27.3.09

Kaksi totuutta Teksasista

Teksasin osavaltio vältti hyvin täpärästi kreationistien ehdottamat muutokset. Äänet jakaantuivat tasan 7-7, joten muutos ei saanut vahvistusta. Opetussuunnitelmassa ei täten vaadita evoluutioteorian heikkouksien ja vahvuuksien opettamista. Teksas on Yhdysvaltojen suurin oppikirjojen ostaja, joten osavaltion vaatimat muutokset ovat mukana myös koko valtion oppikirjoissa. Kirjojen valmistajat eivät halua tuhlata rahaa osavaltiokohtaisiin oppikirjoihin.

IDeistien reaktio on kauhistella sensuuria. Discovery Instituten John West paljasti karmean skandaalin. Lautakunnan jäsen ja demokraatti Rick Agosto vaati sensuuria, jotta yleisön joukossa oleva parivaljakko saataisiin pois huoneesta. He kantoivat äänettömästi kylttejä joissa luki “Don’t Censor Science." Agosto oli jopa vaatimassa järjestysmiehiä raahaamaan pois viattomia kansalaisia. Onneksi oikeudenmukainen puheenjohtaja Don McElroy esti törkeän toiminnan.
Lisäksi Agosto käytti katalasti hyväksi tilaisuutta tuodakseen lautakunnan eteen Eugenie Scottin, joka ei edes ole teksasilainen! Näin darwinistit yrittävät muokata asioita jotka eivät heille kuulu. John West kuvailee Scottia "arkki-darwinistiksi."

Mutta asioista on myös toisenlainen näkemys. Koko rulianssia seurannut Texas Freedom Network on blogannut melkein livenä päivien tapahtumia. Kyseisen päivän meno on taltioitu näin:


BREAKING NEWS: A proposed amendment adding “strengths and weaknesses” of scientific theories back to the science standards has failed on a 7-7 vote.

11:17 - With the defeat of “strengths and weaknesses,” the board is now on to other amendments. Ms. Cargill begins.
11:20 Despite Chairman McLeroy’s repeated prohibition against signs in the hearing room (targeted at TFN members quietly holding signs saying things like “Stand Up for Science”), creationists who wanted “strengths and weaknesses” in the standards have brought a couple of bright neon signs to the hearing room today reading:

“Don’t Censor Science”

and

“No Science Censorship”

Finally, Mr. Agosto requested that Chairman McLeroy ask the creationists to withdraw their signs. He did.Myöhemmin TFN närkästyi siitä miten DI uutisoi sensuurista.

Jos Eugenie Scottin epäteksasilaisuus on ongelma, niin varmasti Casey Luskin, John West ja muut Seattlessa asuvat IDeistit pysyivät kaukana lautakunnasta. He ovatkin tyytyneet olemaan vain yleisössä ja antamaan haastatteluja lehdistölle.

No comments: