13.6.12

Selvänäkijä selättämässä Skepsiksen

Selvänäkijä Ekku Mattila on niittämässä mainetta vaihtoehtoelämän piireissä. Vain pari kuukautta sitten hän henkilökohtaisesti selvitti skeptikoiden ylivoimaisena haasteena pidetyn James Randi Educational Foundationin miljoonan dollarin haasteen. Tai oikeastaan hän lähetti viestin James Randille, eli kirjoitti viestin Randin facebookseinälle, eikä kommunikaation aloittaminen johtanut miljoonan dollarin testiin, joten loogisesti ajatellen Randin on täytynyt välittömästi tunnistaa Mattilan olevan aito tapaus. Siksi hän poisti Mattilan viestin seinältään.

26/3-2012 haastoin Amerikkalaisen James Randin "otteluun" hänen lupaamastaan miljoonasta dollarista,joka valvotuissa olosuhteissa tekee yliluonnollisen tapahtuman.Parin päivän kuluttua lähetin oman haasteeni Randin facebook sivulle,,, ja tänään ...synttäripäivänäni Randi oli poistanut sivultaan haasteeni....
Nähtävästi Randi otti selvää tietäjän kyvyistäni....ja vetäytyi akkamaisesti,,,,
Voikin olla että piakkoin JamesRandi saa minulta pienen postipaketin,,,,jossa on hamekangas,,,,Ekku Mattila
selvänäkijä,joka voitti James Randin.
Näin Mattila sai maailman tunnetuimpiin skeptikoihin lukeutuvan Randin juoksemaan karkuun. Tässä kohtaa ei tarvitse välittää JREF:n miljoonan dollarin haasteen säännöistä, joissa tehdään selväksi miten haasteeseen osallistutaan. Osallistuminen ei onnistu James Randin facebook-sivun kautta.

Kuin sattumalta Mattilan blogiin ilmaantui itse mentalisti Pete Poskiparta:

Minä maksan matkan selvännäkijä Ekku Mattilalle miljoonan dollarin haasteeseen omasta pussistani. Ehtona on, että jos haaste menee mönkään eli mitään todisteita ei saada niin Ekku Mattila maksaa rahan minulle takaisin. Teemme toki kirjallisen sopimuksen asiasta. Toinen vaihtoehto on hakeutua Skepsiksen haasteen pariin, joka on 10000 euroa. Siitä saa matkarahat kivasti 1000000 dollarin haastetta varten. Voin lisätä tuohon 10000 euroon vielä itse 2000 euroa, joten saat 12000 euroa, jos läpäiset vähän kuin esitestinä tuon Skepsiksen testin.

Haaste tehdään luonnollisesti valvotuissa oloissa, tieteellisesti pätevillä perusteilla eikä säännöt muutu matkalla, kuten testattavat usein toivovat.

Ystävällisesti

Pete Poskiparta
Pian käänteet lähtivät kääntyilemään. Poskiparta oli enemmänkin yhteydessä selvänäkijään. Saataisiinko aikaan tieteellisiä periaatteita noudattava testi, jossa olisi rajattu pois petkuttamisen mahdollisuus. Esiin tulisi aito paranormaali kyky, vihdoista viimein!

Kaikkien onneksi Mattila on etukäteen mainostanut kykynsä toimivuutta. Tekstissä on melko yksinkertainen ja erittäin sopiva ehdotus kyvyn testaamisesta:

Laittakaa minut kokeisiin:
Hankkikaa vaikka 10 muovileluautoa ja ottakaa niistä yhteiskuva.Tämän jälkeen polttakaa vaikka yksi ja kun näytätte kuvaa minulle,niin heti kerron mikä leluautoista on tuhottu.
Hankkikaa vaikka 100 muovileluautoa ja ottakaa niistä valokuvia.Sen jälkeen polttakaa niistä vaikka 10 ja minä kerron teille mitkä ne kymmenen ovat.
Näin kokeilemalla kykyäni tulette huomaamaan että olen oikeassa ja omaan selvänäköisyyden.
Leluautoja saa halvalla. Sellaisen tuhoaminen on helppoa. Koejärjestely olisi helppo sopia sellaiseksi, ettei pelkällä arvaamisella pärjäisi. Lisätään autojen määrää. Miten Mattila vastaa esitettyyn Skepsiksen haasteeseen? Ainakin hän otti haasteen innolla vastaan. Mutta ehdotti testiksi valokuvakokoelmaa lentokoneista. Melko monimutkaiseksi muuttunut testi ei kuitenkaan olisi lopulta edes paranormaalin kyvyn testaamista, sillä selvänäkijän asettelemat ehdot tekisivät testistä muistipelin.

