2.3.09

TJT ja bluffaamisen taito

Kävipä niin hassusti, että kaivoin esiin vanhan bloggauksen. Mira-tähden vaellus avaruudessa kumoaa nuoren maailman kreationismin. Tutummin nuoren maailman kreationismi on YEC, eli Young Earth Creationism. Bloggaukseeni ei ole vuoden aikana tullut yhtään selityksiä kreationisteilta. Päätin lainata olennaisia osia Sfnetin evoluutio-osuudessa.

Tähden liikkeista taivaalla voidaan myös laskea sen nopeus. Ja tästä voidaan laskea kuinka nopeasti Miran perässä kulkeva "vana" on muodostunut. Tämän laskemiseen ei tarvita niitä kreationistien kammoksumia "olettamuksia", jotka tekevät kaikesta vain tyhjänpäiväistä arvailua. Tähden jättämät jäljet tarkoittavat vähintään 30´000 vuoden historiaa, jota on vaikea sovittaa alle kolmasosaan.

Miten Mira-tähden komeettamainen häntä on muodostunut n. 10´000 vuodessa? Venyttikö Jumala sen valmiiksi pitkäksi ja asetti sitten tähtitaivaalle?


Löytyisikö sfnetistä joku rohkea kreationisti?

Heti helmikuun 26. päivä itse TJT piipahti ketjuun toteamaan, että kreationisteilla on keksitty selitys Mira-tähden näennäisen pitkälle vaellukselle.

"On jo keksitty. Vastahan minä 15.2 ja 17.2.2009 postasin tänne yhteensä kuusi "Noin se nyt vaan on" alkuista ketjua!!!"


Ei suoraa linkkiä siihen ketjuun, jossa vastaus piileksi. Onneksi olen pitkähermoinen kaveri. Kahlasin läpi kuusi ketjua. Näyte osasta 1. Ketjuissa rupatellaan kreationistien kosmologiasta. Mutta ei sanaakaan siitä miten Miran kaltainen vaellus mahtuu alle 10´000 vuoteen. Huomautin asiasta TJT:lle.

Vastaukseksi sain kuulla, että en halua tietää vastausta:

Selviää niille, jotka oikeasti haluavat tietää. Kirjassa on muuten sivuilla 96 ja 97 kuvia ja sivulla 98 niihin liittyvä teksti "We see a V-shaped stream of gas trailing behind it..." Kyseessä tosin ULX eikä Mira, mutta periaatteellisella tasolla sama asia.


TJT ei sano mikä kirja on kyseessä, mutta päättelen hänen tarkoittaneen "Starligh, Time and the New Physics"-opusta, joka on John Hartnettin kirjoittama. Kirja on arvostetun (siis YEC:n parissa) Creation Book Publishers-firman painama teos. Heidän muita helmiä ovat Jonathan Sarfatin Refuting Evolution .

Starlight, Time and the New Physics-kirjaa kuvaillaan näin:

Many still doubt the Bible’s clear timescale because, they think, it is impossible for light to have reached Earth in only a few thousand years from stars that are millions of light-years away. This is often the ultimate stumbling block to belief in the Bible and its salvation message.

In this exciting new book, physics professor John Hartnett, inspired by the pioneering work of creationist Russell Humphreys, and building on the work of secular cosmologist Moshe Carmeli, shows how the answer to the ‘starlight travel-time problem’ falls out of the same equations that undermine many of the props for big bang thinking.

The main text is easily digestible for the intelligent layperson, with a supporting series of technical appendices for the specialist.


Kirjan pääpointti on valon matkaaminen kertapieraisulla - näin tieteellistä termiä käyttääkseni - miljoonien valovuosien päästä. Ehkä siellä sivujen seassa selitetään myös jotain Miran kaltaisista vaeltavista tähdistä. Tähden jättämä kaasuvana kun on aivan eri asia kuin vaihteleva valonnopeus.

Jään odottelemaan vastausta.

4 comments:

Vaiheinen said...

Ei kannattane pidätellä henkeä odotellessa vedenpitävää todistusta :-)

AaJii said...

Mua on aina hämmentänyt tämä:

"Many still doubt the Bible’s clear timescale because, they think, it is impossible for light to have reached Earth in only a few thousand years from stars that are millions of light-years away. This is often the ultimate stumbling block to belief in the Bible and its salvation message."

Onko järkeä yrittääkään sitoa sitä pelastussanomaa johinkin naurettavaan väitteeseen maailman 6000 vuoden ikään? Sellaisilla väitteillä ei muuta kuin täydellisesti pilaa oman uskottavuutensa.

Kyllä minä sen kykenen ymmärtämään että joku uskoo jumalaan tai Jumalaan. Eipä tällaisen olennon olemassaolemattomuutta pystytä todistamaankaan. Mutta minkälainen on se blokki aivoissa joka estää näkemästä sen, että maailma ei millään voi olla 6000 vuotta nuori?

Larus said...

TJT:n näen, mitään erityisen taitavaa bluffaamista en. Toi on sitä samaa settiä, jonka takia en ole vuosiin viitsinyt seurata näitä keskusteluja netissä. Tai sen ulkopuolella.

^ AaJii... ei, ei varmasti ole, järkeä siis. Asian ydin taitaakin olla oman oikeassa olemisen sitominen siihen pelastussanomaan. "Jos vastustat minun pilipalitiedettäni, vastustat koko uskontoa."

TJT2 said...

"Ei suoraa linkkiä siihen ketjuun, jossa vastaus piileksi."

No ei tietenkään, uutisRYHMÄ ei ole mikään privaattiposti. Olen vuosien 1999 - 2009 välissä useaan kertaan todennut ko ryhmässä, että minä lähden siitä, että ryhmää seuraavat henkilöt kykenevät seuraamaan ko ryhmää. Siis lukevat KAIKKI ketjut. Henkilökohtaista tukiopetusta varten on olemassa sähköposti ja muut privaattisysteemit.

Josta olet sitten kieltäytynyt, minähän tarjosin sinulle tiede.fiissä (erään toisen asian yhteydessä) mahdollisuutta keskustella siellä olevan yksityisviestisysteemin kautta. Kieltäydyit jyrkästi.

Hartnett ja hänen kirjansa mainittiin, kuten monta muutakin oleellista asiaa, julkisessa uutisryhmässä. Jos sinä et kykene seuraamaan kyseistä ryhmää, etkä suostu privaatikeskusteluun, niin silloin sinun olisi viisainta pitää turpasi tukossa eikä tulla vinkumaan jotain henkilökohtaista tukiopetusta julkisesti!

Mielenkiinoista muuten, että vielä tässä ykkösosassa ymmärsitte että kyseessä Hartnett, ei Humppi, mutta kakkososaan mennessä...