7.6.12

Homeopatian itsemurha Britanniassa

Kerrassaan kutkuttava käänne homeopaattien vastarinnasta sumuiselta saarelta. Britannian viranomaiset ovat ottamassa vakavan asenteen kyseisen uskomushoidon suhteen. Tai hieman ironisesti, he ovat ottamassa yhdentekevän asenteen, joka on ajamassa homeopaattea paniikkiin.

Society of Homeopaths on lähettänyt huolestuneen kirjeen jäsenilleen. Monet muut homeopaattien etujärjestöistä ovat tehneet samoin. Homeopaatteja ohjataan ottamaan yhteyttä parlamentaarikkoihin, jotta kaavailtu Medicines Act:in muutos ei menisi sellaisenaan läpi. Hieman yllättäen homeopaatit ovat itse määritelleet mitä vaikeuksia lakimuutos aiheuttaisi homeopaattien toiminnalle.

Asiakkaat eivät saisi enää tilata homeopaattisia tuotteita puhelimella tai sähköpostilla itselleen. Sokeripillereiden ostaminen edellyttäisi homeopaatin luona vierailua. Eivätkä homeopaatit saisi enää määrä asiakkailleen sellaisia sokeripillereitä, joita ei ole asetettu luvanvaraisiksi. Toistaiseksi vain 50 eri nimellä myytyä sokeripilleriä on hyväksytty listoille. Virallista hyväksyntää vaille on tuhansia muita versioita sokeripillereiden nimistä.

Luettuasi tuon homeopaattien kirjeen voit todeta, että tulossa olisi täysi katastrofi homeopatian kannalta. Kaikkien mielenkiintoisinta siinä onkin se, että homeopaatit itse toteavat lakimuutoksen olevan homeopatian surma. Parlamentaarikot ovat kuitenkin vastanneet homeopaateille, ettei Medicines Act ole muutoksen kohteena, eli sen sisältöä ei olla muuttamassa. British Homeopathic Association on puolestaan vastannut, että toki lakiin ei olla tekemässä muutoksia, mutta nykyisen lain vahvistaminen tekisi nimenomaan netin ja puhelimen kautta tehdyt homeopatiatilaukset laittomiksi. Vain homeopatiaan erikoistuneet hoitajat ja lääkärit voisivat antaa homeopatiareseptejä vastaanotoillaan. Eli tavallisten ruokakauppojen hyllyiltä ei saisi enää ostella homeopaattisia sokeripillereitä.

Homeopaatit ovat itse todenneet, että lainmuutoksen (=lain tarkastamisen) tullessa voimaan homeopaattisia tuotteita pitää poistaa kauppojen hyllyiltä. Samoin brittiläisten verkkokauppojen valikoimia täytyisi supistaa. Vain viisi homeopaattista apteekkia saisi enää myydä sokeripillereitä. Oijoi. Homeopaattisten järjestöjen eettiset säännöt joutuisivat taas testiin. Noudattaisivatko homeopaatit ja homeopaattisia tuotteita myyvät firmat nyt povattuja sääntömuutoksia? Vai jatkaisivatko he sokeripillereiden myymistä entiseen tahtiin?

Jos parlamentti tarkastaa Medicines Act:in läpi, lisäämättä siihen uutta pykälää homeopatian erityisoikeuksille, on homeopatialla edessään ehkä toistaiseksi kaikkein karmein vuosi. Tai sitten nykyiset homeopaattien etujärjestöt vain lakkauttavat toimintansa ja tilalle perustetaan päivitetyillä säännöillä uudet järjestöt.

Malleus Homeopathicum onkin alleviivannut homeopaattien panikoimisen epäloogisuutta. Nykyinen laki tekee aivan samalla tavalla luvattomien homeopaattisten valmisteiden myymisen laittomaksi. Tilanne on outo. Toivottavasti tämän vuoden aikana selviää miten homeopaatit suhtautuvat Medicines Act:in tuomaan tilanteeseen.

2 comments:

Epätietoinen said...

"Asiakkaat eivät saisi enää tilata homeopaattisia tuotteita puhelimella tai sähköpostilla itselleen."

Mutta mutta....
Eikö homeopatia perustunut juurikin siihen, että jokaiselle asiakkaalle suunnitellaan yksityiskohtainen hoito, jolla juuri kyseinen asiakas voidaan huomioida yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Olen lukenut jopa väitteen, että juuri tämä estäisi sokkotukimuksen. En tosin ymmärtänyt senkään väitteen logiikkaa.

Miten nyt on mahdollista, että homeopaattisia valmisteita halutaankin myydä bulkkitavarana yksilöiden hienovaraisia henkilökohtaisia eroavaisuuksia huomioimatta? Eikö se riko karkeasti homeopaattisen hoidon periaatteita?

Paholaisen Asianajaja said...

Homeopaatin konsultointi johtaa yksityiskohtaiseen perusteluun siitä mikä homeopaattinen sokeripilleri kuuluu asiakkaalle. Mutta samaan aikaan homeopaattisia tuotteita voi ostaa kauppojen hyllyiltä tai brittiläisistä nettikaupoista kotikäyttöön.

Homeopaattisista tuotteista löytyy myös käteviä itsehoito-ohjeita. Ja valmiita hoitopaketteja, joilla saa naarmut, nuhat ja allergiat kuriin. Ilman homeopaatin luona vierailua.

http://www.helios.co.uk/kits.php