10.3.09

Naispappikiista tuotti potkut

Seurakunnan työntekijät kieltäytyivät työskentelemästä naispapin kanssa. He saivat potkut.

Potkuja perustellaan sillä, että nuorisotyönohjaajat ovat varoituksista huolimatta kieltäytyneet osallistumasta jumalanpalveluksiin, joissa naispappi toimii saarnaajana, liturgina tai ehtoollisavustajana.

Lehden mukaan irtisanotut ovat myös käyttäneet kielloista huolimatta itse laatimiaan työvihkoja varhaisnuorisotyössä.


Oma vakaus ylitti pomolta saadut käskyt. Itse olen sitä mieltä, että kirkolla täytyy olla kaikki oikeus syrjiä ketä tahansa se haluaa. Jäsenyys ei ole pakollista, joten ihmiset voivat äänestää jaloillaan kuuluako syrjivään laitokseen vai ei. Uusia kirkkoja saa perustaa tarpeen vaatiessa.

2 comments:

Anonymous said...

Tavallaan tietysti näin, mutta niin kauan kuin kirkko nauttii erityisasemasta osana valtiota, sen pitäisi noudattaa maan lakeja.

Mitä tulee vapaaehtoisuuteen, merkittävä osa suomalaislapsista liitetään vähän niin kuin väkisin kirkkoon (no, erinäisiin kirkkoihin) eikä vapaaehtoisuus ala kuin muistaakseni 15-vuotiaana.

Anonymous said...

Ja se vapaus 15-vuotiaana on päättää jääkö entiseen kirkkoon jäseneksi vai meneekö huoltajan mukana, jos tämä vaihtaa kirkkoa. Muussa tapauksessa pitää postata 18-vuotispäivänä maistraatin ovella.