4.11.10

Kirkkojen rahapula

Huono talous koskettaa myös kirkkoja. Suomen ev.lut.kirkko on menettänyt tuloja seurakuntajäsenten muodossa. Pienten seurakuntien talous menee entistä enemmän miinukselle. Yli 30´000 sielun seurakunnat taas parantavat taloudellista tulosta. Onneksi ev.lul.kirkolla on varallisuutta kiinteistöissä. Vararikko ei uhkaa moneen vuoteen.

Yhdysvalloissa megakirkot ovat kokeneet kovia, kun kymmenyksiä ei kolahda kolehtiin tarpeeksi usein. Esim. mahtipontinen 50-luvulla perustettu Chrystal Cathedral on hurjan huonossa kunnossa. Megakirkko meni konkurssiin. Sen kiiltävien käytävien ja vaikuttavien hallien sisällä pidettiin mm. jumalanpalveluksia joissa lavalle tuotiin oikeita eläimiä ylistämään Luojan luomisvoimaa. Omat televisiolähetykset ja muut marssivat kulut aiheuttivat lopulta miljoonien velat.

Fellowship Church pysyy vielä pinnalla, sillä sen kapteeni Ed Young hallitsee vuotojen tilkitsemisen. Saarnoissa painotetaan kymmenysten merkitystä siunaamisten varmistamisessa. Oikein tiukoissa paikoissa pastori Young laittaa seurakunnan peppujen alle valmiiksi kaavakkeet, joilla seurakuntalainen antaa luvan automaattisiin tilinsiirtoihin. Annat pastorille tilinumerosi ja 10 % tuloista, jotta Jeesus ei itke.

Ed Young Goes After Access to Bank Accounts of Church Members from FBCJax Watchdog on Vimeo.

2 comments:

Tomi said...

Ja kun luulin anekaupan jääneen historiaan. Olin näköjään vain tietämätön.

Katja said...

Eiköhän se kymmenysten maksaminen ihan Raamattuun perusteta, ja siunaus joka maksamisesta seuraa, on itse koettu ja niiden kokemusten perusteella rohkaistaan ihmisiä tottelemaan tätä Sanaa. Ja Tomi, anekauppa nyt ei liity tähän lainkaan.:)