18.6.12

Wincapitalaisten uusin tempaus

Wincapitan taru taitaa olla ohi. Kukaan rationaalinen ihminen ei enää sijoita eurojaan sijoitusohjelmistoon. Hannu Kailajärven tarina on tullut tutuksi sensaatiouutisissa. Wincapitan sponsorit ja taustahenkilöt ovatkin siirtyneet uusiin temppuihin.

Siinä missä Wincapitan sijoitusohjelma toimi valuuttasignaalien laskemisella, Bemer on mullistava sähkömagneettisilla signaaleilla toimiva terveystuote. Eli terveyttä sähkömagneettisella kentällä. Mikroverenkierto saadaan terveellisempään suuntaan tyylikkäillä laitteilla. Mainospuheet ovat lupaavia. Bemerin asiakasseminaarin mainoksessa kerrotaan:

BEMER on tehokas täydentävä hoitomuoto lähes kaikkiin sairauksista tai puutostiloista johtuviin pienimpien verisuonten verenkiertohäiriöihin. Se auttaa ehkäisemään sairauksia sekä toimii täydentävänä hoitomuotona kroonisten sairauksien, rappeumien, hitaasti paranevien haavojen tai regeneraation, stressin tai burnout-oireyhtymän, ammatissa tai urheilussa esiintyvän energiavajeen sekä monien muiden vaivojen hoidossa.

BEMER on tällä hetkellä ainoa järjestelmä, jonka vaikutustavat on todistettu tieteellisesti.

Nämä laitteet sopisivat mainiosti Stockmannin, Sokoksen ja vastaavien ostosparatiisien tuotevalikoimiin. Mutta Bemer haluaa panostaa myyntitapahtuman laatuun. Siksi ainoastaan koulutetut Bemer-asiantuntijat ja laiteneuvojat saavat myydä laitteita. Tämä tarkoittaa myyjien verkostoitumista. Ja itse laitteet maksavat kolmisen tuhatta euroa. About.

Ja tästähän ex-Wincapitalaiset aktiiviset markkinointimiehet/naiset ovat löytäneet uuden markkinaraon. Uusilla myyjillä onkin taitoa ja suhteita. Tänään Bemer Finlandin Facebook-ryhmässä julkaistiin tietoa tulevasta:

BEMER Finland ja Suomen Olympiakomitea ry ovat solmineet yhteistyösopimuksen. BEMER Finland on Suomen Olympiajoukkueen verisuoniterapialaitteiden virallinen toimittaja. Esimerkiksi Lontoon Olympialaisissa joukkueen käytössä on BEMER-laitteet. BEMER-liikemerkki näkyy myös Lontoon Olympiajoukkueen esitteessä ja kahdessa koko sivun ilmoituksessa sekä BEMER Finlandin omassa markkinoinnissa ja esitteissä.


Mukana tyylikäs olympiarenkailla varustettu "Finland" kuva. Hyvä Suomi!

En ole tietenkään missään nimessä väittämässä, että Bemerin tuote ei toimi. Tai sen käyttö kasvainten hoitamisessa olisi puhdasta puoskarointia. Tai että sitä myyvät henkilöt olisivat huijareita.
Olen tässä vaiheessa ainoastaan kiinnostunut kuulemaan lisää ex-Wincapitalaisten menosta Bemerin myyntijoukoissa. Olen utelias. Jos satut tietämään lisää siitä miten Bemer sai aparaattinsa mukaan Suomen olympiajoukkueeseen, niin lähetä vaikkapa anonyymi kommentti tai sähköpostia.

12 comments:

Ötöpesän jengi said...

Onko tämä joku E-mittarin kosto vai mitä?

Anonymous said...

Mulla on kontakti Olympiakomiteaan, mutta ennen kun alan kyselemään, olisi kiva jos olisi jotain perusteita miksi tuo Bemer on huuhaata.

Sähis said...

Vielä tässä vaiheessa täytynee sanoa kiltisti, ettei ole mitään syytä uskoa, että tuo Bemer olisi mitään muuta kuin lumevaikutusta kalliissa laatikossa. Vastuu on valmistajalla esittää toimivuus.

Tämän toimintaperiaate on hyvin epämääräinen melkein tieteellisen kuuloista löpinää samanlaisilla perusteluilla kuin on käytetty parantavien magneettien myyntiin vuosikymmenien ajan.

Magneettien tehot on helppo mitata ja niiden hyvin vähäisistä terveysvaikutuksista tiedetäänkin jo paljon, mutta näiden laitteiden kohdalla on aina kyseessä monimutkaista magneettista signaalia ja muuta mystistä tekniikka, joka jostain syystä estää reilun hyvin kontrolloidun testin, mutta se ei jostain syystä estä markkinoijaa esittämästä laitetta toimivana anekdoottien kera.

Tässäkin blogissa laitteen markkinointia on sivuttu pari kertaa aikaisemmin. toinen niistä
http://paholaisen-asianajaja.blogspot.fi/2011/06/magneetteja-magneetteja-kaikkialla.html

Juha Huuhaa said...

Ei tarvitse tietää kuin fysiologian alkeet, niin väitetyt vaikutustavat näyttävät kertakaikkisen naurettavilta.

Jos laite ei olisi huuhaata, sitä ei tarvitsisi markkinoida ilmiselvillä epätieteellisillä väitteillä. Lennokkaitahan ne tosin ovat ja mielikuvitusta kiihottavia.

MrrKAT said...

Kääntäkää tämä saksalainen kriittinen sivu google-kääntäjällä..

http://esowatch.com/ge/index.php?title=Bemer

..enlanniksi niin saatte murhaavan kriittistä arviota:

"Is also advertised with false and misleading claims. For example..
..
no such studies
..
"all major scientific studies" includes only publications at conferences and trade shows, and not in scientific journals."
..
The Mediacare Quant publisher resides not surprising at the same address as the Bemer..
..
nonsense, red light does not cause formation of "connections".
..
doctor Juliane Sacher.. has become known by questionable views on cancer, immunications, and AIDS".

ja tuomiokin tullut:

..from Berlin by..
..was forbidden to advertise that their magnetic devices would cause "a significant increase in the microcirculation". Also prohibited was the claim that..
positive effect of certain pulsating magnetic fields..not shown in the flow of blood..


Käännös on vajavainen ja kielitaitoni vajavainen mutta pahalta näyttää..

(Esowatch wikiin on luottanut Saksan oikeusistuin ja Guardian..).

MrrKAT said...

Videolla

http://www.youtube.com/watch?v=GSOdwZEU3pU

"Bemer-group/kansainvälinen Palmenwaldin konsensuslausunto (suomalainen)"

jossa
Kuvassa todistavat mm.
"Dr. med Olaf Kuhnke, Luonnonparannus ja magneettiterapian keskusliiton puheenjohtaja"

Dr. Med Blanka Rihova

PhD I.Bernat

Nämä ovat New age- uskomuslääkintä-ihmisiä, jotka tuolla konferenssilla pyrkivät saamaan sitä virallisen lääketieteen piiriin, jota se ei siis ole (!).

Youtube-alatekstissä mainitaan suosittelijana myös tuo em. Juliane Sacher, joka on AIDS-denialisti (HIV:tä ei ole olemassa -jengi, ja muuten heidän tuloksenaan Etelä-Afrikassa ehti kuolla 300 000 turhaan AIDSiin ennenkuin AIDS-denialistiset terveysministeri ja presidentti vaihtuivat järkevämpiin ja länsimainen hoito päästiin aloittamaan).

MrrKAT said...

Quackwatch pitää syöpäpotilaita varottaen listaa vaihtoehtohoidoista, ja Bemer on tässä listalla Dubious (kyseenalaine,arveluttava):

http://www.quackwatch.com/00AboutQuackwatch/altseek.html

Anonymous said...

Myyntimies tarjoaa ihmevekotinta plus tukun rahaa vastikkeeksi mainospaikasta ja maineesta, mikä ettei! Joku puualan firma voisi roudata Lontooseen parit koivupölkyt, niillä istumalla verenkierto paranee. Sitten koko maailma haluaa suomalaisia koivupölkkyjä. Hinta vain 3000 eur kappaleelta + käyttökoulutus.

Paholaisen Asianajaja said...

http://www.vieharmony.com/pemf-rental.pdf

Laitetta myyntitarkoituksiin vuokraavien täytyy USA:ssa allekirjoittaa paperi. Siinä on lopussa lukemisen arvoista pientä printtiä. Varsinkin pykälä 18.

Sähis said...

^aika paljon kertoo toimittajan omasta uskosta laitteen tehosta tuo 18. kohta.

Anonymous said...

Aikamoista kusetusta. Bemerin mukaan laite ei ole tarkoitettu hoitamaan sairauksia, eikä Bemer väitä laitteella olevan minkäänlaisia terveysvaikutuksia. Mutta minkäs he sille voivat mitä jälleenmyyjät sanovat. Jälleenmyyjien paskapuheet on ilmeisesti hatusta vedetty, kun Bemer ei ole kuulemma mitään ikinä väittänyt missään koskaan.

Anonymous said...

Onko TIETO että Wincapitalaiset on mukana Bemer-bisneksessä? Vai epäilys? Vai mielipide että kyseinen verkostomarkkinointi sopisi heille?

En osaa sanoa onko huuhaata vai ei, olen kuullut positiivisia kokemuksia mutta itselleni ei oikein sopinut, olo ei ollut laitetta käyttäessäni ainakaan normaalia parempi.

Kallis tuo laite on, kohtuuttomankin kallis mielestäni.