15.6.12

Obamagaten viimeinen lopullinen lopetus

Otsikko on valetta. Obamagate tulee jatkumaan sukupolvien ajan. Salaliittoteoriat presidentti Obaman syntypaikasta toistuvat täältä ikuisuuteen. Kaikesta huolimatta jaksan seurata Birther-liikkeen tapahtumia Yhdysvaltojen maaperällä. Harva suomalainen kai viitsii seurata tämän syntymätodistukseen liittyvän kinastelun käänteitä. Mitkään selitykset birtherin esittämille argumenteille eivät lopulta toimi, sillä kyseessä on poliittinen teatteri. Tarkoituksena on vastustaa systeemiä. Ja kerätä rahaa.

Birther-aktivistit ovat jatkuvasti nostamassa syytteitä, joilla pyritään saamaan Obama tai joku kiistaan liittyvä henkilö todistamaan aiheesta. Sheriffi Joe Arpaion uudelleen lämmitelty kampanjointi ei ole johtanut yhteenkään menestykseen, mutta se ei lannista Birther-liikettä. Arpaion erikoisjoukon kokoama todistusaineisto ei ole kelvannut tuomareille. Asiantuntijoilla ei ole ollut tarpeeksi asiantuntijuutta, ja/tai materiaali on ollut kyseenalaista, tai lakimiehet eivät ole osanneet lähettää syyteharkintaan liittyviä lomakkeita oikein, jne. Birther-liikkeellä ei ole tarpeeksi todistusaineistoa siitä, että on tapahtunut rikos. Tietenkin se johtuu pelkästään korruptiosta ja Obamaa fanittavista tuomareista. Siksi materiaalia täytyy tyrkyttää yhä uudelleen. Varmasti joskus jossain alkaa tapahtumaan edistystä.

Tämä jatkuva tyrkyttäminen ei kuitenkaan ole ilmaista. Lakimiehet veloittavat oikeaa rahaa palveluksistaan. Birther-aktivistit pyytävät taloudellista apua aidoilta patriooteilta:

Talk is cheap. Lawyers are expensive. The time is right NOW. We are short $3600 in fees and about $3000 for expenses to get us through next weeks’s hearing. Please donate and pass this along. It is frustrating that George Zimmerman easily raised over $100,000, but we are struggling to meet expenses for this very important case. I am personally being hounded for payment and ask that you all do your part and please donate NOW.


Mutta miksi rahoittaa projektia, joka on epäonnistunut kaikilla edellisillä kerroilla? Eikö se jo ole pelkkää rahan haaskaamista? Ei!

- If you think the system is rigged and we can’t win, think again.This case has a better chance than most. If we lose the ruling, it’s very appealable. Even if we lose, we win, because political theater is one of our objectives. Obama and the rotten official power structure are being exposed more and more for all to see. This clown won’t be able to get elected dogcatcher when we’re through with him. But, we also want to lay the groundwork for possible future nullification of everything he ever signed.

Täytyy kunnioittaa aktivistien rehellisyyttä. Voitto tai tappio oikeudessa, se ei lopulta merkitse mitään, sillä tarkoituksena on myös pyörittää Obaman vastaista teatteria. Ilmankos todistusaineiston hatara sisältö ei ole lannistanut aktivisteja.

On kuitenkin hauska huomata miten Obamagaten saagaan lisätään jänniä yksityiskohtia. Legenda Obaman kenialaisesta syntyperästä saa uskottavaa sisältöä, sillä nyt tiedetään hänen isoäitipuolensa suorittaneen zulujen syntymärituaalin uuden pojan kunniaksi. Väite olisi hieno, ellei Sarah Obama olisi Luo etnisyyden puolelta, eikä Zulu. Ehkä kaikki afrikkalaiset kulttuurit näyttävät samanlaisilta joillekin ihmsille.

1 comment:

Anonymous said...

Muistetaankohan Obamagate vielä kahdensadan vuoden päästä, kuten nykyään Abraham Lincoln ja hänen murhaansa liitetyt salaliitot.