative Medicinen listoilla ei edes ole julkaistuja otsoniterapiaan liittyviä tutkimuksia. Kyseinen laitos sentään perustettiin vaihtoehtohoitajien kampanjoimana tutkimaan vaihtoehtohoitoja.

Lahtinen mainitsi, että otsonihoitoja vierastetaan virallisen lääketieteen puolella. Viranomaiset ovat jopa antaneet varoituksia otsoniterapiasta. Yksi tapaus tapahtui Yhdysvalloissa, jossa syöpäpotilas oli autohemoterapiassa. Hänen verenkiertonsa sai otsonia kolmena peräkkäisenä päivänä kahden viikon välein. Ensimmäisten käsittelyjen jälkeen potilaan oireet pahenivat. Otsoniterapeutti totesi oireiden tarkoittavan syöpäsolujen kuolemista. Hoito toimii!

Valitettavasti syöpäpotilaan oireet pahenivat lisää. Hän sai verenvuodon vatsaan. Kolme viikkoa myöhemmin potilas kuoli sairaalassa.

Otsonigeneraattoreiden myyjiä vainotaan Yhdysvalloissa. FDA on jopa takavarikoinut joitakin räikeimpiä väitteitä esittäneiden aparaatteja.

Lahtisen puheet "hyvin turvallisesta" hoitomuodosta ovat tietenkin totta, kunhan hoitomuodossa muistetaan vaihtaa puhtaat neulat eikä otsonia lasketa injektioneuloilla vääriin paikkoihin. Kun prosessi tehdään oikein on asiakas turvassa. Tosin täytyy huomauttaa, että näitä otsoniterapeutteja on ympäri maailmaa, eivätkä kaikki ole selvinneet ilman puoskareiden aiheuttamia kuolemantapauksia.

On aivan ymmärrettävää, että Suomen otsoniterapeutit joutuvat antamaan asiakkaille allekirjoitettavaksi suostumuspaperin.

Otsoniterapia.netissä kerrotaan tarkemmin tuosta suomalaisesta hiv-potilaasta.

Kyseessä ei ollut ainoa suomalainen otsonihoitoja saanut HIV-potilas. Tämän lisäksi tietojeni perusteella ainakin neljä suomalaista HIV-potilasta on saanut otsonihoitoja. He kaikki ovat kuulopuheiden mukaan saaneet helpotusta oireisiinsa, mutta kellään muulla tulokset eivät ole olleet tätä tasoa. Se, voidaanko HIV-potilasta parantaa otsonihoidoilla, on silti mielestäni toisarvoista. Loistavia tuloksia ei tietenkään voi luvata, mutta itse en yllättyisi niistäkään. Jo pelkästään se, että kaikki sekundaariset oireet lievenevät tai katoavat, on täysin riittävä syy käyttää otsonia. Hoitomuoto on turvallinen ja varsinkin pitkällä tähtäimellä myös edullinen, joten mielestäni kannattaa ainakin yrittää.


Otsoniterapialle on kertynyt tuhansia julkaistuja papereita. Ne ovat kuitenkin hajallaan pienten julkaisujen sivuilla ympäri maailmaa. Laajat meta-analyysit hiv-potilaiden hoidosta otsonilla ovat vielä hakusessa. Kokeilen selata alan kirjallisuutta, jos sieltä löytyisi relevantteja tuloksia. Vinkkejä otetaan vastaan.

21.12.10

Myöhästynyt arvontatulos




Suuri jouluarvonta tapahtui vihdoinkin. Olin täysin unohtanut sen, sillä pieni kuumehoureilu sekoitti pään tavallista huononpaan kuntoon kriittisellä hetkellä.

Arpaonni suosi nimimerkki Samulia. Hän pääsee valitsemaan yhden kirjan tältä listalta:

Miten mieltä hallitaan - Derren Brown

Inquisition - John Edwards

Tuhansien aatteiden maa - Jera Hänninen & Jyri Hänninen

The Kiwi's Egg - David Quammen


Onnea voittajalle.

20.12.10

Jouluton joulu vai pakanallinen joulu vai uskomaton joulu



Hesari
ja Ilta-Sanomat ovat pohtineet yhteisesti miten Suomessa pitäisi viettää joulua. Ilta-Sanomat kutsuu pohdiskelua "Taisteluksi joulusta!" Koulujen jouluperinteet ovat muutostuulten puhurissa. Jos erehtyy lukemaan uutisten kommentteja, niin näyttäisi siltä kuin maahanmuuttaja "ählämit" ja "rättipäät" ovat repineet Kristukset pois kirkoista. Ihmettelyä riittää siitä miksi Aitojen Suomalaisten täytyy luopua rakkaista perinteistä ulkopuolisten takia. "Maassa maan tavalla tai maasta pois." En millään keksi mistä nämä valitukset kumpuavat (en lue maahanmuuttokinasteluja), sillä näkemäni vaatimukset koulujen uskonnottomuudesta ovat tulleet kautta rintamalinjan ihan perisuomalaisten ja valkoihoisten suista. Joten maan tapoja toitottavat ovat ajamassa suomalaisia ateisteja pois Suomesta. Jopa kristillisdemokraatti Päivi Räsänen on havainnoinut tämän ilmiön. Ilta-Sanomissa (18.12.10) Räsänen huomauttaa, että Suomen kulttuuria tuhoavat pienet ateismiryhmät, jotka tulkitsevat väärin uskonnonvapauslakia. Maahanmuuttajien kodeista ei ole tullut vaatimuksia perinteiden poistamisesta.

Jouluperinteisiin kouluissa kuuluu mm. Enkeli taivaan-virsi. Jumalaa, Jeesusta, enkeleitä ja syntien sovittamista. Uskonnollinen sisältö ei kuitenkaan haittaa minua. En muista sitä ollenkaan, mutta olen kaikella todennäköisyydellä joskus hoilannut tuota virttä koulussa. Uskonnottomuuteni selvisi läpi peruskoulun. Aivan kuten se kesti Raamatun läpilukemisen. Ja kaikkea muuta kuin vakaumuksettoman uskonnonopetuksen (sain opelta kirjan saatananpalvonnan vaaroista). Virret ja tarinat seimistä merkitsevät kristityille jotain aivan muuta kuin minulle.

En koe kansalaisidentiteettini kaikkoa pois vain sen takia, että en ota kristittyjen joulusanomaa totena. Kyseinen uskonnollinen kulttuuriperintö on muille tärkeää, eikä se häirinnyt minua tippaakaan. Puheet Jeesuksesta olivat pakkopullaa (ilman rusinoita), mutta niin oli moni muukin asia koulussa.

Tietenkin voitaisiin kinastella siitä kuuluuko uskonnollinen ylistys kansakunnan kouluihin. Kuitenkin mietin miksi kansakunta on päätynyt tähän uskonnolliseen tilaan. Tapakristillisyys on normi, eikä avoimesti ateisteina eläviä kauhistella ainakaan päin kasvoja. Fundamentalistikristityt aiheuttavat hihittelyä tai vaivaantunutta hiljaisuutta.

Onneksi uskallan suomalaisena ateistina mennä sentään puhtain mielin ja likaisin kehoin joulusaunaan. Se on sentään vanhempi perinne kuin kristillinen joulu. Onhan vuoden pimeimmän ajan vaihtuminen valoisampaan suuntaan myös kristinuskoa vanhempi juhlatapaus kansojen kalentereissa. Miksi minun edes pitäisi hakea perusteluja joulun viettämiselle perinteistä? Vuoden päätös ja rauhoittuminen rakkaiden ihmisten seurassa riittää minulle. Jos jotkut tarvitsevat jouluun Jeesusta ei se ole minulta pois. Jos jotkut eivät halua viettää joulua, niin sekään ei ole minulta pois.

Helsingin sanomat järjesti aiheesta oikein virallisen gallupin. Tulos:



Tuosta voidaan vain päätellä, että jotkut juhlivat Sol Invictuksen ja saturnalian päälle asetettua Jeesuksen syntymäpäivää. Toiset eivät. Lähes kaikki ottavat mukaan tonttuja ja Korvatunturin. So what. Joulujuhla on kristityille kristillinen joulujuhla. Tätä faktaa tuskin kukaan on kieltämässä. Useimmilta ongelmatilanteilta vältytään, kun ei ajatella joulun olevan vain yhden ainoan leirin yksinomaisuutta.

Herrasmies Matela vinkkasi seuraavanlaisen näkemyksen pariin: Uskonnoton joulujuhla.

18.12.10

USA:n armeija tuhoutui

Yhdysvaltojen kongressi äänesti Don't ask, Don't tell-lain kumoamisen puolesta. Ylähuoneen ja senaatin tarvittava enemmistö oli paikalla painamassa oikeaa äänestysnappia.

Lakiesitys menee seuraavaksi Obaman allekirjoitettavaksi. Laki tulee voimaan kahden kuukauden kuluttua siitä, kun presidentti ja hänen sotilasneuvonantajansa ovat todenneet, ettei se vaaranna joukkojen taistelukykyä.


Puolustusvoimien päälliköt ovat jo todenneet olevansa DADT:n poiston puolella. Vastarannan kiiskeiksi jääneet sotilaat saavat tukea senaattori John McCainilta, joka toteaa ettei muutoksia saisi tehdä kesken taisteluoperaatioiden. Armeijan toimintakyky vaarantuu, kun keskenkaiken rykmentissä palvelevat miehet ja naiset saavat luvalla ilmoittaa olevansa jotain muuta kuin heteroita. McCainin ja kumppaneiden epämääräisissä uhkakuvissa tuollainen tieto tuhoaa heterosotilaiden tähtäyskyvyt ja pakottaa heidät unohtamaan taistelutaktiikat. Ennen tuollaisen seksuaalitiedon tiedostamista sotilaat kykenivät taistelemaan ilman ongelmia homoseksuaalien sotilaiden rinnalla. Armeija toimii paremmin, jos se teeskentelee ettei sen riveissä seiso ei-heteroja.

FoxNewsin uutisessa siteerataan McCainia:

"We send these young people into combat," said McCain. "We think they're mature enough to fight and die. I think they're mature enough to make a judgment on who they want to serve with and the impact on their battle effectiveness."


McCainin mielestä sotilaat ovat tarpeeksi aikuisia päättämään siitä keiden kanssa he haluavat taistella rinta rinnan. He eivät kuitenkaan välttämättä ole tarpeeksi aikuisia taistellakseen rinta rinnan homo- tai lesbosotilaiden kanssa.

Puolustusvoimien Stars & Stripes-lehdessä eräs everstiluutnantti ilmoitti etukäteen, että kun DADT kumotaan, niin hän loukkaantuu henkisesti. Everstiluutnantti Stacy L. Maxey kokee tulevansa syrjityksi, sillä armeija sallii homoseksuaalien avoimen palveluksen, mutta kieltää Maxeyn kaltaisia herätyskristillisiä käännyttämästä toisia sotilaita kristinuskoon. Se jos mikä on tuplastandardi.

Onneksi mielipidetekstin kommenteissa sotilaat naamapalmuilevat joukkona everstiluutnantin tekstille.

Military Religious Freedom Foundationin johtaja Richard Baker on todennut, että enemmistö heille lähetetyistä valituksista ei tule ateisteilta, juutalaisilta tai muslimeilta. Hieman yllättäen uskonnollista syrjintää tehdään kristittyjä kohtaan kristittyjen toimesta. Ei-fundamentalistiset kristityt ovat joutuneet ahdistelun kohteeksi, jos he eivät ole fundamentalistien mielestä tarpeeksi hartaita kristittyjä.

Nyt odottamaan fundamentalistien reaktoita DADT:n kumoamisesta. Siitä tulee hauskaa.

Nooan uusi arkki ja salaperäiset perustelut

Kreationistit onnistuivat saamaan virallista tukea uudelle kreationismipuistolle. Kentuckyn osavaltio antaa rakennusprojektille 37,5 miljoonaan dollarin edestä verohelpotuksia. Kuvernööri Steve Beshear on kehunut toimittajille, että rakennusprojekti ja valmis Ark Encounter-huvipuisto tuovat rahaa ja työtä osavaltioon. Siksi ei ole niin tarkkaa noudatetaanko valtion ja kirkon erotusta. Rakennusprojektin suunnittelijoina häärivät kreationistit mainostavat (toisilleen) puistoa Jumalan sanan vahvistamisen ja kansalaisten käännytyksen kannalta erittäin hyvänä paikkana. Ark Encounterin arkissa on mukana tietenkin hirmuliskoja. He myös opettavat vierailijoille, että Nooa oli n. 600 vuotta vanha ukko.

Onneksi rahoituspäätös on perusteltu ihan oikeilla kannattavuustutkimuksilla osavaltion matkailubisnesten, väkiluvun ja muiden tekijöiden kautta. Answers in Genesis-järjestön ajama arkkipuisto on Ken Hamin idea. Nuoren maailman kreationistinakin tunnettu Ham on vakuuttanut kuvernöörille ja kumppaneille, että puisto kannattaa rakentaa. Arviot turismiryntäyksestä ainakin tekivät vaikutuksen. Huvipuisto vetäisi sisään vuodessa n. 1,6 miljoonaa turistia. Siitä kertyy paljon rahaa eri liikkeiden kassoihin. Kannattavuusraportin mukaan n. 591 miljoonaa dollaria ensimmäisen vuoden aikana. Hyvin vaikuttava projekti.

On ilmennyt yksi pienen pieni ongelma. Kuvernööri tai juuri kukaan muu päätöksiä tehnyt ei ole lukenut tuota paksua tutkimusta Ark Encounterin arvioiduista seuraamuksista osavaltiossa. Onneksi päättäjien ei tarvitse lukea papereita. Sitä varten on olemassa asiantuntijat, jotka lukevat nivaskat poliitikkojen puolesta. He antavat suositukset eteenpäin. Eikä päättäjillä ole lain määräämää velvollisuutta tutustua hankkeiden kannattavuuteen.

AiG:n rakentama luomismuseo vetää nykyään vuosittain 300´000 vierailijaa. Luomismuseo ei ole riippuvainen säästä, toisin kuin tuleva Ark Encounter, jossa on runsaasti ulkoilman armoilla olevia kohteita.

Barefoot and Progressive
-blogissa on ihmetelty mistä aukosta Ark Encounterin kannattavuustutkimus revittiin. Arkkipuiston oletetaan vetävän enemmän väkeä kuin tunnettu vesi- ja huvipuiston yhdistelmä King's Island. Nooan arkin jäljitelmän pitäisi houkutella enemmän väkeä kuin Cincinnatin eläintarha.

On ilmennyt yksi pienen pieni outous. Answers in Genesis-järjestön pomo Ken Ham on hyvää pataa 10´000 sivuisen (luit oikein) kannattavuustutkimuksen tehneen America's Research Groupin kanssa. Sen johtaja Britt Beemer ja Ken Ham ovat jopa kirjoittaneet yhdessä Already Gone kirjan. Tuskin Ark Encounterin taustalla on mitään hyväveli-verkostoa. Kunhan tuohon kannattavuustutkimukseen päästään käsiksi, niin selviää millä tavalla syrjäseudulle rakennettava Ark Encounter muka vetää puoleensa väkeä enemmän kuin miljoonakaupungin viereen rakennetut puistot.

17.12.10

Paavi on antikristus ja muoti on saatanasta

Sain tänään täydellisen joululahjan: Vino pino häröilevän herätyskultin propagandapapereita. Freie Volksmissionin saarnoja on käännetty suomenkielelle. Veli William Branhamin puheisiiin perustuvat varoitukset on kirjoitettu uudelleen tämän vuosituhannen puolella, joten kyseessä on ajankohtaista tietoa. Täydennystä saadaan Ewald Frankin kirjoituksista. Kopsatuissa papereissa otetaan kantaa katolisen kirkon asemaan maailmassa. Niissä myös puolustetaan Aidon ja Oikean kristinuskon puhtautta. Ekumenia on paholaisen juonia, joilla pyritään johtamaan maailman kansat harhaan. Branhamilla oli varmaa tietoa siitä miten ja milloin maailmanloppu saapuu. Ratkaisun hetki on käsillä, sillä olemme nähneet varmoja merkkejä päivien loppumisesta.






26. joulukuuta 2004 Kaakkois-Aasian tsunamit.

Paavi Johannes Paavali II:n muistelman ilmestyivät myyntiin 2005.


Maanjäristyksistä voimme nähdä milloin Lopullinen Loppu alkaa. Kun ennustettu maanjäristys Kaliforniassa ylittää voimakkuudellaan kaikki aikaisemmat maanjäristykset. St. Andreaksen halkemaa myöten osavaltio valuu mereen. Luulen, että asiasta uutisoidaan kunhan se ensin tapahtuu.

Herkempi sielu voisi ihmetellä miten paavi liittyy tulevaan maailmanloppuun. No tietenkin siten, että paavi on antikristus. Ihan selvästi. Paavin titteli on Vicarius Filii Dei. Adventistit keksivät ekana mitä tuo titteli oikeasti tarkoittaa. Kirjaimista saadaan pedon luku!









Pamfleteissa on useampi pilakuva paavista, jonka päälle on ruksattu numero 666 ja sana "antikristus." I'm ok with it. Mutta papereista paistaa läpi tietynlainen asenne kaikki muita kuin tämän saksalaisen herätysliikkeen kannattajia kohtaan. Eri uskontokuntien suuntausten skismoja ratkaisevat ihmiset tekevätkin aivan väärin. Ekumenia on tie Ilmestyskirjan varoittaman anti-kristillisen maailmanuskonnon porteille.

On myös hienoa nähdä miten 60-luvulla kauhistelua aiheuttanut maailmankommunismi ja sen murenemisen jälkeiset tapahtumat tulkitaan nykyisen sukupolven näkökulmasta. Kun herätysliikkeen saarnamiehet varoittivat kommunismin olevan antikristuksen tuleva valtakunta, niin mitä tapahtuu saarnoille Neuvostoimperiumin luhistumisen jälkeen? No tietenkin antikristuksen imperiumi onkin katolinen kirkko, joka valtaa maita ex-kommunistisista kansoista. Kylmän sodan päätyttyä alkoi katolisen kirkon nousu.






"Saksa on yhdistetty ja Eurooppa on yhdistymisprosessissa. Samanaikaisesti nousee maailmankatolismi, ja niin syntyy roomalainen valtakunta uudelleen silmiemme edessä."


Ja niin edelleen. Tylsää tekstiä alusta loppuun. Onneksi sain lahjaksi jotain vieläkin parempaa! Nimittäin profeetta David Wilkersonin Näky nyt - Ennustus tuomioista, jotka ovat alkaneet toteutua-kirja (vuodelta 2004). Aina ajankohtaiset puheet lopunajoista sisältävät monipuolisen kuvauksen siitä miten sivilisaatio luhistuu. Wilkerson on se profeetta, joka varoitti maaliskuussa 2009 aivanhetimitenihankohta tapahtuvasta suurkatastrofista. Väkijoukot ryöstelisivät ja mellakoisivat jopa Times Squarella New Yorkissa.






Kymmenen vuoden ajan olen varoittanut tuhannen tulipalon syttymisestä New Yorkin kaupungissa. Ne tulevat nielaisemaan suur-New Yorkin alueen, mukaan luettuna osia New Jerseystä ja Connecticutista. Suurimmat kaupungit kaikkialla Yhdysvalloissa saavat osakseen mellakointia ja roihuavia tulipaloja – sellaisia joita näimme Wattsissa, Los Angelesissa vuosia sitten.


Profeetta neuvoi varastoimaan ruokaa ja ammuksia ainakin seuraavan kuukauden ajaksi.






Ensinnäkin, annan sinulle käytännöllisen sanoman, jonka sain henkilökohtaiseksi ohjeistuksekseni. Varastoi ruokaa, hygieniatuotteita ja muita perustarpeita 30 päivän ajalle. Suurissa kaupungeissa tavaratalot tyhjenevät tunnissa kun merkit uhkaavasta katastrofista tulevat tietoon.


Noin kaksi vuotta myöhemmin voimme todeta, että Wilkersonilta taisi päästä ennenaikainen profetia. Sitä sattuu vanhemmalla iällä. Wilkerson on ennustanut maailmanlopun merkeistä vuodesta 1973 lähtien, joten hänellä on kyllä kokemusta tällä alalla.

Palaan kuitenkin kirjan pariin.

Näky nyt-kirjassa luetellaan merkkejä tulevasta. Uskoisitko että Wilkersonin mielestä juuri hänen tulkintansa Raamatusta on ainoa oikea. Muut uskonnot elävät eksytyksessä. Melkein kaikki hänen näkemistä profetioista toteutuvat tämän sukupolven aikana.






"Jumala on tuomari, eikä mikään, mitä ystäväni tai vihamieheni sanovat, voi estää minua varoittamasta lukijoita siitä, että nämä asiat ovat totta."


Taloudellinen sekasorto aloittaa Lopun. Wilkersonin seuraajat ovat varmasti olleet hekumoissaan, kun tiedot globaalista talousromahduksesta täyttivät uutiset. Mutta itse kirjassa profeetan kuvaukset tapahtumista eivät vielä sovi kunnolla yhteen nykyisen talousmasennuksen kanssa. Hän kertoo, että talouskriisi alkaa Euroopasta ja leviää Japaniin ja Yhdysvaltoihin. Nykyinen kriisi alkoi Yhdysvalloista. Oikea lopun talouskriisi on vielä edessä. Profeetta toteaa, että jopa sen jälkeen on pari hyvää ja pari huonoa kasvuvuotta. Superlamasta toivutaan "osittain tai täydellisesti."

Wilkerson on myös nähnyt paavin vallan nousevan. Perustetaan uusi Rooman valtakunta. Se palauttaa taloudellisen järjestyksen. Uusi rahajärjestelmä ei toimi käteisellä tai muovikorteilla. Ihmisten otsiin ja käsivarsiin taltioidaan näkymättömät numerot. Kukaan ei voi enää ostaa mitään ilman näitä numeroita. Hmm. Pedon merkki?

