26.12.12

Ennakoivaa valittamista

Näin pyhien aikana ovat ihmisten tunteet pinnassa, sillain hyvällä tavalla, kun hartaat illat kynttilänvalossa saavat sielun lepäämään. Olen nauttinut kirjoista, suklaasta ja muista herkuista. Joulupukki oli erittäin hyvä tänä jouluna.

Joissain talouksissa ollaan kuitenkin oltu tavallista huolestuneempia pyhyyden säilyttämisestä. Jopa niin huolestuneita, että ollaan oltu valmiita valittamaan maansa elokuvatarkastamoon. Britannian elokuvatarkastamoon on jälleen saapunut valitus, jossa vaaditaan tietyn rienaavan elokuvan kieltämistä. Oikeastaan valituksia on saapunut tänä vuonna vain kaksi kappaletta, joten mistään suuresta vitsauksesta ei ole kyse. Viime vuonna kyseisestä elokuvasta tuli kuusi valitusta.

Valituksissa vaaditaan kieltoa elokuvalle, jossa Jeesus ja hänen opetuslapsensa kuvaillaan elävän homoseksuaalisella tavalla yhdessä. Terrence McNallyn kirjoittaman Corpus Christi näytelmän elokuvaversio ei sopisi moraalisen kansan silmille televisiossa tai valkokankaalla!

Se onkin tehokas vaatimus, sillä kyseistä elokuvaa ei ole koskaan tehty. Elokuvan tekemisestä on kyllä liikkunut huhuja 90-luvulta lähtien. Onneksi ennakkoon tehdyt valittamiset todennäköisesti varmistavat, ettei elokuva ilmesty turmelemaan tulevaisuuden sukupolvia Britanniassa.

No comments: