29.12.12

Sandy Hook surmien epäselvyydet, osa 2

Olen seuraillut Sandy Hook koulussa tapahtuneen joukkosurman salaliitttoteorisointia useamman illan ajan. Youtubessa ja useilla keskustelupalstoilla (David Icken, AboveTopSecretin, Godlikeproductionsin ja Let's Roll-palstan foorumit) on tehty internet-etsiville tyypillistä tutkimustyötä. Uutislähetyksiä on editoitu pelottaviksi koosteiksi, lapsiaan menettäneiden omaisten kuvia on tutkittu zoomauksilla ja googlailtu Sandy Hookin ja lähes kaikkien mahdolllisten asioiden yhteyksiä. Kun mikä tahansa yhteys johonkin valtion virastoon löytyy, onkin edessä hämmästelyn ja kummastelun paikka.

Menoa täytyy kuvailla koomiseksi, sillä muuten se olisi traagista.

Aloitetaan tällä videolla.Asiaa on turha kommentoida tuolla dave j:n kanavalla. Kokeilin ja viestini poistettiin pikaisesti. Ei mitään uutta NWO:n valvontasatelliittien alla. Sitten ihmetellään miksei videota debunkata. Ihmettelyn aihe on kuitenkin esillä useammalla videolla. Robbie Parkerin perheessä sisarukset käyttävät toistensa vaatteita, sillä kuten videoille selitetään, parisen vuotta vanhassa kuvassa Emilie Parkerin käyttämä punamusta mekko onkin tuoreissa kuvissa toisen tyttären päällä! Ja se on... *hartioiden kohautusta* jostakin syystä epäilyttävää. Noh, jotkut kommentoijat netissä ovat luulleet, että Emilie onkin vielä hengissä ja tapasi Obaman. Yhdessä kuvassa Emilie Parkerin väitettiin tehneen saatananpalvontaeleen. Etusormi ja pikkurilli pystyssä tehty ele todistaa, että tyttö oli mukana pirulaisenpalvontamenoissa! En ole varma väitteen esittäjien trollaustasosta, sillä kuvassa Emilie tekee oikeasti jotakin viittomakielellä.

Toinen suosittu "todiste" salaliitosta on kuolinsyytutkija Wayne Carverin käytös kameroiden edessä. Mies huokaili, naureskeli ja pyöritteli silmiään toimittajien kysymyksille. Esim. tällainen parhaat palat-video kiertää suosittuna.Katsellessa kokonaisuudessaan Carverin tiedotustilaisuuden selviää, että mies on kuin onkin hermostunut ja huono toimittajien parissa. Hän kertoo olevansa vasta toista kertaa videokameroiden edessä. Toimittajat esittävät kysymyksiä joihin hän juuri äsken esitti vastauksen, mikä aiheuttaa närkästymistä Carverissa. Jotkut ovat väittämässä, ettei mies ole ammatiltaan sitä mitä väittää, vaan pelkkä näyttelijä. Mikä tarkoittaisi sitä, että mies on näytellyt ammattiaan osavaltion viranomaisille reilusti yli vuoden.

Kysymyksiä on myös noussut toisen ampujan mahdollisuudesta. Silminnäkijähavainnot kertovat poliisin pidättäneen miehen, joka juoksenteni koulun lähellä. Kovin moni ei tiedä asiasta sen enempää, joten  spekulaatiot kiertävät. Käsirautojen käyttö kuitenkin päättyi melko nopeasti. Ihmisten edessä pidätettiin Chris Manfredonia, joka pyrki kouluun 6-vuotiaan tyttärensä luokse. Hänet päästettiin vapaaksi pian henkilöllisyyden todistamisen jälkeen. Tapahtuman jälkeen poliisi ei tietenkään puhunut mitään käsirautoihin laitetusta miehestä.

Ja niin edelleen. Salaliittoteoriat menevät ristiin, kun toiset ihmiset tarkastelevat poliisiradion tallenteita. Nauhoitteet ovat toistaiseksi jännittävin materialiaa, joka sopii salaisen maailmanhallituksen paljastamiseen. Niissä on kuultavissa, miten hiljainen ja rauhallinen miesääni sanoo: "End the life of Adam."

Joillekin tuo on selvä todiste siitä, että Adam Lanza oli MKULTRAmaisesti aivopesty tappohommiin (jos lapsia ja opettajia siis oikeasti tapettiin), ja radiossa annettiin operaation sotilaille hänen tappokäskynsä. 

Minulla ei ole aavistustakaan mitä se tarkoittaa, tai kuulenko sen oikein, mutta siltä se kuulostaa.

3 comments:

Anonymous said...

Mitä mieltä olet itse tuosta nauhoitteesta, onko se esim. pätkä koodikieltä (Adam=A monessa phonetic alpabetissa)?

Anonymous said...

http://wellaware1.com/

Mielestäni ihan ok, että kyseenalaistaa ja tutkii maailman tapahtumia, mutta tämä sivusto ampuu jo yli...ja aikalailla.

Oletko ennen ko sivustoon eksynyt?

Anonymous said...

Salaliittoteoriat ovat aiheuttaneet jälleen sen, että oikeasti eriskummallisista ilmiöistä ei voi puhua järkevästi. Sandy Hookin tapaukseen liittyy monia piirteitä, joita voisi tarkastella kulttuurikriittisestä näkökulmasta, mutta ne hautautuvat kaikki salaliittohöpötyksen alle. Salaliittoihin uskovat eivät halua kuulla niistä, koska ne eivät myötäile heidän salaliittonarratiiviaan, ja salaliittoihin kriittisesti suhtautuvat kuvittelevat niiden olevan osa salaliittoteoriaa.

Minua ihmetytti se, että juuri lapsensa menettäneet vanhemmat hymyilevät suupielet korvissa, kun pääsevät samaan kuvaan presidentti Obaman kanssa. Entä presidentin oma hymynvirne? Oliko tilaisuus kenties onnellinen? En näe tässä taustalla mitään salaliittoa, vaan ihmettelen vain näin suomalaisena ja eurooppalaisena tätä amerikkalaisten kameleonttimaista kykyä esittää tunteita sosiaalisissa tilanteissa.

Eräässä toisessa tapauksessa juuri lapsensa menettänyt isä oli niin tohkeissaan osakseen koituneesta mediahuomiosta, että meni tovi ennen kuin hänen onnistui pyyhkiä kasvoillaan säteilevä hymy ja vääntää tilalle suruilme kameroita varten.

Aiheuttaako amerikkalainen mediayhteiskunta persoonallisuuden epävakautta, joka mahdollistaa muuttumisen surullisesta iloiseksi sen mukaan, miten hyvin se sopii sosiaaliseen tilanteeseen? Onko amerikkalainen elämä niin suurelta osin pelkkää esiintymistä, että se häivyttää pois eron sisäisen tunne-elämän ja ulkoisen esiintymisen välillä?

Muistan muitakin televisioituja tragedioita, joissa ihmiset ovat silminnähden riemuinneet saamastaan huomiosta, mutta vääntäneet kasvoilleen murheen murtaman ilmeen heti, kun ovat huomanneet kamerojen osoittavan heihin päin.