11.3.09

O'Leary Darwinin rasismista

Denyse O'Leary pohtii Uncommon Descentissä Darwinin rasismia ja sitä miksi modernit darwinistit eivät suostu hyväksymään Darwinin rasismia. Sanoinko että Darwin oli rasistinen rasisti? Epäilen Denysen kirjoittaneen pakinan, sillä tuskin hän olisi vakavasti otettava journalisti tällaisen pohdinnan jälkeen:

The really interesting question for me is, why don’t the atheist materialists I have met just admit and repudiate Darwin’s racism, instead of telling me how much they admire him and what a great hero he was?

They never do. Is that because they secretly believe it and hope for the day when they can admit it openly?


Voi ei! Paljastuimme! Me darwinistit emme millään suostu puhumaan Darwinin rasismista, sillä olemme salaa rasisteja. Paitsi silloin kun pidämme seminaareja Darwinista & rasismista ja siitä miten Darwinin tekstejä sovellettiin eugeniikassa, jne.

5 comments:

MrrKAT said...

Ja vastaavasti tunnustakaahan kreationistit vaan pois salarakkaanne:
"Kettu pysyy aina kettuna, hanhi jää aina hanheksi, ja tiikeri säilyttää tiikerin luonnon. Ainoa erot, jotka voivat olla olemassa lajinsa puitteissa, täytyy olla eri asteisissa eroissa rakenteellisesa vahvuudessa, aktiivissa voimassa, älyssä, tehokkuudessa, kestävyydessä jne, jotka yksittäiset yksilöt ovat lahjanaan saaneet". (Taisteluni (Mein Kampf), vol ii, kappale xi)

Mika said...

Adrian Desmondin ja James Mooren tuore kirja Darwin's Sacred Cause on varsin näpsä teos aiheesta (vaikkakin yksityiskohtaisuudessaan hieman hidas luettava - olen itse vasta sivulla 88). Alaotsikko kertoo paljon: How a Hatred of Slavery Shaped Darwin's Views of Human Evolution.

Cernunnos said...

Ja miksiköhän akateeminen maailma ei ota kreationisteja vakavasti? :rolleyes:

Siina said...

No just. Tottakai Darwin oli jossain määrin rasisti. Samoin kuin me, Darwin oli oman aikansa tuotos ja se näkyi hänen ajattelussaan. Jane Austenissa ah! niin ihana, Mr. Darby (tms.) oli orjakauppias eikä kukaan siitä pultteja ottanut.

-JTW said...

Minua ei edes hirveästi kiinnosta vaikka Darwin olisi potkinut ja hakannut neekreitä huvikseen kun oli tylsää.

Taitaa kreationistien olla vaiketa ymmärtää että Darwin ei ole "meidän" jumala. Eli mitkään Darwinin ajatukset tai mielipiteet ei tee evoluutioteoriasta mitenkään huonompaa tai väärempää.

Darwin oli kuitenkin vain ihminen.
Mutta jos kreationistien Jumala olisi rasistinen tai moraaliton niin siitähän vasta häly nousisi... Eiku odotas...