6.3.09

Harkittu reaktio aborttiin

Enemmistö suomalaisista ei halua, että uskontoa sekoitetaan politiikkaan. Uskonnolliset johtajat eivät saisi vaikuttaa hallituksen päätöksiin. Se on viisas asioiden järjestys. Ottakaamme esiin esimerkki Brasiliasta.

9-vuotias tyttö joutui isäpuolen raiskaamaksi. Hän sai kohtuunsa kaksoset. Lääkärit katsoivat, ettei pienen tytön keho kestä raskautta, varsinkaan tuplana. Suoritettiin abortti.

Katolinen kirkko protestoi aborttia. Kirkon lakimies Marcio Miranda yritti estää asian etenemistä. Lapsen olisi pitänyt odottaa ja vauvat pelastaa keisarinleikkauksella. "Se on Jumalan laki: älä tapa. Meidän mielestä tämä on murha", Miranda kertoi lehdistölle.

Kirkko teki harkitun ja asiallisen ratkaisun. Tytön äiti ja muut aborttiin osallistuneet poistettiin kirkon kirjoista. Katolinen kirkko ei kerää sympatiapisteitä teollaan. Jos odottaisimme johdonmukaisuutta kirkon päättäjiltä, niin kaikki murhaajat ekskommunikoitaisiin myös katolisesta kirkosta. Näin ei kuitenkaan tapahdu.

3 comments:

Anonymous said...

"Kirkko teki harkitun ja asiallisen ratkaisun. Tytön äiti ja muut aborttiin osallistuneet poistettiin kirkon kirjoista."

Nämä saivat ekskommunikaation, eli heiltä on siihen asti, kunnes ekskommunikaatio puretaan (se yleensä puretaan jossain vaiheessa: rangaistus on harvoin elinikäinen) kielletty katolisen kirkon sakramentit, joista keskeisin lienee ehtoollinen: he eivät saa hetkeen ehtoollista katolisesta kirkosta. Syynä on avustaminen murhassa. Katolinen kirkko on aika erilainen kuin esim. ev. lut. kirkko, joka ei ennen ehtoollista kysele sen perään, onko joku avustanut murhassa tms., vaan jakaa ehtoollisen kaikille.

Paholaisen Asianajaja said...

Itse sanoisin, että ekskommunikaatio on palkinto eikä rangaistus. Katoliset kirkkohäät ja hautajaiset voivat jäädä pois, mutta onneksi sivistyneissä maissa on tarjolla sekulaarit versiot.

Sampsa Suominen-Suvisaari said...

Toisaalta katolinen kirkko tässä ajaa vahvasti sekulaaria linjaa: ihmisten ja jumalan etiikan välille on tehty selkeä ero. Kukkeasti kirkko osoittaa olevansa muuttumattoman, ikiaikaisen lain leimatoimisto, eikä lieventävien yksityiskohtien päästetä tätä virantoimitusta sekoittamaan.