27.4.12

Muslimit tulee ja vie meidän kuolleet vaimot!

Sosiaalinen media melkein kärähti eilen kollektiivisesti tietyissä piireissä, kun länsimedian legendaarinen Daily Mail kertoi karmeita asioita Egyptistä. Daily Mailin uutisesta lähti liikkeelle aktiivinen linkkailu ja moderni copy & paste journalismin mukainen nettiuutisointi. "Jäähyväisyhdyntää" ehdotetaan Egyptin virallisissa lakiehdotuksessa. Kopioin tähän yleisimmän version uutisesta.


Egyptissä on syntynyt skandaali suunnitellusta laista, jonka mukaan aviomies voisi harrastaa seksiä yhden viimeisen kerran jo kuolleen vaimonsa kanssa.

Tämän "Jäähyväisyhdynnän" pitäisi tapahtua kuuden tunnin aikana vaimon kuolemasta. Kiistelty laki on osa toimenpiteiden sarjaa, jota parlamentti aikoo esitellä. Parlamentti suunnittelee myös avioliittoiän minirajan laskemista 14 vuoteen. Muun muassa Egyptin kansallinen naisten valtuusto kampanjoi nyt näkyvästi muutoksia vastaan.
Aviomiehen seksinharrastamisoikeus kuolleen vaimonsa kanssa nousi puheenaiheeksi jo aiemmin. Viime vuoden toukokuussa marokkolaispappi sanoi, että avioliitto on voimassa kuoleman jälkeenkin. Papin mukaan myös naisilla on oikeus harrastaa seksiä kuolleen aviomiehensä kanssa.
Naisaktivistien lisäksi monet poliitikot ja tv-persoonat ovat nousseet vastarintaan. Muun muassa egyptiläinen uutisankkuri Jaber al-Qarmouty pitää lakisuunnitelmaa käsittämättömänä.
- Tämä on vakava asia. Tämä on käsittämätöntä. On katastrofaalista antaa aviomiehelle tällainen lupa, uutisankkuri kertoo Daily Mailille.
Monet ihmettelivät miten outoja nuo oudot muslimit oikein voivat olla. Toiset totesivat, etteihän se ollut mitenkään ihmeellistä noilta "hiekkaneekereiltä" ja pahemmilla adjektiiveilla varustetut kommentit eivät ole julkaisukelpoisia edes minun sairaassa mielessäni.

Mm. tällainen kirjoittelu on ollut yleistä tänään:


Tää on niin sairasta!!! NIIIN SAIRASTA!! Pannaa kuollutta ja mennää naimisii lapsen kanssa joten pannaa siis lapsiakin!!! Kuula otsaan tollasille runnkareille !!!


Karmaisevassa uutisessa on vain yksi, pienen pieni, ongelma. Ei ole löytynyt vakuuttavaa näyttöä tuollaisesta lakiehdotuksesta.

Alkuperäisessä uutisessa Daily Mailin toimittaja oli kopioinut ilman faktatarkisteluja englannin kielisestä Al-Arabiya julkaisusta, jonne se oli päätynyt Egyptin valtion omistamasta Al Ahram sanomalehden mielipidepalstalta.

Alunperin eräs marokkolainen uskonoppinut Zamzami Abdul Bari oli ehdotellut pari vuotta sitten, että aviomiehillä voisi olla tuollainen jäähyväishellyys kuolleen vaimon kanssa. Sama uskonoppinut on myös ehdotellut, että raskaana olevat naiset saisivat juoda alkoholia. Ja kuinkas se olikaan tuo alkoholin juominen muslimille hyväksyttävää? Kyseisen marokkolainen mies on kaikkien egyptiläisten mielestä sekopää, jonka ehdotuksia ei oteta vakavasti. Siksi ei tahdo löytyä sellaista lakiehdotusta, jota siteerattiin egyptiläisessä mielipidetekstissä. Egyptiläiset twitter-viestit ja toimittajat kertoivat, ettei kannata luottaa uutisankkaan. Lakiehdotusta ei ole olemassa.

