16.11.10

Kuunneltavaa Päivi Räsäselle & kumppaneille

Suomen arkkipiispana vaikuttanut John Vikström puhui tänään YLEn Radiossa siunaamisesta. Olen melko varma siitä, että hän on perehtynyt kristinuskon ytimeen tapakristittyjä enemmän. Radiokolumnissa Vikström sanoo suorin sanoin mitä ajattelee samaa sukupuolta olevien siunaamisesta. Suosittelen kuuntelemaan alusta loppuun asti. En helposti herkisty, mutta Vikström sai melkein tunteenomaisia värinöitä hermoratoihini.

Kiitos epäsuorasta vinkistä T. Matilaiselle.

3 comments:

RH said...

En ole Päitsy enkä sen kumppani, mutta kyllä oli hienoa kuunneltavaa! Hyvin puhuttu.

Ninny said...

Vikström ja vastaavat ovat syy sille, että vielä edelleenkin jaksan ylläpitää mielipidettäni siitä, että uskonto voi joskus joillekin ihmisille olla jopa ihan positiivinenkin asia.

Kaitsu. said...

Viisas puhe viisaalta mieheltä.

Ottamatta kantaa itse uskontoon tai sen tunnustamiseen, haluan todeta seuraavaa:

Tuomitessaan homot uskonnon nimissä, ihminen ottaa Jumalan roolin. Koska luulee tietävänsä Jumalan kannan asiasta. Miten kukaan voi sen varmuudella tietää?

Onko väärin ajatella, että ihminen, kaikesta huolimatta, hyväksyy homouden, ja jättää tuomitsemisen Jumalan huoleksi, jos katsoo sen tarpeelliseksi? Mikä ihminen on tuomitsemaan?

Oletan, että homous on homolle samanlainen ja yhtä vahva vietti kuin heterous heterolle. Miten kukaan, ikinä, missään ja koskaan voi kuvitella, että siitä voisi "parantua"? Sopii niin kuvittelevan miettiä, voisiko itse muuttua homoksi, jos ympäristö niin vaatii? Eiköhän seksuaalisuus ole myötäsyntyinen ominaisuus, jota ei voi oppia?