24.3.09

TJT ja bluffaamisen taito, osa 3

Viime jaksossa jäimme jännään paikkaan. Ennen kuin jatkan, niin kannattaa tehdä pikainen kertaus. Avaruudessa vaeltaa Mira-tähti, joka on jättänyt jälkeensä kauniin komeettamaisen hännän. Tähden nopeudesta voidaan laskea kuinka vanha häntä on. Iäksi tulee reilusti yli nuoren maailman kreationismin edellyttämän 10´000 vuoden ikä.Tiedustelin miten kreationistit sovittavat tähtitieteellisen havainnon nuoreen kosmokseen. Paikalle ilmestyi uhkarohkea TJT.

Tarina jatkuu.

TJT lopullinen selitys Mira-tähden "näennäisen" suurelle iälle johtuu aikadilaatiosta. Galaksit kulkevat kauemmaksi toisistaan, ja tämä nopea matkustaminen luo eroja ajan kulumiseen. Aika siis joko matelee ja kiitää (riippuu näkökulmasta) maailmankaikkeudessa. Maa on siinä galaksissa, joka on maailmankaikkeuden keskipiste. Tämän takia meidän galaksin ulkopuoliset galaksit voivat olla vanhempia. TJT esittelee periaatteen tällaisella kuvalla.

Myönnän, etten heti millään tajunnut mitä TJT selittää. En ymmärtänyt miten jonkun Hartnettin ajatukset etääntyvistä galakseista ja aikadilaation sekoittaminen selittävät Mira-tähden vanhuutta. Mutta sekaannus johtui (kerrankin) aivan toisesta asiasta kuin minun ymmärryskyvyn loppumisesta. Yritin vielä varmistaa, että tämä kaikki on TJT:n tarjoama selitys, johon sain vakuuttavan vastauksen:

Vastaa nyt REHELLISESTI (jos ylipäätään tiedät mitä ko sana tarkoittaa), että oletko ihan oikeasti joku aivovammainen, jolle itsestäänselvyydetkin pitää selittää vähintään kolme kertaa ennen kuin alkaa mennä jakeluun, vai oletko niin pahansuopa että esität täydellistä idioottia ihan vain minua ärsyttääksesi???

- TJT

Joten voimme olla suhteellisen varmoja siitä ettei TJT:llä ole muita selityksiä. Annan lukijan itse arvailla mikä TJT:n esittämistä vaihtoehdoista meni oikein.

Mutta mikä siinä sitten meni vikaan?

Antti_H paljasti jo maaliskuun 4. päivä kriittisen ongelman:

Ymmärtääkseni Mira on Linnunratamamme sisällä. Linnunradan sisällä tähtien väliset nopeudet ovat niin pieniä ettei suhteellisuuteorian ja Newtonin gravitaation välillä ole mitään merkittävää eroa. Siis TJT:n vastaus osoittaa hänen täydellistä tietämättömyyttään suhteellisuusteoriasta.

Antti


Todellakin. Mira-tähti on vain n. 350 valovuoden päässä Maasta. Linnunradan halkaisija on 100´000 valovuotta. Ateistin matematiikalla tästä voidaan melkein varmasti päätellä, että Mira on kuin onkin samassa galaksissa meidän kanssa.

TJT ei ole kommentoinut asiaa tämän enempää.

Voisin kysyä miten Hartnettin galaksit ja kellot selittävät Mira-tähden suuren iän meidän galaksissa, mutta taidan mieluummin pelata World of Warcraftia.

19 comments:

-JTW said...

Alliance vai Horde?

Se on hienoa että väitteleminen jatkuu. Ja saadaan hienoja selityksiä miten maapallo voisi olla noin 10 000 vuotta vanha...

Anonymous said...

Ei kretiinien kanssa kannata väitellä. Kuten vaimoni sanoo: "Don't argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you by experience."

Paholaisen Asianajaja said...

http://armory.wow-europe.com/character-sheet.xml?r=Steamwheedle+Cartel&n=Jerech

Horde, Steamwheedle Cartellin serverillä.

henwli said...

