10.3.09

Sana sunnuntaille: Oikeus

Maallistuneisuus ja moraalin rapistuminen etenee vääjäämättömästi Saudi-Arabiassa. Urhea uskonnollinen poliisi teki pistotarkastuksen kotiin. Al-Chamlin kaupungissa asuva 75-vuotias nainen rikkoi lakia. Khamisa Mohammed Sawadi oli kodissaan kahden miehen seurassa. Miehet eivät olleet suoraa sukua hänelle. Kolmikko pidätettiin.

Onneksi moraalia pidetään yllä reilulla tavalla. Vanha nainen tuomittiin oikeudessa 40 raipan iskuun, neljän kuukauden vankeuteen ja häätöön maasta. Sawadi vetosi olleensa toisen miehen hoitaja ja antaneen joskus rintaruokintaa. Tämä tekisi Wahhabismin edessä miehestä hänen poikansa. Joten rangaistukset eivät pätisi. Tuomari oli eri mieltä. Kyllä mies tietää asiat paremmin kuin nainen.
Seurassa olleet miehet saivat myös raipparangaistuksen ja vankeutta. Näin ei päästä väittämään ettei Saudi-Arabiassa ole tasa-arvoa.

Poliisi valvoo rukousaikojen noudattamista, pukeutumista ja sukupuolien etäisyyttä toisistaan. Moraali on rapistumassa parhaista yrityksistä huolimatta. Kansalaiset ovat vaatimassa yhä kovenevalla äänellä vapaamielisempiä tuomareita. Synti houkuttelee heitä. Kuningas Abdullah bin Abdulaziz on jo päivittänyt johtohenkilöitä vähemmän konservatiisiin suuntiin.

Joudumme seuraamaan sivusta kuinka Wanhat Hywät Arvot hylätään ja yhteiskunta romahtaa.

No comments: