15.3.09

Ateistit haluavat rahasi

Suomalaiset vapaa-ajattelijat ja humanistit janoavat kallisarvoisia eurojasi.

Maailmalla paljon julkisuutta keränneet uskonnottomien bussikampanjat ovat saamassa suomalaisen vastineen. Vapaa-ajattelijain liitto yhdessä Humanistiliiton kanssa käynnistivät keräyskampanjan 16.3. mainosten rahoittamiseksi. Kuten vastaavat kampanjat muualla maailmassa, mainoksen viesti on positiivinen ja hieman humoristinenkin.


Uskomaton.fi on uunituore sivusto, jonka keskustelupalsta avattiin tammikuussa. Toistaiseksi paikka kumisee tyhjyyttä. Heidän verkkokaupasta löytyi sentään t-paita, jonka haluan päälleni. It is funny because it is true.

5 comments:

Anonymous said...

Voivoi tuo bussikampanja lause on kyllä vähän huono.

"Jumalaa tuskin on olemassa" on epämääräinen ja heikko väite, enkä oikein tiedä ketä tuossa kehotetaan olemaan murehtimatta.

Minun viestini uskonottomalle olisi se, että monet uskonnolliset asenteet ovat mielipiteitä eikä totuuksia. Tarkoitan ennenkaikkea halveksuntaa materialimia, naturalismia, sieluttomuutta, elämän jumalaisen tarkoituksen puutetta, eläimenä olemista ja olentojen tahtoa sinänsä kohtaan.

Becksi

Anonymous said...

Parempi lause bussikampanjaan olisi kylläkin seuraava:

"Herra pirstokoon salamaniskulla tämän bussin!...Herra?...Herra, kuuletko?"

Sakari said...

Ei järin omaperäinen tuo viesti.

Käsittääkseni alkuperäisessä yhteydessään teksti oli vastine, mitä se täällä Suomessa on ja mitä kohdeyleisö ajattelee siitä, tai miten tulkitsee.

Puhumattakaan siitä, että pelkäävätkö "normiluterilaiset" Kotikatunsa ja Salkkareidensa äärellä helvetintulia yleensäkään.

Acipenser said...

Joo, mua kyllä risoo hiukan tuon Britannian lauseen uudelleenlämmittely. Tavallaan jees, kun se alkaa olla globaali, mutta jokin herättelevämpi mainos olisi ... herättelevämpi.

-JTW said...

Minusta teksti on ihan hyvä noin, vaikkakin sama kuin briteissä. Ei kai sitä pyörää tarvi uusiksi aina keksiä.

Ei se minusta ainakaan epämääräinen tai heikko ole. Tuoohn minä ainakin henkilökohtaisesti "uskon". Jumalaa tuskin on olemassa. Ehkä sanan tuskin tilalle voisi laittaa että "jumalan olemassaolo on suunnattoman epätodennäköistä".

Ja anonyymille:

Kampanjan tarkoituksena tuskin on pilkata jumalaa tai uskovaisia, siksi en kyllä tuonlaista tekstiä käyttäisi.

Toivoisin tämän aiheuttavan lähinnä keskustelua ihmisten omista uskoista. Ja siitä että uskooko ylipäätään Jumalaan.