26.4.12

Skientologit pulassa Kanadassa

Torontolainen äiti lähetti huumeongelmista kärsivän 22-vuotiaan poikansa hoitoon. Hänelle suositeltiin Trois-Rivièresin hoitoryhmää. Joulukuussa Yvenne Keller maksoi hoitopaikalle 10´000 kanadan dollaria, jotta hänen poikansa saisi hyvää vieroitushoitoa. Olihan laitos esitellyt ihailtavia toipumislukuja. Olihan laitos jo saanut yli tuhat ihmistä täysin vieroitettua huumeista. Mutta kaikki ei sujunut Kellerin perheen kohdalla hyvin.

Poika lähetettiin viikon sisällä saapumisestaan takaisin kotikaupunkia kohti. Laitos laittoi pojan linja-autoon, sillä hän oli käyttäytynyt sopimattomasti. Leikellyt itseään ja jopa saanut käsiinsä jostain alkoholia. Vaikka hänen piti olla laitoksessa ympärivuorokautisen valvonnan alaisena. Ei näköjään ollut.

Laitoksen johtaja Andre Ahern totesi, että poika oli saapunut alunperin laitokseen psykoottisessa tilassa. Laitos on tarkoitettu riippuvuuden hoitamiseen, ei mielisairauksien hoitoon. Ja siksi laitoksen ei tarvinnut palauttaa pojan äidillä 10´000 dollarin summaa. Eikä laitoksen tarvitse esittää menestyksistään mitään riippumattomien tahojen suorittamia arvoita. Herra Ahern lupasi uteleville toimittajille, että rouva Keller saisi takaisin rahansa, kunhan ensin suoritetaan tarvittavat paperityöt alta pois.

Kyseinen laitos on Narconon firman toimipisteitä. Vieroitushoito perustuu L. Ron Hubbardin kehittämiin ohjenuoriin. Eli kaikki on skientologiajärjestön markkinoiman uskonnon periaatteita noudattavaa ohjelmointia. Ruokavalio, vitamiinit ja useamman tunnin pituinen saunominen puhdistavat kehot riippuvuutta aiheuttavista aineista. Sekä tietenkin skientologien dianetiikasta tuttuja assisteja, eli mielen ohjelmointia. Tuskin olet yllättynyt seuraavasta tiedosta: entinen Narconon-työntekijä David Love kuvailee laitosten pyörittämistä uskonnolliseksi värväystoimeksi.

Vieroituksesta veloitetaan jopa 30´000 dollaria. Samalla suositellaan toipumisen helpottamiseksi lisää L. Ron Hubbardin tuotoksia, jotta elämä pääsisi paremmille raiteille. Lääkitykset lopetaan kertaheitolla saapumisen yhteydessä, joten lääkevieroituksen aiheuttamat oireet voivat saada jotkut itsemurhan partaalle. Suosituksen Narcononin laitoksiin lähettämisestä voidaan saada entisiltä asiakkailta, jotka saavat provikan uuden tulokkaan maksuista.
Jos Narcononin työntekijälle on heti alussa selvää, että vieroitus on tavallista haastavampaa, lähetetään asiakas/potilas äkkiä pois laitoksesta. Näin vältytään epäonnistuneilta hoitokertomuksilta, sillä eihän kyseinen tapaus ollut edes sopiva vieroitukseen. Ja seuraava asiakas sisään. Harvoin huumevieroituksesta kärsivä edes osaa vaatia rahojaan takaisin lakimiehen voimin.

Kanadalaiset viranomaiset saivat valituksia Trois-Rivièresin Narconon-laitoksesta. Pikainen tarkastus varmisti, ettei laitoksessa ollut yhtään lääkäriä. Laitos sai lopetusmääräyksen. Vasta tänä vuonna kanadalaiset vieroituslaitokset saavat toimia vasta sertifikaatin saamisen jälkeen. Narconin laitos ei ollut tarpeeksi tasokas paikka. Se oli ollut toiminnassa vuodesta 2005 lähtien.

Kanadan päätös on luontevaa jatkoa sille miten Narconon on joutunut tarkastelun alaiseksi Yhdysvalloissa. Kun viranomaisten kiinnostun herää, seuraa sitä useimmiten Narcononin toiminnan lopettaminen. Narconon on kielletty kokonaan Ranskassa. Perusteluina mm. virheellisen lääketieteellisen tiedon levittäminen asiakkaille.

CBC NEWS.

5 comments:

Anonymous said...

Tulipa itsekin töllisteltyä skientologien rakennusta, kun kävin taannoin Torontossa. Eivät ikävä kyllä tulleet käännyttämään.

Tämän blogauksen kaksi viimeistä kappaletta ovat kai vaihtaneet paikkaa keskenään. Meinasin tippua kärryiltä.

Paholaisen Asianajaja said...

Kappaleet järjestetty loogiseen järjestykseen. Kiitos huomautuksesta.

Akvinolainen said...

Onko Suomessa ko. scifi-laitoksia?

Anonymous said...

Ei, Suomesta tulee vain kuunatseja.

Samuel said...

"Laitoksen johtaja Andre Ahern totesi, että poika oli saapunut alunperin laitokseen psykoottisessa tilassa. Laitos on tarkoitettu riippuvuuden hoitamiseen, ei mielisairauksien hoitoon."
Mutta eihän skientologien mielestä mielisairauksia ole edes olemassa?