Laajamittainen taloudellinen taantuma on se kriisi jota kuvaillaan Näky nyt-kirjassa. On hyviä aikoja. On huonoja aikoja. Sentään taloustieteen salat ovat auenneet Wilkersonille Jumalan äänenä. Jumala sanoi hänelle, ettei kannata elää velassa. Jos onnistuu välttämään velkataakan, onnistuu myös elämään hyvin tulevassa talousahdingossa. Mikä onkin aivan oikein. En heti keksi miksi velan välttämisen idea vaatii taivaallista johdatusta. Kirjassa neuvotaan myös välttämään luottokorttien käyttöä. Joka on oikeasti fiksu neuvo.

Myös Wilkerson varoittuu tulevasta megamaanjäristyksestä, mutta hän ei ole asettelemassa sitä Kaliforniaan (kuten saksalaiset Freie Volksmissionin saarnaajat tekevät). Se tapahtuu jossakin yllättävässä paikassa.






"Muutaman minuutin kuluessa siitä, kun tämä järistys iskee, koko maa tietää sen ja miljoonat lamaantuvat ja järkyttyvät."


Tulossa on myös tutut ja turvalliset kauhut: tulvia, kuivuutta, hellettä, pakkasta, nälänhätää. Ne ovat Jumalan tapa kiinnittää ihmisten huomio Hänen sanaan. Eikö Hän voisi lähettää sen sijaan sähköpostilla ilmoituksen?

Sen lisäksi ilmestyy tiedemiehiä hämmentäviä ilmiöitä.




"Usva, joka leijuu maailmankaikkeudessa, muuttaa kuun punaiseksi ja saa aikaan pimeitä aikoja maapallolla - melkein kuin aurinko kieltäytyisi paistamasta."


Wilkerson on taitava profeetta, sillä hän ei kerro milloin nämä katastrofit tapahtuvat. Näin raollaan olevan takaovi mahdollistaa siirtymisen seuraavalle areenalle.

Luonnonkatastrofeja kauheampi asia on moraalin katoaminen. Kansat aivopestään hyväksymään rietastelu. Itse Saatana viettelee ihmiskuntaa pois sanan ääreltä. Huomio viedään televisiossa pyörivien pornoelokuvien avulla. Oikein riettaiden ja rajujen pornoelokuvien avulla! Alastomuuden ihailu on demonisen hengen aiheuttamaa. Vapaamielisyyden nimissä telkkuun laitetaan yläosattomia ihmisiä. Näistä seuraa kokonaan alastomia ihmisiä kansan katseltavaksi.

Profeetta varoittaa, että pian joissakin kaapeliverkostoissa esitetään pornoelokuvia puolenyön jälkeen.




"Näistä pornoelokuvista tulee niin vietteleviä ja inhottavia, että vapaamielisinkin ateisti punastuu ja alkaa valittaa."


Ohhoh. Olen erittäin vapaamielinen ateisti, joten nyt alkoi ihmetyttämään miten rajua kamaa sieltä on tulossa. Wilkerson sanoo, että kaapelikanavilla aletaan lähettämään "alastomuutta, yhdyntää, homoseksuaalisuutta, eläimiinsekaantumista ja sadismia." Eikä siinäkään vielä kaikki. Uusissa pornoelokuvissa tarinoidaan noidista ja demoneista.






"Uusinta lajia seksuaalisen hairahtumisen alalla on yhdyntä demonien ja ihmisten välillä. Nämä dramaattiset esitykset kuvaavat paholaista seksuaalisuuden isänä."











Yeah baby, anna mulle seksuaalista hairahtumista!


Seuraava askel onkin laittaa nämä elokuvat pyörimään kaikilla kanavilla parhaaseen katseluaikaan. Kanavat kilpailevat härskeimmän ohjelmapaikan suosiosta. Ilotalot tekevät comebackin. Nuoriso käy niissä seksisessioilla välitunneilla.

Lapset eivät enää kunnioita vanhempiaan. Tärkeä tekijä sukupolvien erojen kasvattamisessa on muoti. "Outo hiusmuoti, erikoiset vaatteet, kummallinen musiikki ja välinpitämätön suhtautuminen pukeutumiseen" ajavat perheitä hajalle. Vain ne jotka tietävät viisauden tulevan taivaasta tietävät miten ihmisten pitäisi pukeutua. Hehe. Kaikenmaailman oudot muotibloggaajat tekevät paholaisen työtä! Keep up the good work.

Ruokakauppojen hyllyille ilmestyy rajuja pornolehtiä. Niissä ylistetään raiskausta, lasten pahoinpitelyä ja murhia. Eikä siinäkään vielä kaikki. Kouluissa aloitetaan uudenlainen sukupuolivalistus, kun oppilaille esitetään yhdyntäoppia opetusvideoilla. Koululaisille kerrotaan, että homoseksuaalisuudessa ei olekaan mitään tuomittavaa. Sukupuolileikittely avioliiton ulkopuolella on muka ok, jos molemmat kunnioittavat suuresti toisiaan. Kauhistus!

Eikä siinäkään vielä kaikki! Tulossa on uusi Sodoma. Kun homostelua ei enää tuomita perinteiseen tyyliin, niin kaduille ilmestyy uusi ilmiö. Kun kirkko ja yhteiskunta ei enää yritä hillitä luonnottomien homojen oikeuksia, seuraa kaaos. Villit homojoukot raiskaavat lapsia (ehkä myös koiria). Homot alkavat tappamaan heteroita. Se onkin vaihtelua nykyiseen maailmanmenoon.

Onneksi seassa on myös lupaavalta kuulostavia näkyjä. Marihuanan laillistaminen on merkki viimeisistä päivistä.

Tulkitsen profetioita sillä tavalla, että ne on tehty tosiuskovaisten uskon pönkittämiseen. Tulevat tapahtumat kuvaillaan tosiuskovaisten vainoamisina. Ainoa oikea kristinusko ahdistetaan nurkkaan häpeämään. Ainoa oikea moraalinen seksuaalisuus (1 mies ja 1 nainen avioliitossa) ei olekaan enää automaattisesti kaikkien mielestä ainoa hyväksyttävä tapa sekstailla. Eli homoseksuaalien oikeuksien edistäminen onkin askel kohti maailmanloppua, ylistäkää Herraa! Kristityille tapahtuvat huonot asiat ovat merkki siitä, että heidän usko onkin oikeassa. Joten ei kannata hylätä uskoa. Se on hieno varmistusmekanismi.

Sotaa, nälänhätää, luonnonkatastrofeja, lamaa, valtioiden romahduksia ja ihmisten ahdistusta on tapahtunut ihmiskunnan menneisyydessä useaan otteeseen. Niitä tapahtuu nyt. Ja niitä on aivan varmasti tulossa tulevaisuudessa.

16.12.10

Ja taas, osa 36

Imaami Mohammad Moinuddin on Chittagong highschooling opettaja. Tämä 42-vuotias herrasmies on opiskellut islamin syvintä tarkoitusta Bangladeshissa. Mutta kaikilla on joskus huono päivä. Eräänä iltapäivänä Moinuddin näki 10-vuotiaan tytön. Imaamin suureksi epäonneksi samalla hetkellä Saatana vietteli miehen. Kotimatkalla ollut tyttö seurasi imaamin kutsua. Mies vei tytön syrjemmälle. Tapahtui ns. katolilaiset.

