25.6.12

Loch Nessin hirviö kumoaa evoluutioteorian?

Skotlantilainen The Herald kertoo kreationismin oudoista koukeroista. Louisianan lämpimässä osavaltiossa on joitakin (kristillisiä) yksityiskouluja, joissa oppilaille opetetaan evoluutioteorian olevan väärässä. Se ei sinällään ole mikään yllätys. Logiikankaltainen ajatuksenkompastelu on tullut tutuksi kreationistien kanssa kinastellessa täällä Suomessakin. Evoluutioteoria kumoutuisi sillä, että hirmuliskot ovat eläneet samaan aikaan ihmisten kanssa. Noh, ajatellaan asian olevan noin, jos vuosimiljoonat olisivat humpuukia. Vaihtoehtona olisi se, että jotkin hirmuliskojen lajit eivät vain kuolleet sukupuuttoon, sillä evoluutioteoria ei etukäteen edellytä, että joidenkin tiettyjen lajien täytyy kuolla sukupuuttoon. Elävä hirmulisko ei kumoaisi evoluutioteoriaa. Ehkä onkin tärkeämpää uskotella uskovaisille oppilaille jotakin muuta. Mutta nyt mennään liian lähelle faktoja, takaisin kreationismin pariin.

Näissä Louisianan yksityiskouluissa oppilaille kerrotaan, että Loch Nessin hirviö elää, se on todennäköisesti Plesiosaurus, ja täten Darwin oli väärässä.Kuvan hirmulisko ei liity tapaukseen

Loch Nessin hirviömäinen käyttö luonnontieteiden tunnilla tuli ilmi jo vuonna 2009 Britteinsaarilla, mutta sitä ei näköjään koeta korjaamisen arvoiseksi asiaksi materiaalit laatineessa Accelerated Christian Education -järjestössä. Samoissa opetusmateriaaleissa toistetaan myös väittämää merestä ongitusta dinosta. Sama väittämä oli mukana Pekka Reinikaisen legendaarisessa Unohdettu Genesis -kirjassa. Kalastuslaivan poimima raato todettiin haiksi jo vuonna 1978.

Kiitos vinkistä herra Lyytikäiselle.

No comments: