27.3.09

WTF tiedottaa: Lauantaina sammutaan

Kansainvälinen WTF-säätiö on ilmoittanut, että tulevana lauantai-iltana vietetään globaalia sammunistapahtumaa. Huomenna kello 20:30 - 21:30 maailmanlaajuinen tapahtuma yhdistää ihmiset eri puolilla maapalloa. Tarkoituksena on, että he unohtavat murheet ja laman.

Sammuminen on symbolinen teko, jolla viestitään päättäjille, että ihmiset ja yhteisöt ovat huolissaan ilmastonmuutoksesta ja vaativat heiltä tiukkoja toimia sen hillitsemiseksi. Maailmalla tapahtumaan osallistuu yhteensä yli 3200 kuntaa ja kaupunkia sekä tuhansia yrityksiä.


Nyt ei sammuteta valoja, vaan ihmisten on tarkoitus ryypätä itsensä sammuksiin. Sammunut ihminen kuluttaa vähemmän luonnonvaroja kuin aktiivisesti kuluttava. Pelasta planeettasi ja sammu lauantai-iltana.

6 comments:

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Käskystä, kapteeni!

Anonymous said...

Joo, kaikki nämä pimennyprojektit( nyt ja elokuussa toinen) on näin valoisassa pohjoisessa iso vitsi tähtiharrastajalle: ei mitään iloa.

Anonymous said...

Hitto, olen vuorokauden etuajassa.

Gmon

Paholaisen Asianajaja said...

Välität vain ympäristöstä niin paljon. Jatka samaan tahtiin!

henwli said...

Hm, enpäs olekaan ikinä juonut itseltäni valoja sammuksiin. Enpäs olekaan ikinä edes ollut kunnolla humaltunut. Mites tää homma toimii, näin noviisille. Kämppiksellä on yks 0,3l Lapin Kulta -pullo jonka saisin juoda koska hänellä on hiiva-allergia. Riittääkö tämä? Onko huijaamista jos sekaan muiluttaa muutaman Zopinoxin? Äh, liian hankalaa...

Tuohon toiseen tempaukseen osallistun joka tapauksessa. Otan kaikki tulpat seinästä huomenillalla ja luen kirjoja kynttilänvalossa. Viime kerrasta on liian kauan aikaa.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Pääsääntö on, että ei riitä. Eikä olutta muutenkaan juo niin paljoa, että sammuisi. Itse arvostan absinttia, kätevä, joskin kalliihko, kikka humaltumiseen. Jos sammumista kaipaa, suosittelen ns "kirkkaita".

Esim. kerran vetelin viikonloppuvapaan vuoksi viiniä sen verran mitä napa veti. Sain toki eräänlaisen kooman aikaiseksi, mutta sitä juomista oli yksinkertaisesti liikaa. Jotta saisi tehot, pitää juoda niin paljon että mahaan ei mahdu.

Oksenteluun kalja sen sijaan on omiaan. Sehän jo maistuu pahalta.

Näin minä valistan ihmisiä, ja ylläpidän ympäristöni hyvinvointia. Kippis ja kulaus!