2.11.10

Tiedon arvostaminen ja Kilpailu

Kävelen päivittäin erään esoteerisen oppimispaikan ohi. Suljettujen ovien ja pimennettyjen ikkunoiden takana kokoontuu teosofinen/kristosofinen seura, joka myy mystisiä oppeja halukkaille oppilaille. Päivittäin päädyn pohtimaan miksi ihmiset maksavat salatusta elämäntaidosta tai "salatuista" opeista. Skientologien elämänparannusopit on piilotettu tuhansien dollarien taakse. Vastaavia mysteerikaupustelijoita on lähes loputtomasti maailmalla.

Toisella puolen kaupunkia on kirjasto. Sen hyllyihin on kätketty taivaankappaleiden liikkeet, planeettojen koostumukset, ilmakehän atomien sisältö, eläinlajien monimuotoisuus, solujen toiminta, henkilöautojen korjaus, maailmanpolitiikan historia, muinaisten kansojen tarut, vuosisatojen pituiset filosofiset väittelyt, antiikin Kreikan keittoreseptejä, psykologiaa, kemiaa, fysiikkaa, tiedettä, taidetta, ja paljon, paljon, muuta.

Kaikki tämä on luettavissa ja kuunneltavissa ilmaiseksi. Ja siellä ne kirjat pölyyntyvät rauhassa. Ehkä elämän tarkoitusta ei löydy kirjaston tarjoamista kirjoista. Tai mitä ihmiset sitten hakevatkaan salaseurojen maksuja vastaan. Ihmiset kuitenkin arvostavat ja hakevat sellaista jonka sisäistäminen vaatii jotakin. On psykologisesti tyydyttävämpää saada jotakin tietoa jotakin uhrausta vastaan. Silloin sillä on suurempi merkitys. En minäkään käy kirjastossa lukemassa kirjoja, vaan tilailen niitä nettikaupoista kotiini. Se selittää miksi kirjahyllyt täyttyvät tasaiseen tahtiin. Pitääkin laittaa taas joku arvonta käyntiin.

Osallistu arvontaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:

diabolieh AT yahoo.com

Tyrkyllä on seuraavat kirjat, joista voittajaksi valittu pääsee valitsemaan itselleen yhden opuksen.


Miten mieltä hallitaan - Derren Brown

Inquisition - John Edwards

Love All the People - Bill Hicksin standupit, kirjeet ja haastattelut pokkarina

The Kiwi's Egg - David Quammen


Voittaja arvotaan taikavoimaisilla D6 nopilla perjantaina 12.11.2010.

2 comments:

Paholaisen Asianajaja said...

Päivässä 20 osallistujaa. Ei paha.

Tomi said...

Katsos on helppo osallistua kun ei tarvitse tehdä mitään.