@Acipenser

Nuo nokkelat naiset. Oma palvontani kohde käyttää vertausta sian kanssa painimisesta mitä tulee fundamentalistien kanssa väittelyyn: molemmat likaantuu, mutta possu vaan tykkää.

Henkilökohtainen suosikkini on klassikkovertaus shakkipelistä pulun kanssa:

Väittely evoluutiosta kreationistin kanssa on kuin pelaisi shakkia pulua vastaan: pulu vain pökkii nappuloita kumoon, kakkii laudalle ja lentää parvensa luokse rintaansa röyhistellen.

Anonymous said...

Jahka nyt toivuin aiheuttamastinne palleareflekseistäni.. ;).. niin
saanen kertoa että parhaimmalla tähtit. tietämyksellä(ni) sain tulokseksi, että Miran suhteellinen nopeus maahan on 160+-20 km/s.

Einsteinilainen suhteellinen aikadilaatio on 1.4E-7 luokkaa eli tähdellä aika kulkisi 4 sekuntia vuodessa hitaammin kuin meillä eli
kun meillä on 30 000 vuotta kulunut niin Miralaisilla "vain"
29'999.9958 vuotta. Eipä paljon kreationisteja taida lämmittää tuo Mira-tähti ;)

Anonymous said...

"Väittely evoluutiosta kreationistin kanssa on kuin pelaisi shakkia pulua vastaan: pulu vain pökkii nappuloita kumoon, kakkii laudalle ja lentää parvensa luokse rintaansa röyhistellen."
Tuo on ollut minulle suht kokematon kokemus - ennenkuin nyt tällä viikolla. Skepsis.fi:n foorumilla osin sekava osin hyvin järkevän tuntuisia puhuva nimim. Jammu katsoo ilmeisesti päihittäneensä minut termodynamiikassa ja käskee minun korjata virheelliset webbisivuni.

(Sen verran olen alkanut ymmärtää kreationisteja, että hän kokenee samalla lailla minut..)

Homma jäi tai kiteytyi kohtaan, että hän ei suostu määrittään spontaania prosessia, joka hänelle ilmeisesti tarkoittaa ettei mikään voima tai luonnonprosessi vaikuta vaan itsekseen olisi järjestäydyttävä (kuten abiogeneesissä hänen mukaansa näytetään väitettävän , mutta hän hyväksyy tähtien syntymät jne koska se on graviaatioVOIMIEN aikaansaannos), joka siis on mahdotonta. En mä saa hänelle ujutettua tietoisuuteen että tuo hänen ikioma määritelmänsä (sen verran kun olen hänestä hajulla) ei kiinnosta tiedettä eikä kreationisteja vaan jotain ihan muuta universumia, kun tässä universumissa jok'ikinen atomi on voimien ja voimakenttien alla.
Ja kaiken huipuksi hän käskee minun selvittää itselleni mitä on spontaani prosessi..

TJT2 said...

Eihän noilla Antin mainitsemilla nopeuksilla ole mitään tekemistä asian kanssa, ne kun ovat NYKYISIÄ nopeuksia. Hartnett itse toteaa kirjansa sivulla 115 että galaksien sisällä ei ENÄÄ ole havaittavissa mitään jälkiä ja galaksien välissä nippa nappa. Ja edellisessä luvussa annetaan nelospäivän kertoimeksi mm. 36 biljoonaa (3300 potenssiin 3, koska V) Ja tietysti se dilaatio vaikutti galaksin sisälläkin, Hartnett sijoittaa vesikehän jo Neptunuksen radan tienoille jne.

Vastaa rehellisesti: luitko yhtäkään niistä Hartnettin papereista, joita linkkasin sfnetissä useassa ketjussa? Muistaakseni avasin ainakin 8 ketjua, joissa yritin herättää keskustelua hänen kosmologiastaan.

Ymmärrätkö, mitä H. tarkoittaa termillä "5D"?

Mira ei edelleenkään ole mikään ongelma, sen sijaan sinun kyvyttömyytesi lukea ja ymmärtää annetut paperit ja vastaukset on.

Paholaisen Asianajaja said...

Muistelen kyllä lukeneeni Hartnetin tekstejä. Hartnettilla on mullistavaakin mullistava kosmologia, jossa valonnopeus venyy ja paukkuu. Kuten myös etäisyydet ja juuri meidän galaksimme on maailmankaikkeuden keskus.

Muistaakseni avasin ainakin 8 ketjua, joissa yritin herättää keskustelua hänen kosmologiastaan.


Jep. Mutta et vastannut niissä ketjuissa esitettyihin kysymyksiin. Tässä linkki siihen ekaan ketjuusi:
http://groups.google.com/group/sfnet.keskustelu.evoluutio/browse_thread/thread/728d2dcf73fafc20#


Ymmärrätkö, mitä H. tarkoittaa termillä "5D"?


Erityiseen- ja yleiseen suhteellisuusteoriaan lisätään aikaulottuvuus kosmologisissa teorioissa.

TJT2 said...

"jossa valonnopeus venyy ja paukkuu."

Ja valheesi vastapainoksi mitä kirjassa oikeasti lukee "The actual measurable speed of light has not changed. It is time that is the variable in these equations. .. The actual speed of light is always the twoway speed c and is constant."

Joten mitäpä jos nyt vihdoinkin poistaisit nämä solvaussivusi ja pyytäisit anteeksi valheitasi? (kuten sfnetissä ehdotin viestissä, johon sinä et ole vastannut, kuten et moneen muuhunkaan vuosien varrella, joten miksi minun pitäisi vastata joka ikiseen sinun kysymykseesi??)

Paholaisen Asianajaja said...

Hupsista! Hyvä kun huomasit, TJT. Oikea sana olisi ollut "jossa maailmankaikkeus venyy ja paukkuu."

Olet oikeassa siinä, että Hartnettin luomisversiossa valonnopeus on yhdentekevä. Jumala levitti maailmankaikkeuden luomisviikon aikana kertarepäisyllä nykyisiin mittoihin. Tellus tietenkin lepää levitetyn kohdan keskellä.

Paholaisen Asianajaja said...

Joten mitäpä jos nyt vihdoinkin poistaisit nämä solvaussivusi ja pyytäisit anteeksi valheitasi?

Heti sen jälkeen kun vastaat näihin:

1) Milloin ja missä Hartnettin kosmologiassa Mira-tähti syntyi/luotiin?

2) Millä nopeudella se oikeasti liikkuu? Eli kuinka pitkä Mira-tähden vana oikeasti on?

TJT2 said...

Vilkaisin noita ketjuja, mielestäni olen vastannut kysymyksiin jossa on ollut vähänkin asiaa, mutta mutta toki jos lasketaan esim hiffimeesin raamattumölinät ketjussa jossa annoin linkin tieteelliseen paperiin, niin löydät "kysymyksiä" jotka olen jättänyt arvottomaan arvoonsa.

Termi 5D ei tarkoita tuota mitä kuvittelet sen tarkoittavan. Siis taas yksi todiste lisää, että sinä tässä pihalla olet.

c ei ole yhdentekevä.

Vastaus 1. kysymykseesi: Luotiin tietysti luomisviikolla, sen neljäntenä päivänä. Avaruudessa. Vai yritätkö kysyä että monen metrin päässä maapallosta? En ollut paikalla mittaamassa, mutta "etäisyys" oli tietysti nykyistä pienempi koska luotiin ennen nykäisyä.

Toiseen kysymykseesi en nyt ennätä tarkemmin perehtyä, mutta tuossahan MrrKAT on antanut lukeman 160 jne, ja itsehän sinä muistaakseni sen vanan pituutta tuolla ykkös tai kakkososassa, ja sfnetissä, olet jankannut, 10 000 ly tjsp.

TJT2 said...