Sen jälkeen vertavuotava tyttö juoksi kotiin. Hän kertoi mitä oli tapahtunut. Vanhemmat kutsuivat poliisit. Isä riensi imaamin luokse. Imaami pidätettiin. Poliisit saivat kuulla, että Saatana johdatteli Moinuddinin karmean rikoksen tielle. Edessä oikeudenkäynti lapsen raiskaamisesta.

15.12.10

Kemoterapiaa, komisario Palmu

Hyvänen aika sentään. Vasta tänään löysin internetistä Iskuryhmä.comin. Anne Ukkosen yhden hengen iskuryhmä paljastaa totuudet "Virallisten selitysten" takaa. Iskuryhmässä tarkkaillaan paljon sellaisia aiheita jotka kiinnostavat minua. On kuukautiskipujen helpotukseen tarkoitettua mn8-pöksymagneettia. Uuden maailmanjärjestyksen esiinmarssia. Homeopatiaa! Kemikaalivanoja! Iskuryhmä ottaa luontaishoidot erittäin vakavasti. Ns. länsimaiseen lääketieteeseen suhtaudutaan varmaan samalla tavalla kuin minä suhtaudun vaihtoehtohoitoihin:


Mun puolesta ihmiset saa uskoa mihin haluaa, mutta olenkin moneen kertaan sanonut, että nauran ensimmäisenä kun luontaishoitojen pilkkaajat sairastuvat rokotuksiinsa ja antibiootteihinsa. Nauran, nauran ja nauran ...


Samoin mn8-magneeteista kirjoittaessaan Iskuryhmän periaatteet tehtiin selviksi:

Jotkut ammattiskeptikot ovat jo tosin leimanneet laitteen täydeksi tuubaksi, mutta olisi kuitenkin hyvä muistaa, että täystuomiota ei voi antaa, jos itsellä ei ole asiasta minkäänlaista henkilökohtaista kokemusta. Jokuhan voi saada avun kipuihinsa vaikka puita halailemalla, mistäs sitä tietää. Eli jokainen tavallaan ja sitä kunnioittakaamme.


Eli saan kritisoida esim. WinCapitaa vain jos olisin kerinnyt sijoittamaan siihen pari tuhatta euroa? Samanlaisen ehdon kritisoimiselle ilmoitti myös eräs paikallinen reikimestari. Minun pitäisi kokeilla niitä vaihtoehtohoitoja, ennen kuin alan kritisoimaan.

Kemoterapia aiheuttaa syöpää-bloggaus käy läpi pari lääketiedekritiikkiä, jotka esiintyvät kädellisten raivolla vaihtoehtohoitoja fanittavien sivuilla. Kaikkein oudointa kemoterapiaa kauhistelevassa kirjoituksessa on se, että kritiikin sisäinen ristiriitaisuus näyttäisi olevan täysin näkymätöntä Iskuryhmälle. Allow me to illuminate.

Kemoterapiaa ja kemoterapialääkkeitä pidetään lähes ainoana parantavana hoitokeinona syöpää vastaan länsimaisen lääketieteen piirissä. Todellisuudessa kemoterapia ei paranna, hoida tai ehkäise minkäänlaista syöpää, vaan itseasiassa aiheuttaa sitä.


Toistaiseksi melko hyvää tekstiä. Jos unohdamme leikkauksen ja sädehoidon.

Solunsalpaajat todellakin ovat myrkkyä. *gasp* Ne iskevät solujankautumisen mekanismeihin. Keho joutuu koville. Siinä samalla jopa syöpäsolujen jakaantuminen heikkenee. Eli kasvaimet supistuvat. Tervekudos toipuu solunsalpaajista, mutta syöpäsoluilla on vaikeampaa. Tämän periaatteen takia lääkärit myrkyttävät syöpäpotilaita (ja sitten ampuvat säteitä supistuneisiin pesäkkeisiin). Toki aineita kutsutaan lääkkeiksi. Hoidon teho riippuu paljolti syöpätyypistä ja potilaan iästä. Haimasyöpä on vaarallisempi kuin huulisyöpä. Vaikka kahdella naisella olisi rintasyöpä, niin tietty solunsalpaaja ei välttämättä edes toimi toisella naisista.

Syöpään kuolleiden tilastoissa loistavat sairaanhoitajat, lääkärit ja farmaseutit läsnäolollaan. Onkin todettu, että jo pelkkä kemoterapialääkkeiden käsitteleminen voi aiheuttaa syövän. Oleellinen kysymys kuulukin, miksi ihmeessä sellaista ainetta käytetään syövän hoidossa, joka itse asiassa aiheuttaa sitä?


Ehkä sen takia, että aineen käyttö on lopulta potilaan kannalta kannattavampaa kuin olla käyttämättä? Iskuryhmä toteaa aivan oikein, että pelkästään lääkeaineita käsittelevä henkilökunta altistuu syöpäriskille. Aineet ovat myrkkyä. Hoitajat ja lääkärit käsittelevät niitä yhteensä pidemmän ajanjakson kuin yksittäinen syöpähoitoihin saapunut potilas/uhri. Samasta syystä röntgenlaitteita käyttävät hoitsut pukevat päälle ne lyijyliivit ja siirtyvät suojattuihin koppehin. Määrä tekee myrkyn. Iskuryhmä käyttää lähteenään NaturalNews.comin Mike Adamsia. Adams ei näytä huomioivan, että vuosien vieriessä syöpään kuolleet lääkärit ja hoitajat pyörittelevät kaikenlaisia pillereitä ja aineita, sekä altistuvat röntgenlaitteille, useammin kuin syöpäpotilaat.

Myös hieman yllättäen kemoterapiaa annetaan sellaisille syöpäpotilaille joilla tiedetään olevan parantumaton syöpä. Silloin solunsalpaajilla vähennetään syöpäsolujen aiheuttamia oireita ja pidennetään elinaikaa.


Perinteisten syöpähoitojen taktiikka onkin seuraavanlainen: Ensin myrkytetään keho, sitten viedään rahat ja kun potilas on saatu melkein tapetuksi, hänelle kerrotaan että hoidot on lopetettava ja että mitään ei enää valitettavasti ole tehtävissä, eli meneppäs sinäkin nyt siitä kotiisi kuolemaan.


Melko synkkä kuvaus. Tuon vastapainoksi pitäisi pohtia mikä sitten oikeasti paransi pelkästään kemoterapiassa käyneet ihmiset (ei siis leikkausta ja sädehoitoa)? Eikö heillä ollut Oikeaa syöpää? Käyttivätkö he samalla vaihtoehtohoitoja?

Kemoterapian toksisuudesta ei ole välitetty tuon taivaallista minkään maan lääketieteellisissä yhteisöissä tai hallituksissa. Sitä on aina pidetty harmittomana ja jopa turvallisena, vaikka alunperinhän kemoterapia on johdettu sinappikaasusta, joukkotuhoaseesta, joka kehitettiin ensimmäisen maailmansodan tarpeisiin eli tappaamaan vihollisia.


I smell bullshit. 43 sek myöhemmin PubMedin artikkelihaussa näen, ettei Iskuryhmä ole oikeassa. Lääketieteellisissä yhteisöissä välitetään tästä aiheesta. Tuoreimmassa paperissa mietitään kemolääkkeiden haittavaikutuksia ja niiden estämistä.

Nephrotoxicity remains a vexing complication of chemotherapeutic agents. A number of kidney lesions can result from these drugs, including primarily tubular-limited dysfunction, glomerular injury with proteinuria, full-blown acute kidney injury, and long-term chronic kidney injury. In most cases, these kidney lesions develop from innate toxicity of these medications, but underlying host risk factors and the renal handling of these drugs clearly increase the likelihood of nephrotoxicity. This article reviews some of the classic nephrotoxic chemotherapeutic agents and focuses on examples of the clinical and histopathologic kidney lesions they cause as well as measures that may prevent or treat drug-induced nephrotoxicity.


Löydät lisää tietoa kemoterapian myrkyllisyydestä, jos laitat PubMedin hakukenttään "chemotherapy toxicity." Jopa kotimaisilla sivuilla tavalliselle kansalle kerrotaan syöpähoitojen haitoista: Syöpähoito voi vaurioittaa kuuloa

Syöpäpotilaille annetaan erilaisia solusalpaajia. Niiden ei uskota olevan harmittomia tai täysin turvallisia. Hoitokuurien aikana tutkitaan jopa syöpäpotilaiden itsetunto-ongelmia kemoterapian aikana.

Unohdetaan hetkesi Iskuryhmän erehdys kemohoitojen toksisuuden oletetusta huomioimattomuudesta. Miten väittämä sopii yhteen muiden väitteiden kanssa?

Vähintäänkin erikoista on myös se, miten syöpäteollisuus kehittää jatkuvasti uusia keinoja suojatakseen sairaalahenkilökuntaa kemoterapian haittavaikutuksilta, mutta samojen aineiden piikittäminen potilaisiin ei sen sijaan tuota heille minkäänlaisia omantunnon tuskia. Reilua tiedottamista, anyone?

Eikö syöpäpotilaille oikeasti kerrota, että kemomyrkyillä on haittavaikutuksia? Kuvittelevatko lääkärit oikeasti ettei potilas huomaa hiustenlähtöä, irronneita kynsiä, allergiaoireita, tulehdusherkkyyttä, heikentynyttä kuntoa, nenästä valuvaa verta tai muuta epätavallista? Eivätkö lääkärit oikeasti huomaa noita oireita? Jos eivät muka huomaa, niin miksi potilaille tarjotaan ilmaisia peruukkeja? Kuvittelevatko lääkärit, että jostain mysteerisestä syystä syöpäpotilaat päättävät usein ajella päänsä? En ole käynyt syöpähoidoissa, joten en osaa sanoa mitään varmaa. Epäilen kuitenkin vahvasti, että potilaalle mainitaan jotakin tulevasta kuurista.

Iskuryhmä vastaa kommenteissa:

En sanonut, etteivätkö lääkärit ja muut tietäisi kemon vaarallisuudesta ja etteikö siitä kerrottaisi myös potilaille (ei kaikissa tapauksissa täysin rehellisesti, yleensä sievistellään asioita), vaan että yleinen käsitys on se, että kemo on turvallinen ja ainoa keino "hoitaa" syöpää.

Aikuisilla on oikeus valita heille annettava hoitomuoto. Mutta heillä on myös oikeus saada tietää miten jokin vaihtoehtohoito tepsii kemoterapiaa paremmin. Esim. Gonzalez-hoito (luontaistuotteita, entsyymipillereitä, lepoa, kofeiiniperäruiskeet, jne) VS lääketieteen tarjoama kemoterapia tuotti vaihtoehtohoidon kannalta epäsuotuisan tuloksen. Kemolle altistuneilla oli kolme kertaa pitempi elinikä ja parempi elämänlaatu hoidon jälkeen. James Randi valitsi leikkauksen ja kemoterapian. Hän jäi henkiin ja jaksoi jopa käydä Suomessa.



Iskuryhmä kertoo miten hän suhtautuu syöpään:

Itse en henk.koht. pelkää syöpää, koska en näe sitä mitenkään kuolettavana, mystisenä sairautena, joten jos minulle joskus kasvain tulisi niin hoitaisin itseni kuntoon erilaisin luontaisin keinoin, niitä kyllä löytyy.


Mihin ne kaikenlaisia hoitoja välttävät syöpäpotilaat sitten kuolevat? Pitäisikö elimistössä kasvavat syöpäpesäkkeet jättää rauhaan? Onko se vain epämiellyttävää tai harmillista, kun haimakudos muuttuu pahanlaatuiseksi?

14.12.10

Ufoja. Ufoja kaikkialla!

Valkokankaat täyttyvät vaihteeksi avaruusolentojen invaasiolla. Melkein rinnakkain ilmestyy monta tähtitaivaalle uhkakuvia maalailevia elokuvia.

Cowboys and Aliens yhdistää Daniel Craigin ja Harrison Fordin taistelemaan avaruusolentoja vastaan. Villissä lännessä!



Vähemmän kevein tunnelmin tutustutaan siihen mitä tapahtuu kun muukalaiset saapuvat keräämään ruokaa suurkaupunkeihin. Skyline ei ole saanut kehuvia arvosteluja, sillä jälleen kerran tekijät ovat panostaneet enemmän erikoistehosteisiin kuin tarinaan.



Tällä kertaa Ne ilmestyivät, kun Nasa käy hakemassa luotaimella näytteitä avaruudesta. Sukkula tekeekin pakkolaskun Meksikoon. Alue julistetaan karanteeniin. Monsters näyttää millainen maailma on kuusi vuotta avaruusolentojen ilmaantumisen jälkeen. Hirviöt eivät välttämättä ole aina avaruusolentoja.



Viimeisenä suosikkini, Battle: Los Angelesin traileri. En tiedä onko kummoinen elokuvana, mutta tämä pätkä sisältää kaikkea mistä tykkään: Ahdistava, synkkä ja epätoivoa täynnä. Päälle armeijameininkiä merijalkaväensotilaiden näkökulmasta, kun Invaasio jyrää kaikki valtiot maan päältä. Juuri minun makuuni tehty.



Ufo-leffojen vyöryminen tarkoittaa tietenkin vain sitä, että Illuminatin talutusnuorassa oleva elokuvateollisuus aivopesee ihmiskuntaa valmiiksi tulevaa avaruusolentojen invaasiota varten.

Loukkaava ateistien bussimainos

Ateistien rienaavat bussikampanjat jatkuvat! Vieläpä kesken pyhän joulusesongin. Tätä bloggausta ei suositella raskaan oleville miehille tai naisille tai alaikäisille koirille!

Teksasin Dallasissa aloitettiin tutut ateismin mainitsevat mainoskampanjat. Neljän linja-auton kyljessä komeili seuraavanlainen karmaiseva teksti:

Miljoonat amerikkalaiset ovat hyviä ilman Jumalaa.


Hirveää rienausta!

Jotkut hengelliset johtajat suunnittelevat jopa bussifirman boikotoimisen aloittamista. CBS:n uutisryhmä haastatteli useampaa kaduntallaajaa, jotka ovat myös erittäin loukkaantuneita mainoksista. "Very offensive." Niistä mainoksista joiden mukaan mummoille oven avaamiseen ei välttämättä vaadita Jumalaa.

Bussifirman varajohtaja Anthony Johnson totesi kameroille, etteivät he ole välttämättä samaa mieltä mainosten sanoman kanssa. Perustuslaki takaa kaikilla kansalaisille sananvapauden, valitettavasti. Ja onhan firma laittanut bussien kylkeen kristittyjen mainoksia vuosien ajan. Ja muita anteeksipyynteleviä puolustuspuheita.

