29.3.09

Ja taas, osa sweet sixteen

Ja taas-sarja jatkuu. Olemme päässeet ihanan suloiseen kuudenteentoista osaan.

Aloitan kevyemmästä aiheesta. John Skehan ja Francis Guinan ovat katolisia pappeja, jotka sattuivat unohtamaan yhden kymmenestä käskystä. Se käsky jossa kielletään varastaminen.

Parivaljakko sai linnatuomiot kolehdista käärimisen takia. 81-vuotias Skehan tunnusti syyllisyytensä ja sai 14 kuukautta vankilaa ja seitsemän vuotta ehdonalaista. Syytteiden mukaan Skehan oli ottanut itselleen 100´000 dollaria.

Hieman nuorempi Giunan (66v) sai neljä vuotta linnaa. Hän ei tunnustanut syyllisyyttään. Syytteiden mukaan hän olisi varastanut alle 100´000 dollaria.

Poliisin mukaan kirkolta varastettiin rahaa, jotta miehet pääsisivät lomailemaan Las Vegasiin ja Bahamalle. Ehkä he halusivat tutustua syntisten elämään jotta voisivat taistella sitä vastaan tehokkaammin.

Sitten rankempi juttu. Katolinen pappi on tuomittu 50 vuodeksi vankilaan lapsen raiskaamisesta. Thomas Teczar sai aluksi 25 vuoden tuomion 11-vuotiaan pojan ahdistelusta, mutta todistajaan liittyvät epäselvyydet laittoivat oikeudenkäynnin uusiksi. Teczar halusi, että uudessa oikeudenkäynnissä valamiehet sanelisivat tuomion. Uudet valamiehet tuomitsivat papin uudelleen syylliseksi. Ja Teczar sai kovemman tuomion.

Teczaria on haastettu moneen eri kertaan teinipoikiin sekaantumisesta. Mies näyttäisi olleen aktiivinen aina vaihtaessaan seurakuntaa. Tosin Teczaria on jatkuvasti väittänyt olevansa syytön.

2 comments:

Tuomari Bean said...

"ja sai 14 kuukautta vankilaa ja seitsemän vuotta ehdonalaista"

Ei ehdonalaista, vaan ehdollista. Tuomio voi olla ehdoton tai ehdollinen, vankilasta voi päästä ehdonalaiseen vapauteen. Mikä ihme tässä on ihmisillä niin vaikea hahmottaa, kun sama virhe toistuu joka paikassa? (tämä ei siis ollut mitään henkilökohtaista, vaan lähinnä public notice)

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Lakiasiat ajatellaan yleensä tylsiksi. Ja nykyään "liian harva" on omakohtaisesti tutustunut ehdonalaisuuksiin ja muihin hienouksiin?