Korjaus edelliseen, olisi tietysti pitänyt tarkistaa eikä muistella, nopeus näyttää olevan teikäläisten lähteiden mukaan 130 km/s ja vanan pituus vain 13 ly.

Joten nyt varmaankin poistat nämä kolme solvaussivua ja esität julkisen anteeksipyynnön, kuten lupasit?

Paholaisen Asianajaja said...

Hienoa, TJT. Kriittinen 2-kysymys on vielä kesken.

Pystytkö vielä millään laskemaan miten nopeasti Mira on kiihtynyt nykyiseen nopeuteen?

Paholaisen Asianajaja said...

Kun kysyin

2) Millä nopeudella se oikeasti liikkuu? Eli kuinka pitkä Mira-tähden vana oikeasti on?

Niin "oikeisti" tarkoittaa tietenkin raamatullisella tavalla oikeasti eikä pelkstään "meikäläisten" ateistia jumalanpelkolaskelmia. Ellet sitten ole täysin tyytyväinen nykyiseen tietoon Miran vanan pituudesta ja tähden nopeudesta?

TJT2 said...

Miten niin kesken? Alkuperäisessä kysymys kakkosessa et kysynyt yhtään mitään kiihtyvyyksiä, vaan vain ja ainostaan nykyistä nopeutta ja vanan pituutta, molempiin vastasin. Joten olet nyt rikkonut lupauksesi. Mutta mitäpä muuta sitä voikaan evoluuserilta odottaa.

Ja ei, en pysty laskemaan, pitäisi tietää mm se onko kiihtyvyys ollut lineaarista vai epälineerista, ja jos jälkimmäistä, niin minkä funktion mukaan.

No en ole ihan täysin tyytyväinen, siellähän näyttää olevan kovasti ristiriitaista tietoa jopa sen etäisyydestä, parisataa vs jopa 420 ly, joten aika absurdia että jonkun vanan pituus sitten ykköset tarkkuudella ja nopeudet jotain km/s tarkkuudella. Oletettavasti noissakin on niissä alkuperäisissä papereissa plusmiinukset, jotka on sitten snipattu maallikoille suunnatuissa. Mutta siis suuruusluokat kelpaa.

Kuinka pitkään ajattelit jatkaa itsesi nolaamista ja maalitolppien siirtelyä?

Paholaisen Asianajaja said...

Kuinka pitkään ajattelit jatkaa itsesi nolaamista ja maalitolppien siirtelyä?

Voih, voin jatkaa tätä hautaan asti. Voin myös suoraan paljastaa, että en tule poistamaan näitä viestejä koskaan blogistani. Jääkööt ne pysyvästi nolaamaan minua maanrakoon.

Jos nyt kuitenkin olen oikein ymmärtänyt, niin olet sitä mieltä, että tämä meidän tähtijärjestelmä on about 10´000 vuotta vanha.

Mutta ajan kulumisen vaihtelujen vuoksi leväälleen (parin päivän aikana luomisviikolla) levitetyssä maailmankaikkeudessa aika on kulunut eri tahtiin. Joten tuolla maailmankaikkeuden reunamilla aikaa on kulunut eri määrä kuin täällä?

TJT said...

Hartnett: "I have had that question before, or ones like it.
There is no issue at all."
ja pitkä selitys (jota en tähän kopsaa kun et siitä kuitenkaan mitään ymmärrä, ja saattaa olla tekijänoikeuslainvastaistakin) jonka lopussa "In short there is tons of time available any where in the cosmos and in the Galaxy is no exception."

Asia siis juuri niin kuin olen alusta alkaen selittänyt. Jos et VIELÄKÄÄN ymmärrä miten totaalisesti olet nolannut itsesi esittämällä minusta perättömiä syytöksiä, pyydä jotain itseäsi fiksumpaa evolutionistia selittämään.

Paholaisen Asianajaja said...

Maailmankaikkeudessa on siis tonneittain aikaa tarjolla, sanoo Hartnett.

Eli kuinka vanha Mira-tähti oikeasti on?