Kokeen aikana minulle näytetään valokuvia lentokoneista joista osa on tuhoutunut maahansyöksyissä ja valokuvia lentokoneista jotka ovat yhä ehjiä sekä lentokuntoisia.
Minun täytyy näyttää ne tuhoutuneet lentokoneet.
Selvänäkijällä on monta ehtoa tarvittaville valokuville.

Kerrataanpa vielä omat sääntöni;

Tuhoutumisen on oltava tapahtunut maahansyöksyssä,tai lento-onnettomuus muulla tavalla.
Valokuvat pitää olla värikuvia ja ns tavallisella kameralla otettuja.Kännykkäkuvia,eikä tietokonekuvia ei saa olla mukana.
Jokaisesta lentokoneesta pitää olla kolme (3) eri ajankohtana otettua värivalokuvaa , maassa otettuja ja sivulta kuvattuja.
Jos kone on pudonnut vaikka 2004,niin viimeisin valokuva pitää olla noin vuoden vanha ennen onnettomuutta.
Kuvat ei saa olla yli 30 vuotta vanhempia.
Kuvia ei saa millään tavalla käsitellä.
Myöskin värilliset aikakausilehtikuvat käyvät,jos ne ovat selvät.
Lentokoneet pitää olla suuria matkustajakoneita,ei pienkoneita.
Jokaisen lentokoneen historia on oltava todistettavissa erikseen. Dokumentit josta selviää onko tuhoutunut vai lentääkö yhä.
Ennen koetta tarkistan täyttääkö valokuvat tarkkuusvaatimukseni .
Mikäli niin ei ole koe siirretään myöhempään ajankohtaan.
Ennen koetta meidän on sovittava mikä on se tulos,joka todistaa että olen näyttänyt yliluonnollisen tapahtuman.
Jos epäonnistun kokeessa niin vaadin jokaisen lentokoneen historian itselleni tarkistamista varten.
Tarkka skeptikko huomaakin pian miksi testi ei testaa yliluonnollisia voimia.

Ennen koetta tarkistan täyttääkö valokuvat tarkkuusvaatimukseni .


Pian selvänäkijämme onkin toteamassa, että suomalaisetkin skeptikot ovat juoksemassa karkuun.

Pete Poskiparta kuuluu taikureiden liittoon ja selvästi he luulevat minulla olevan jonkunlaisen poppakonstin jonka avulla pystyn suoriutumaan testistä.
Mikään ei ole Skepsiksille niin järkyttävää,jos joku pystyykin näyttämään yliluonnollisen tapahtuman,sillä senjälkeen koko Skepsis on päässyt tiensä päähän.
Olen varma siitä,että Pete Poskiparta otti selvää kysyistäni ja huomasikin,että nyt he menettävät 12,000 euroa...tuosta noin vaan....
Mattila ottaa tuekseen myös autuaammille epäilymaille siirtyneen Nils Mustelinin.

Vuonna 1993 senaikainen Skepsiksen puheenjohtaja Nils Mustelin ensin lupasi minut testiin,jonka palkkiona olisi ollut 40,000 markkaa ja kun sai tietää että todella olen selvänäkijä,niin perui koko testin.
Eli skeptikot ovat olleet raukkoja aikaisemminkin. Kaikesta huolimatta Pete Poskiparta ilmaantui uudelleen kommentteihin. Hän selittää miksi selvänäkijän ehdottama testi ei oikein toimi yliluonnollisten voimien testinä. Lentokoneiden kuviin liittyvä testi olisi mahdollista suorittaa hyvällä muistilla varustettuna. Varsinkin testiin otettavien valokuvien etukäteen hyväksyminen tekisi siitä sellaisen, että Mattila ottaisi mukaan vain sellaisia tapauksia joista tietäisi etukäteen kaiken tarvittavan. Mattila voisi tunnistaa testissä vain sellaisia kuvia, jotka hän on etukäteen tunnistanut.

Jäämme jänteet jännittyneinä odottamaan minkälaisen käänteen tämä uskomattoman uskottava saaga saa kesän aikana. Tuskin kukaan osaa ennustaa miten Mattilan ja Skepsiksen välinen taisto päättyy.

7 comments:

Anonymous said...

Ekku Mattila
selvänäkijä,joka voitti James Randin.


Ekkuhan ei ole selvännäkijä vaan selvä näkijä, ilmeisesti vastakohtana umpitunnelissa asioita näkevälle.

Sähis said...

Vasta yhden aamukahvin jälkeen otsikko meni "Selvännäkijä selättämässä sepsiksen" ja ajattelin että ompas kiva hänelle. Pitää vähentää Housen katsomista.

Ennustan seuraavaa: Kovaa whinemistä, ahdasmieliseksi syyttelyä sekä huijareiksi ja pelkureiksi haukkumista. Kaikki tämä siis selvemmin näkevältä puolelta. Sitten skeptikot kyllästyvät päänhakkaamiseen seinään ja Ekku julistaa itsensä voittajaksi.

MrrKAT said...

Ekkuhan voisi selvänähdä tänne kirjoitukseeni ja aavistaa mitä lukee kirjassa joka on kirjahyllymme päällimmäisenä (sen voi nähdä katossamme levitoivan sielun silmin).
Jos vastaa oikein SPR saa 10 euroa ja Ekku kunniaa..

Tino Rossi said...

Isoja lentokoneita ei liene kovin paljoa tuhoutunut viimeisten vuosikymmenten aikana. Höpö arvaus vaikkapa sata. Jos on alan harrastaja niin koneen mallista ja etenkin sen tunnuksista kyllä tietää mistä koneesta on kysymys yhdellä vilkaisulla.

Voin minäkin osallistua samanmoiseen testiin, aiheena haaksirikot joissa on kuollut yli 500 ihmistä. Heti voin vilkaista ja sanoa että se on poijaat tää estonia uponnut!

Anonymous said...

Täytyy vain ihailla ihmisiä, jotka kerta toisensa jälkeen jaksavat selittää puupäille, miksi heidän ideansa ovat typeriä.

artolauri said...

Ekku Martila kävi kylässä luonani. Nyt alamme nähdä SUORAAN videohaastattelua aiheesta! siis tilata Arto Lauri videoita jatkoon siihen:

Norjan 2016 THORIUM koe epäonnistui!
====================

Norja on NATO maana USA miehittämä. Lisäksi omaa Euroopan suurimmat thorium varannot.

Norjassa EI tosiaan pitäisi olla edes ydinvoimaloita. Mutta nyt siellä niitä ei enää toimivina olekaan!

Toinen syöpyi vuonoon noin 5 vuotta sitten jo!

Ja nyt tämä Obaman koe tuhosi paskaksi STUK tietojen mukaan toisenkin menneenä kesänä! Norja vaatikin USA lähettämään kuuleman mukaan peräti 330 jenkki puhdistajaa. Putsaamaan hengenvaarallisesti vuotamaan alkaneen TOISENKIN Norjan testi ydinvoimalan!

Keskeinen kokeen epäonnistumisen syy on se. Että Thorium tosiaan pitää polttaa ENSIN tuhoisaksi PLUTONIUMIKSI ylipäätään palatakseen . Maailmalla KAIKKI tätä tehneet HYÖTÖVOIMALAT ovat yksi toisensa perään räjähtäneet käsiin! Niin kävi siis myös Norjassakin.

Nyt siis YKSIKÄÄN ounastellusta kolmesta ydinvoimalan polttoaineiden versiosta EI ole toimivana edes olemassa! Ja kiihtyvä ydinvoimaloiden vapaa pudotus ja poistuminen. Sai TAAS vankan perustan sen buumin jatkumiseen ja kasvuun.
-----

Arto Laurin Matkassa Vesivoimala Jami radio
https://www.youtube.com/watch?v=KLHeepekQ1o
----

Arto Lauri 218. Tiitinen list English subtitles
https://www.youtube.com/watch?v=0SnQ3QuGwtE
----------------------------------------------

Arto Lauri 217. 1000 English subtitles
https://www.youtube.com/watch?v=YoV5JgtxEPw
-------------------------------------------

Anonymous said...

Skepsiksellä pitää olla omat selvännäkötestit, jotkin standardi testit, ei tosta muuten mitään tulee.