FoxNewsin paikallistoimisto löysi myös ainakin yhden kristityn, joka on loukkaantunut sanomasta. Siitä sanomasta joka väittää etteivät aivan kaikki ateistit ole massamurhaajia. Samalla uutisessa paljastetaan kristittyjen ovela vastaveto.



Olin äimän käkikellona pari minuuttia. He palkkasivat pienen mainospakun ajamaan linja-auton perässä. Näin karmealle solvaukselle altistuneet näkevät heti perään paremman mainoksen. Sen jossa lukee: "Rakastan sinua vieläkin - Jumala" ja "2,1 miljardia ihmistä ovat hyviä Jumalan kanssa." Vai pitäisikö se kääntää "hyviä Jumalan avulla"?

Haluan tukea teksasilaisten ateistien mainoskampanjaa. Siksi totean kovalla näppäinten näpyttelyllä, että ateistina olen ollut koko vuoden ilman murhaamista, ryöstämistä tai raiskaamista. Olen myös kohteliaasti rupatellut mukavia aivan tuntemattomien ihmisten kanssa. Sekä antanut rahaa hyväntekeväisyyteen, vaikka olenkin hedonistinen materialisti.

Enkä pyydä anteeksi tuota!

13.12.10

Puola sekularisaation kourissa

Puola on pahassa pulassa. Paavi ei ole enää puolalainen vaan saksalainen. Katolilaisuus menettää kannatustaan. Tosin sitä ei heti huomaa. 95 % puolalaisista määrittelee itsensä katolilaiseksi. Mutta huolestuttavat luvut paljastavat, että vain 41 % heistä käy säännöllisesti kirkossa. Puola on läpeensä uskonnollinen ja konservatiivinen maa, verrattuna vaikkapa Suomeen. Roomalaiskatolilaisten seurakunta-aktiivisuus on laskussa, sillä katolisen kirkon poliittinen aktiivisuus Puolassa on aiheuttanut vastareaktioita. Nyt maassa uskalletaan vaatia ääneen vahvempaa valtion ja kirkon eroa.

Maan lehdistö kirjoittelee katolisesta kirkosta jopa kriittiseen sävyyn. Konservatiisen Fronda-lehden toimittaja Tomasz Terlikowski kertoo, että jotkut papit ovat jopa kieltäneet tuomaan kirkkoon tiettyjä sanomalehtiä. Kansa valittaa useammasta asiasta. Katolinen kirkko pyrkii vaikuttamaan Puolan lainsäädäntöön keinohedelmöitysten hankaloittamisella. Tai tukee konservatiivista presidenttiehdokasta. Kirkko sai takaisin omaisuutensa kun rautaesirippu romahti Puolassa, mutta tavallinen kansa jäi usein nuolemaan näppejään.

Sekularisaation vastapainoksi uskovaiset ovat pystyttäneet lahjoitusvaroin maailman suurimman Jeesus-patsaan. Keskelle peltoa. Hanketta johtanut pastori Sylwester Zawadzki sanoi, että patsaan toivotaan torjuvan maallistumista.

12.12.10

Katolisen kirkon pedofiliaskandaalista

Irlannin katolinen kirkko joutui tutkinnan kohteeksi joitain vuosia sitten. Useat lasten hyväksikäyttötapaukset eivät jääneet enää lipastoihin pölyyntymään. Irlannin koululaitos ja kirkkojen päiväkodit saivat vastailla poliisin kyselyihin. Paikalle haluttiin myös vastaajia Vatikaanista. Tutkintaa tehnyt Murphyn komissio ei kuitenkaan saanut vastauksia. He eivät kuitenkaan halunneet ilmaantua Irlantiin. Vatikaanissa oltiin huolestuneita siitä ettei Irlanti ollut suojellut Vatikaania. Irlannin hallitus halusi näyttää tekevänsä yhteistyötä tutkinnan kanssa, sillä valtion koululaitos oli myös suurennuslasin alla.

Wikileaksin julkaisemista tiedoista selviää miten Irlannin diplomaatit väänsivät kättä Vatikaanin edustajien kanssa. Vatikaani taipui julkisiin anteeksipyyntöihin vasta Murphyn raportin julkaisun jälkeen. Anteeksipyyntöjä tulee vielä lisää, sillä Murphyn raportti esitteli vain Dublinin hiippakunnassa esitettyjä hyväksikäyttösyytöksiä. Loput Irlannin hiippakunnista ovat tutkinnan alaisina.

Eikä asiat ole sujuneet rauhallisesti Alankomaissakaan. Viime vuosina yhdeksän piispan historiasta on paljastunut lasten hyväksikäyttöä tai pedofiilipappien suojelua. Tutkintakomitea sai pelkästään viime vuonna hieman alle 2000 ilmoitusta hyväksikäyttöepäilyistä. Se on helvetin paljon. Maassa on paljastunut tuttuja menettelytapoja. Hyväksikäyttöön syyllistyneitä pappeja siirrettiin toisiin seurakuntiin, eikä heidän valvojille kerrottu siirron syitä.

Uskonnollista syrjintää Kentuckyn yliopistossa

Kristitty tähtitieteilijä on pulassa. Kentuckyn yliopisto ei suostunut palkkaamaan professori Martin Gaskellia observatorion johtajaksi vuonna 2007. Työnantaja otti huomioon päätöksessä professorin uskonnon. Gaskell ja hänen puolustuksensa huomauttavat, ettei niin saisi tehdä. Gaskell oli listan kärjessä, kunnes hänen uskonnolliset ajatukset nostettiin esiin. Hänen syntinsä oli evoluutioteorian epäily. Teistisenä kristittynä Gaskell ei hylkää sitä kokonaan, vaan näkee teoriassa puutteita. Hän suosittelee evoluutiokritiikkiin tutustumista, varsinkin älykkääseen suunnitteluun (eli evoluutiokritiikkiin) perustuvien tekstien lukemista.

Yliopisto myönsi, että professorin evoluutiopuheet vaikuttivat päätökseen, mutta se ei ollut uskonnollista syrjintää. Pelkästään pätevästä luonnontieteestä huolehtelemisesta. Päätöksen tehnyt komitea pohti Gaskellin julkisia lausuntoja ja kotisivulle laitettuja tekstejä. Palkkauspäätös oli tärkeä yliopistolle sen takia, että lähellä sijaitsee kuuluisa kreationismimuseo. Yliopiston maine on vaakalaudalla.

Hieman hämmästyttävää, ettei professori Gaskellin tapaus ole noussut Discovery Instituten tai Answers in Genesiksen uutisiin viime vuosina. Toisaalta, Gaskell on luennoinut nuoren maailman kreationismia vastaan. Hän on todennut sellaisen kreationismin olevan huonoa teologisesti ja tieteellisesti. Lisäksi nuoren maailman kreationismi hätistää lupaavia nuoria kristittyjä pois oikean tieteen ääreltä.

Gaskellista kuullaan varmasti lisää ensi vuonna.

Kybersota ja Iso-Sonera valvoo

YK:n ihmisoikeuskomissaari Navi Pillay on ilmaissut huolensa siitä, että yksityisiä yhtiöitä painostetaan vastatoimiin WikiLeaksia vastaan. Yhdysvallat on tehnyt selväksi mm. Visalle, MasterCardille ja PayPal-maksujärjestelmälle ettei niiden pidä tukea terroristijärjestö WikiLeaksia. PayPal myönsi suoraan, että USA:n viranomaiset olivat ottaneet heihin yhteyttä. Pillay muistuttaa, että jos WikiLeaks on syyllistynyt johonkin, niin syytteet pitäisi käydä läpi oikeusjärjestelmien kautta, eikä kulissien takana painostaen. Käynnissä on oikea informaatiosota, sillä MasterCard, Visa ja PayPal ovat joutuneet denial-of-service hyökkäysten kohteeksi.

Vastuussa näistä hyökkäyksistä on epämääräinen joukko krakkereita/hakkereita. Viranomaiset eivät ole aivan voimattomia. Alankomaissa pidätettiin 16-vuotias superrikollinen, joka oli osallistunut järjestäytyneeseen kyberhyökkäykseen MasterCardin ja Visan kotisivuja kohtaan. Teinin tietokone takavarikoitiin. Informaatiosodan kampanjointia käydään nimellä Operation Payback. Operaation jäseniä on kuvailtu Anonymous-nimellä. He haluavat mm. estää korporaatioiden ja hallitusten ylivaltaa internetissä.


Kotimaiset nettinörtit saivat tuta Soneran voiman. Lyhesti: Soneran nettiliittymää käyttävät eivät pääse katsomaan Operation Paybackin sivua. Elisan tai Saunalahden asiakkaat pääsevät. Jos Sonera oikeasti estää tietyn sivun lukemista ilman annettuja perusteluja, eikä kyseessä ole vain satunnainen kämmi heidän palvelimilla, niin Sonera on syyllistynyt tietoliikenteen häirintään. Tästä Sonera-jutusta voi nousta pienen pieni kohu kunhan arkipäivät lähtevät vierimään.

Edit: Sonera ilmoitti, että kyseinen sivusto estettiin vahingossa.

11.12.10

Sana sunnuntaille: Pakkolesbolaisuus

Sain suuren kunnian lukea American Family Associationin saarnaa. Konservatiivi Bryan Fischer on erittäin huolissaan perhearvoista. Aivan kuten minäkin olen. Perhearvojen puolustaminen tarkoittaa sitä, että huolissaanolija haluaa määrätä miten muut elävät. Tarkemmin sanottuna se tarkoittaa sitä, että perhearvojen puolustaja haluaa tietää miten muut peuhaavat pedissä, ullakolla tai parvekkeella. Fischerin työhön kuuluu poliittisten päätösten säädyllinen tarkkailu. Hän otti äskettäin kantaa ihmiskunnan suurimpaan uhkaan. Homoseksuaaleihin. Siis homoseksuaaleihin miehiin. Heterouden puolustus sai uuden käänteen, kun Fischer kuuli mitä oli tapahtunut aikakautemme lähes arvostetulle näyttelijälle, Derrick Burtsille. Useammalla taitelijanimellä tunnettu pornotähti sai Hiv-tartunnan ja pari muuta yllätystä. Nyt höyläysekspertti on vaatimassa kondomipakkoa ammattilaisille.

AFA:n Fischer vetää kuumista faktoista esiin kovana sykkivän argumentin, jonka pursuava logiikka saa karutkin miehet kakistelemaan.

"Homoseksin pitäisi olla yhtä laitonta kuin huumeiden piikittäminen on. Ne edustavat kahta suurinta Hiv/AIDSin leviämismuota, ja meidän politiikka yhtä kohtaan pitäisi olla sama toistakin kohtaan."


Päästyään vauhtiin Fischer survoo ja jyskyttää periaatetta pohjaan asti, kliimaksin häämöttäessä myskiltä tuoksuvan miehen taitavissa käsissä.

"En näe mitään syytä miksi meidän pitäisi jäädä siihen. Jos suojaamaton homoseksi on ongelma, niin ongelma on homoseksi. Lopulta meidän täytyy saada voimaan soviat sanktiot itse aktia vastaan. Kondomit hajoavat tai jäävät kokonaan käyttämättä hetken kiimassa. Mutta suojaamattoman homoseksin rankaiseminen on hyvä aloitus."


Ääriliberaali ja epäilyttävällä tavalla hetero Ed Brayton ei kuitenkaan halua säännöstellä homoseksiä. Hän vastaa Fischerin ehdotukseen vetoamalla omiin faktoihinsa, joista vedetään aivan perverssit tulkinnat.

Lesboilla on pienin AIDS-esiintyvyys. Fischerin logiikalla pitäisi laatia lait jotka suosivat lesbolaisuutta. Näin Brayton pyrkii maalaamaan kuvaa epäjohdonmukaisesta Fischeristä, mutta hän on täysin unohtanut ettei Fischer vain ehkä ole sattunut toistaiseksi puhumaan lesbojen säännöstelystä mitään. Ehkä hän ottaa heidät esiin seuraavassa puheessaan?

Fischer on kuitenkin kunnostautunut homoseksuaalisuuden asiantuntijana. Hän tietää minkälaista elämää homot oikeasti elävät kulissien takaisten kulissien takana. Homomiesten elämä johtaa sairauksiin, yksinäisyyteen ja kuolemaan. Onneksi Fischer haluaa auttaa heitä.

10.12.10

Paha lääketeollisuus, WikiLeaks Edition

Lääkekokeita lapsilla?

Yep.

Afrikkalaisessa kehitysmaassa?

Yup.

Korruptiota?

Jepulis.

Rikossyytteitä?

Tietenkin.

Lääkejätti Pfizer suoritti aivokalvontulehduslääkkeen kokeita Nigeriassa vuonna 1996. Tauti riehui kunnon epidemian voimalla. Uuden antibiootin nimi oli Trovan. Nigerian hallituksen mielestä se aiheutti enemmän harmia kuin hyötyä lapsille. Pfizer ja hallitus sovittelivat riitaa. Lääkejätti tarjosi 75 miljoonan korvausta. Mutta se ei halunnut maksaa korvauksia yhdestä siviilikanteesta ja yhdestä rikossyytteestä. Molemmat Nigerian hallituksen aloittamia. Osapuolet neuvottelevat korvausten maksumenettelyistä.

Lue nyt tämä uutinen vuodelta 2009.

Pohjois-Nigeriassa sijaitseva Kanon maakunta haastoi maailman suurimman lääkkeiden valmistajan Pfizerin kaksi vuotta sitten oikeuteen ja vaati tältä kahden miljardin dollarin korvauksia.

Syyte koski aivokalvontulehduslääkkeen testausta, joka viranomaisten mukaan tappoi yksitoista lasta. Lisäksi sen on väitetty aiheuttaneen näkö- ja kuulo-ongelmia, aivovaurioita ja halvaantumisia lähes 200 lapselle.

Pfizer on kieltänyt kaikki syytteet. Sen mukaan lapset kuolivat aivokalvontulehdukseen, eivät lääkkeeseen. Yrityksen mukaan testilääke päinvastoin pelasti ihmishenkiä ja toimi yhtä hyvin kuin vertailuryhmässä käytetty lääke.

Myös Nigerian hallitus on haastanut Pfizerin oikeuteen, mutta sen uskotaan nyt vetävän kanteet takaisin.


WikiLeaksin paljastamissa tiedoissa mainitaan, että Pfizerin edustaja Enrico Liggeri oli tietoinen vilunkipelistä. Lääkefirma oli palkannut tutkijoita, joiden tehtävänä oli rakentaa korruptioepäilyjä Nigerian liittovaltion syyttäjää kohtaan. Tekaistuilla korruptiosyytteillä voitaisiin kiristää kalliit korvausvaatimukset kuoliaaksi.

Kuin sattumalta Nigeria luopui syytteistä eikä Pfizer joutunut maksamaan miljardeja dollareita lisää.