Pian jopa Daily Mail oli päivittänyt uutistaan. Otsikossa kerrotaan, että uutiset jäähyväisyhdynnästä olivat täyttä hölynpölyä.

Sitten vain odottamaan seuraavaa uutisankkaa.

6 comments:

Anonymous said...

Näin toimii moderni journalismi. Mutta minkäs teet.

Juha Huuhaa said...

Vaikka Daily Mail uutisoisi skeptikoiden olevan fiksuja, niin en uskoisi.

Heritor.Asphodel said...

Olen varmaan jotenkin outo, mutta eniten minua kammottaa nuo muut artikkelissa mainitut asiat, tai paremminkin "uudistukset". Meinaan vaan, että jos joku nyt ihan välttämättä haluaa..öh..yhtyä kuolleeseen vaimoonsa, niin hän varmaan tekee sen oli se sitten maallisten tai uskonnollisten käsitysten mukaan laillista tai ei..

Muilla asioilla tarkoitan:

- Tyttöjen avioliittoikäräjan laskemista 14 vuoteen.

- Useiden naisten oikeuksia parantavien lakien, kuten naisen oikeutta esim. väkivaltaisen avioliiton päättämistä avioerolla ilman aviomiehen hyväksyntää, peruuttamista.

- Naisten oikeuden opiskeluun tai työskentelyyn rajoittamista.

Nekrofiilistely nyt olisi jo melko sekopäistä jopa salafistien tapauksessa, mutta nuo muut asiat eivät ole.

Anonymous said...

Katsotaanpa niin muutaman vuoden päästä jengi ajaa ihan täysiä nekrofiilien oikeuksia kun niidenkin on saatava toteuttaa seksuaalisuuttaan. Tää on taas näitä juttuja, joita vastaan puhuu pelkkä intuitio siitä että "kuolleiden kanssa hässiminen on yököttävää". Hassua, muuten: Olen aina kuvitellut että muslimeillakin vihkivalaan kuuluu "kunnes kuolema meidät erottaa"

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

Anonyymi. Lyödäänkö vetoa tuosta? Että kaksi vuotta aikaa ja nekrofiilioikeuskeskustelu on yhtä laajaa kuin homojen oikeuksista vaahdotaan nyt? Ihan oikeaa rahaa lyötäisiin! Ihan sen takia että et olisi ihan omaan olkiukottavaan slippery slopeen nojaava tyyppi, joka lähinnä antaa itselleen vallan määrittää mitä muut kannattavat ja eivät kannata "joskus tulevaisuudessa". Ja käyttävät tätä naurettavuutta jopa jonkinlaisena aatteellisena argumenttina.

Tuomo "Squirrel" Hämäläinen said...

"Tää on taas näitä juttuja, joita vastaan puhuu pelkkä intuitio siitä että "kuolleiden kanssa hässiminen on yököttävää"." ainakin näyttää lausuntona joltain joka näyttää että ei ole ns. "yhtään reflektoitu skeneä". Vaikka dissaankin postmodernisteja feministejä ja muita vastaavia ihan kybällä (mitä en? No tämä ei varmaan ole nyt se oleellinen) niin tiedän että heidän argumentaatiossaan korostuu usein fenomenologia ja vastavuoroisuus.

Välineellistämistä taas pidetään pinnallisena ja huonona.

Nekrofilia on pakosti välineellistävää, joten nykyisessä ajattelutavassa pääargumentit nekrofiliaa vastaan ovat juuri samoja kuin mitkä ajavat homoseksuaalisuuden kannattamisen suuntaan.

Se, että joku käyttää intuitionistista logiikkaa ja objektiivisen moraalin kaltaisia konsepteja voi tietysti olla niin tyhmä että näkee erimieliset pelkästään tämän oman ajattelutavan argumentaatiotavan vastustamisena. Valitettavasti tämä tajuamattomuus kertoo enemmän näistä "intuitionisteista" kuin niistä muista.