24.11.10

YK: Homojen teloitus ei niin paha asia

Yhdistyneet kansakunnat äänestää kahden vuoden välein kuolemanrangaistukseen liittyvän julistuksen sisällöstä. Kymmenen vuoden ajan siinä on erikseen mainittu ihmisoikeuspuolustajien, uskonnollisten ja etnisten vähemmistöjen sekä katulapsien lisäksi seksuaaliset vähemmistöt. Näiden ryhmien huomautetaan olevan syrjivien ja mielivaltaisten perustelujen kohteena kuolemanrangaistuksia jaellessa, eli niitä teloitetaan ilman pätevää oikeusprosessia. Julistuksen sanoma on: Älkää ny ihan kaikkea tappako suoralta kädeltä. Kuolemantuomiot vaatisivat siis oikeita rikoksia. Julistus ei myöskään vaadi muutoksia jäsenmaiden lakeihin. Tyypillistä YK:ta.

Tässä kuussa äänestettiin jälleen sisällöstä. Ihmisoikeuksien ja seksuaalisten vähemmistöjen rintamalla kunnostumautumaton Marokko ja Mali toivat pöytään ehdotuksen. Poistetaan julistuksesta seksuaalivähemmistöt.

Tasapuolisuuden vuoksi julistukseen lisättäisiin, että minkäänlaiset syrjivät syyt eivät kelpaa teloituksien perusteluksi. Joten julituksessa ei tarvitse erikseen mainita homoseksuaaleja.

Muutosehdotuksesta äänestettiin 17. päivä. Marokko ja Mali saavat olla ylpeitä, sillä ehdotus meni läpi. 79 puolesta. 70 vastaan. 17 äänesti tyhjää. 26 oli poissa. Afrikan ja arabian maat äänestivät laajana rintama puolesta. Kuin sattumalta noissa maissa on runsaasti homoseksuaalisuuden kriminalisaatiota ja jopa kuolemantuomioita.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Vaikka seksuaalista suuntausta ei enää mainita erikseen, niin uusin versio sisältää sen automaattisesti. Vaikka julistuksessa vielä erikseen mainitaan toimittajat, mielenosoittajat ja ihmisoikeusaktivistit, niin homot ovat siellä listalla mukana. Taustalla. Verhojen takana. Piilossa. Poissa silmistä.

Tuskin afrikkalaiset ja islamilaiset maat käyttäisivät tilaisuutta hyväksi heittäessään ei-heteroja vankiloihin?

2 comments:

Tomi said...

Homojen teloittaminen on niin hauskaa, että ei siitä pitäisi tuntea huonoa omatuntoa minkään YK:n ihmisoikeusjulistuksen takia.

Dom de Lidom said...

Mihin YK:tä ylimalkaan tarvitaan? Eikö muslimimaiden vaatimus islamin kritisoinnin kieltämisestä ja edes asian harkitseminen YK:ssä kertonut jo aivan tarpeeksi, puhumattakaan YK:n työntekijöiden tekemistä, edelleen selvittämättämistä raiskauksista, korruptiosta ja ties mistä sassaroinnista. Silkkoa sisältä, hötöpuhetta päältä....

Vai?